in

Brad Pitt, The Matrix Filminde Yer Almayı Reddetmiş

Brad Pitt, The Matrix filminde kendisine gelen rol teklifini reddettiğini ve “kırmızı hapı” seçtiğini söyledi. Neo, bambaşka birisi olabilirmiş!

Brad Pitt - The Matrix Neo
- Reklam -
- Reklam -

Brad Pitt, katıldığı film festivalinde kameraların karşısına geçti ve kariyerine dair açıklamalarda bulundu. Ünlü oyuncunun The Matrix film serisindeki açıklaması ise dikkat çekti. Pitt, seride oynaması için kendisine gelen teklifi reddettiğini açıkladı.

Upon a Time… in Hollywood ve Ad Astra filmleri ile 2019 yılında da adından sık sık söz ettirmeyi başaran ünlü oyuncu, Oscar ödüllerinde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu kategorisinin güçlü adaylarından birisi olarak da öne çıkıyor.

ABD’nin Kaliforniya eyaletinde gerçekleştirilen 35. Santa Barbara Film Festivali’nde (35th Annual Santa Barbara International Film Festival) film eleştirmeni Leonard Maltin’in sorularını yanıtlayan Brad Pitt, geri çevirdiği roller hakkında da konuştu.
“The Matrix’i geri çevirdim. Kırmızı hapı seçtim. Söyleyebileceğim tek şey bu. İki yada üç için teklif gelmemişti. Yalnızca ilk film. Bunu açıklığa kavuşturmalı. Belki de yetiştirme tarzımla ilgilidir. Bir şeyi seçmediysem bana ait değil anlamına gelir. Gerçekten, o rolün asla benim olmadığına inanıyorum. Rol başkasına aitti ve o da gidip oynadı. Buna inanıyorum. Eğer geri çevirdiğim roller hakkında konuşacaksak, iki geceye ihtiyacımız var.”

- Reklam -

Brad Pitt, The Matrix’te Neo Olabilirdi

Brad Pitt, kendisine hangi rolün teklif edildiğini söylemiyor. Ancak The Wrap’ın haberine göre, 2019 yılında The Matrix’in 20. yılı kutlamalarında Pitt bu rolün Neo olduğunu işaret etmiş.

Filmin yapımcılarından Lorenzo di Bonaventura da geçen yıl gerçekleştirilen bir söyleşide Keanu Reeves öncesi Neo için Brad Pitt ve Leonardo DiCaprio gibi isimlerin gündemlerinde olduğunu belirtmişti. Buna ek olarak Will Smith’in de Neo rolünü reddettiği biliniyor. Sandra Bullock da Trinity rolü için zamanında düşünülen isimler arasında yer alıyor.

The Matrix Neo

Neticede bu ikonik rol Keanu Reeves’in oldu ve sinema dünyası unutulmaz performanslardan birisine şahit oldu.

- Reklam -

The Matrix 4, Reeves’in bir diğer önemli filmi John Wick 4 ile aynı gün, 21 Mayıs 2021 tarihinde vizyona girecek. Lana Wachowski’nin yazıp yöneteceği yapım şimdiden merakla bekleniyor.

Peki siz Brad Pitt’li bir The Matrix izlemek ister miydiniz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın.


* The Matrix ve John Wick’i Bir Araya Getiren İlginç Hayran Teorisi

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Brad Pitt’i Neo rolünde izlemek ilginç olabilirdi.
    Ama bence Sandra Bullock’tan Trinity olmaz.

  2. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Hayatının en iyi kararını vermiş. :smiley: :smiley:

  3. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    İyi ki olmamış. Keanu Reeves nokta atış olmuş.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Franz Kafka ve Sinema - Mehmet Öztürk

Kafka Çağındaki Sinemadan Günümüze: Franz Kafka ve Sinema

Denis Villeneuve Blade Runner Yeni

Denis Villeneuve, Yeni Bir Blade Runner Filmi İstiyor