in

Emekli Aktör Bruce Willis’e Demans Teşhisi Kondu

Bruce Willis için demans hastalığı teşhisi kondu. Yıldız aktörün geçen yıl afazi olduğu belirtilmiş ve oyunculuğu bıraktığı açıklanmıştı.

Bruce Willis Demans Hastalığı
- Reklam -
- Reklam -

Bruce Willis hakkında bir kötü haber daha geldi. Geçen sene afazi hastalığına yakalandığı açıklanan aktöre, frontotemporal demans teşhisi kondu. Oyuncu, hastalığı sebebiyle oyunculuğu bıraktığını açıklamıştı.

Die Hard, Armaggeddon, The Sixth Sense, Pulp Fiction ve The Fifth Element gibi klasik yapımlarda rol almış; Hollywood’un ünlü isimlerinden Bruce Willis zor günler geçirmeye devam ediyor.

Oyuncunun ailesi, aktöre afazi teşhisi konduktan yaklaşık bir yıl sonra, bir bunama türü teşhisi konduğunu da açıkladı. Durum, bilişsel yetenekleri etkiliyor, konuşma ve başkalarının söylediklerini yorumlama becerilerini sınırlıyor. Aktörün ailesi, Frontotemporal Dejenerasyon Derneği üzerinden yaptığı açıklamada 67 yaşındaki hastanın durumunun geçen bir yılda ciddi şekilde ilerlediğini duyurdu.

- Reklam -

Bruce Willis deepfake teknolojisi

Bruce Willis’in Hastalığının Tedavisi Bulunmuyor

Oyuncunun ailesi, sonunda net bir teşhis konduğunu açıklarken şu ifadeleri kullandı:

“Ailesi olarak son 10 aydır Bruce’a sevgi ve şefkat beslediğiniz için hepinize teşekkür etmek istedik. Manevi cömertliğiniz çok büyüktü, bunun için son derece minnettarız. Nezaketiniz ve Bruce’u bizim kadar sevdiğiniz için sizleri bilgilendirmek istedik. Bruce’a 2022 baharında afazi teşhisi konduğunu açıkladığımızdan beri, Bruce’un durumu ilerledi. Şimdi daha spesifik bir teşhisimiz var: frontotemporal demans (FTD olarak bilinir). Ne yazık ki iletişimle ilgili zorluklar Bruce’un karşı karşıya olduğu hastalığın belirtilerden yalnızca biri. Bunu söylemek acı verici olsa da, sonunda net bir teşhis konduğunu bilmek de rahatlatıcı.”

FTD, diğer bunama türlerinin yanında daha az rastlanan bir hastalık. En belirgin belirtileri ise kişilik, davranış değişiklikleri ve konuşma konusunda zorlanma olarak biliniyor.

Ailesi yaptığı güçlü açıklamada, oyuncunun “her zaman dünyadaki sesini başkalarına yardım etmek ve önemli konular hakkında hem kamuda hem de özel olarak farkındalık yaratmak için kullandığına inandığını” vurguladı. Ailesi Willis’in, hem teşhis konan kişi hem de hastalığın aile üyeleri üzerindeki etkileri konusunda insanları bilgilendirmek amacıyla FTD’ye dikkat çekmek isteyeceğini de eklediler.

- Reklam -

Oyuncunun kızı Rumer Willis de babasının bir kumsalda gülümserken çekilmiş bir fotoğrafını paylaştı:

Bruce Willis Demans Hastalığı Teşhisi

İki defa Primetime Emmy ödülüne layık görülen Bruce Willis, kariyerinde 140’tan fazla filme imza atmıştı. Aktörün yer bulduğu son yapım Assassin ise 31 Mart 2023 tarihinde vizyondaki yerini alacak.

Willis için yapay zekâ teknolojisi sayesinde “dijital ikizi” ile yapımlarda rol almayı sürdüreceği iddiaları ortaya atılmış, ardından bu durum aktörün temsilcisi tarafından yalanlanmıştı.

Oyuncu hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum‘da paylaşabilir, bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

John Wick: Chatper 4 fragmanı

John Wick 4’ün Final Fragmanı Yayında: Keanu Reeves’li Devam Filmi Hayranları Aksiyona Çağırıyor

Yeni Hellboy Filmi

Yeni Bir “Hellboy” Filmi Geliyor: Mike Mignola’nın Çizgi Romanından Uyarlanacak Yapım ‘Reboot’ Olacak