in

Bride of Frankenstein Uyarlaması İlhamını Günümüzden Alıyor

Bride of Frankenstein yapımı günümüze uygun olarak yeniden uyarlanıyor. Filmin senaristinden, kurgu hakkında ilginç detaylar geldi.

Bride of Frankenstein
- Reklam -
- Reklam -

Bride of Frankenstein filminin yeniden uyarlanacağı ve seyirciyle buluşacağı bir süre önce duyurulmuştu. Fakat hikâyenin tüm detayları ortaya çıkmamıştı. Filmin senaristi David Koepp, kurgunun geçeceği dönemle alakalı bazı açıklamalarda bulundu. Yazar, yeni Bride of Frankenstein’ın günümüzün şartlarında geçebileceğini söylüyor.

Frankenstein Gelini’nin yeniden çekileceği duyurulduğunda yapımın, Universal’ın Dark Universe film evreni içinde olacağı da belirtilmişti. Senarist David Koepp, Koronavirüs karantinasında Universal’dan senaryo üzerinde “yeniden çalışması” konusunda izin aldığını belirterek hikâyeye yeni detaylar eklediğini de söylüyor. Yazar, konu hakkında şunları da söyledi:

“Hayatımızın sınırlarına nasıl ulaşabildiğimizi görebileceğimiz bir hikâye oldu. Hayat verip ölümü kandırabilir miyiz? Gittikçe daha da alakalı oluyor. O kadın yaratılmadı, yeniden doğması sağlandı. Bazı insanlar onun üzerinde hak iddia ediyor ve bu da, içinde bulunduğumuz #metoo dönemiyle doğrudan alakalı.”

- Reklam -

Bride of Frankenstein

Projenin ilk aşamalarında filmde Angelina Jolie ve Javier Bardem’in oynayacağı konuşuluyordu. Filmin yönetmenliğini de Bill Condon üstlenecekti. Fakat Universal, bu aralar yeni bir yönetmen arayışı içinde ve oynaması planlanan oyuncuların projeye net bir şekilde dahil olup olmadığı bilinmiyor.

Bride of Frankenstein, Dark Universe’ün İddialı Yapımlarından Olacak

Universal tarafından 2017’de duyurulan ve The Invisible Man ile The Black Lagoon’u da bünyesinde bulunduran Dark Universe, korku ağırlıklı yapımların olduğu bir evren. Ayrıca, The Invisible Man’in başarısının ardından stüdyonun, yeni bir Dracula filmi üzerinde çalışmaya başladığı da biliniyor. Yeni Dracula’yı Karyn Kusama yönetecek.

2017’de ilk filmi Mummy’yle seyirciyle buluşan Dark Universe, gişede pek de iç açıcı hasılata ulaşamamıştı. Böylelikle evren sarsıntıya uğradı ve bazı projeler ertelendi, oynayacağı konuşulan oyuncularla da anlaşma sağlanamadı. The Invisible Man’in başarısı, evrene yeni bir soluk getirdi ve sırada Bride of Frankenstein var. Stüdyo, bu projeden ümitli görünüyor.

- Reklam -

Bride of Frankenstein film

Yeniden yapımını göreceğimiz Bride of Frankenstein, ilk olarak 1935’te Frankenstein için bir devam filmi olarak çekilmişti. Filmde Dr. Frankenstein, canavarının bir arkadaşa sahip olması için çalışmalar yürütüyordu.

Bride of Frankenstein projesindeki yeni gelişmeler hakkında ne düşünüyorsunuz? Film günümüzde geçerse, kurgu etkisini kaybeder mi yoksa hikayeye yeni bir soluk mu gelir? Düşüncelerinizi bizimle Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşmayı unutmayın.


* Frankenstein Hakkında 10 Şaşırtıcı Gerçek

Kaynak: Bloody Disgusting

Peren Ercan

1995 Çanakkale doğumlu, hayali olan yazarlığın peşinden koşan bir üniversite mezunuyum. Üniversitede beş yılımı geçirdiğim Japonca Öğretmenliği bölümünün bana kattığı kültürel farkındalıkla beraber yeni diller öğrenmeye olan açlığım devam ediyor. Bazıları ödüllü olmak üzere kısa öykü ve roman çalışmalarım var. Büyülü gerçekçiliğin cazibesine yazdıkça kapıldım. O kadar kapıldım ki gerçek hayatta da büyüyü aramaya başladım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Güney Yıldızı - Jules Verne

Güney Yıldızı: Jules Verne’in Olağanüstü Yolculukları Sürüyor

Faster, Cheaper, Better Film

Faster, Cheaper, Better Filmi Geliyor: Otomasyon İşlerini Alırken İşçilere Ne Olacak?