in

Books of Blood Filmi Çıkış Tarihi: Clive Barker’ın Kan Kitapları Hulu’ya Geliyor

Books of Blood çıkış tarihi ve ilk afişi paylaşıldı. Clive Barker’ın Kan Kitapları serisi Hulu ile film olarak gelmeye hazırlanıyor!

Books of Blood Kan Kitapları hulu
- Reklam -

Clive Barker’ın kitabından uyarlanan ve Hulu için hazırlanan Books of Blood (Kan Kitapları) filminin çıkış tarihi duyuruldu.

Hem yazar hem de film yapımcısı olarak bilinen Clive Barker’ın yazmış olduğu ünlü korku serisi Kan Kitapları’nın sinema filmi olarak Hulu’ya geleceği geçen sene duyurulmuştu. Uzun süredir kendisiyle ilgili herhangi bir haber alamadığımız projeyle ilgili sonunda ilk afiş paylaşıldı ve çıkış tarihi duyuruldu.

Normalde birbirinden bağımsız birçok öykünün bir araya geldiği Kan Kitapları filminin resmi özeti oldukça belirsiz gözüküyor. Uzay ve zamanda birbirine geçmiş üç hikâyeden ortaya çıkan yasak bir yolculuk şeklinde tanımlanan filmin; Trick’r Treat (2007) ve Southbound (2015) gibi kısa film uzunluklarında hikâyeleri belli bir anlatımla birbirine bağlayan antoloji korku filmi olabileceği tahmin ediliyor. Geçen yılın sonbahar aylarında Variety ve Deadline, farklı masalların hikâyelerine ışık tutan karakter açıklamaları yayınlamıştı. Bu bağlamda film uyarlaması, kaynak materyalinden önemli ölçüde ayrılıyor gibi görünüyor.

- Reklam -

books of blood clive barker kan kitapları

Books of Blood Filmi Büyük Oranda Kitaptan Farklı Olacak

Filmde yer alacak öykülerden bir tanesi Kan Kitapları’nın orijinal öykülerinden bir tanesini konu edinirken, kalan diğer iki öykünün ise yönetmen Brannon Braga ve yardımcı yazarı Adam Simon’ın önemli ölçüde kendi çalışmaları olacak gibi duruyor.

Kan Kitapları’ndan alınan öyküde genel çerçeve ve isimler korunacak olsa da, bunun dışında karakterizasyon ve olay örgüsü tamamen değişiyor.

Hulu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla birlikte Books of Blood’un 7 Ekim 2020 tarihinde çıkacağını duyurdu. Yaptıkları paylaşıma hemen aşağıdan göz atabilirsiniz.

Geçen yıl açıklanan filmin yönetmenliğini Brannon Braga, baş yapımcılığını ise Seth MacFarlane üstleniyor. Books of Blood oyuncu kadrosunda da Andy McQueen, Freda Foh Shen, Anna Friel ve Rafi Gavron gibi isimler yer alıyor.

1980’li yıllarda yayınlanan ve altı ciltten oluşan Kan Kitapları serisi, Clive Barker’ın korku ve fantastik unsurları harmanladığı öykülerden oluşuyor. Hulu’da yayınlanacak sinema filmiyle ilgili şimdilik herhangi bir fragman yayınlanmamış olsa da, çok yakında geleceğini duyurmuş olalım.

Sizler Kan Kitapları serisini okumuş muydunuz? Sizce ortaya nasıl bir yapım çıkacak? Kayıp Rıhtım Forum üzerinden yorumlarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Hellraiser, HBO Ellerinde Dizi Oluyor!

Kaynak: Tor

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Bakalım, Barker sonuca ve gelen tepkilere ne yorumda bulunacak.

    Hollywood’a küskündü. Tabii bir eleştirileri haksızca bulmuştu.

    Umarım, gelecek uyarlamalar (Candyman, Hellraiser, bu proje) herkes için güzel sonuçlanır, Clive Barker ve eserleri hatırlanır.

  2. Avatar for Anita Anita dedi ki:

    Kan Kitapları Alfa’nın yayın programındaydı,bakalım :thinking:

  3. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Telif anlaşması yapılmıştı. Ondan sonra ses çıkmadı. :thinking:

  4. Avatar for beachsam0rai beachsam0rai dedi ki:

    Olmamış bu ne yazık ki. Alfa’da durumlar ne alemde acaba, tekrar bir sorayım.

  5. Avatar for Dvne Dvne dedi ki:

    Aboov.
    tenor

    Atmosferi verebilseler yeterdi. Beceremediler zaar.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Evvel Bahar - İrem Uzunhasanoğlu

Evvel Bahar: İrem Uzunhasanoğlu, Okuru 90’ların Toplumsal Belleğine Çağırıyor

Robert Pattinson The Batman

Robert Pattinson, The Batman Seçmelerine Gitmek İçin Christopher Nolan’a Yalan Söyledi