in

Call Me By Your Name 2 Yönetmeni: “Devam Filmi Yakın Zamanda Gelmeyecek”

Luca Guadagnino, Call Me By Your Name 2 hakkında konuştu. Yönetmen, “Find Me” çekimlerinin yakın zamanda gerçekleşmesinin pek mümkün olmadığını söyledi.

Call Me By Your Name 2 - Find Me
- Reklam -
- Reklam -

Call Me By Your Name 2 filmini de yönetecek olan Luca Guadagnino, yeni bir açıklamasında devam macerasının yakın zamanda gelebilme şansının çok az olduğunu söyledi.

2017 yılının başlarında çıkan Call Me By Your Name (Beni Adınla Çağır), 17 yaşındaki Elio (Timothée Chalamet) ile yaz için ziyarete gelen yüksek lisans öğrencisi Oliver (Armie Hammer) arasındaki ilişkiyi anlatıyor. 1980’lerin İtalya’sında geçen film; yetişkinliğe adım atan bir gencin öyküsünü, romantizm, karmaşık duygular ve hayal kırıklıkları eşliğinde anlatıyordu. Beni Adınla Çağır, Akademi Ödülleri’nde En İyi Film dahil olmak üzere 4 dalda Oscar’a aday gösterildi ve En İyi Uyarlama Senaryo ödülünü kazandı.

Türkiye’de ilk olarak Filmekimi’nde gösterime giren Beni Adınla Çağır, genel anlamda olumlu eleştiriler aldı. Oscar adaylığının yanı sıra The National Board of Review tarafından yılın en iyi 10 filminden biri seçildi. Film başlangıçta performansları ve müzik kullanımının yanı sıra daha fazla LGBTQ+ hikâyesini Oscar sahnesine ile dünyaya tanıtma rolü ile de öne çıktı. Ayrıca, 2017 yılının ocak ayında Sundance’de gösterime girdikten sonra büyük miktarda ilgi toplayarak, gişe satışlarında 40 milyon doların üzerinde bir kazanç sağladı.

- Reklam -

Film gerek kazandığı ödüllerden, gerekse aldığı ilgiden dolayı oyuncularına da daha fazla tanınırlık sağladı. Özellikle Amerikalı-Fransız aktör Timothée Chalamet, filmdeki rolünden sonra birçok farklı yapımda daha başrolde izleyicilerin karşısına çıktı. Film, André Aciman’ın aynı adlı romanından uyarlanmıştı. Daha sonra Aciman, Find me (Bul Beni) adlı devam romanını da yazınca haliyle devam filmi de kaçınılmazdı. Zaten filmin popülerliği sonrası devamının geleceği de açıklanmıştı. Ancak görünen o ki maceranın devamı için bir süre daha beklememiz gerekecek.

Call Me By Your Name 2, “Find Me” Adıyla Çıkacak

Call Me By Your Name 2 film Find Me

Yönetmen Luca Guadagnino, Deadline’a verdiği demeçte yakın zamanda bir devam filminin gelemeyeceğini söyledi. Şu an için ikinci film olasılığının “çok karmaşık” olduğunu nitelendirerek, kendisinin olduğu kadar Chalamet’in de yoğun programına işaret etti. Guadagnino şu anda ABD’de çekimleri devam eden filmi Bones & All üzerinde çalışıyor. Ancak her şeye rağmen bir gün devam filmini çekmek istediğini de belirtiyor. Hatta kafasında açılış sekansı bile belli olmuş durumda.

“İşin aslı, kalbim hala orada. Fakat şu anda Bones & All üzerinde çalışıyorum ve umarım yakında Scarface’i yapacağım. Üstelik sırada bekleyen birçok projem var ve bu yüzden işin bu tarafına odaklanacağım.”

- Reklam -

2017 yılında çıkan ilk film genel anlamda olumlu tepkiler alsa da, birçok farklı kesim Elio’nun 17 yaşında olmasını ve reşit olmadığı halde 24 yaşında biriyle ilişkiye girmesini rahatsız edici buldu. Bununla birlikte başrollerden Armie Hammer da özel hayatı ile ilgili yaşanan bazı olumsuz iddialar nedeniyle bir süre gündemden geri çekilmiş durumda.

Her ne olursa olsun ilk filmin başarısı ve devam kitabının da yayımlanması ile Find Me’nin de beyaz perdedeki yerini alması bekleniyor. Ancak belli ki önümüzdeki 2 ya da 3 yıl boyunca bu olmayacak.

Peki ya sizler Call Me By Your Name’i izlemiş miydiniz? Devam filminin gelmesini istiyor musunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

emily bronte şiirleri el yazma

Emily Bronte’nin Saklı Kalmış El Yazması Şiirleri Satışa Çıkacak

franz kafka eserleri mektupları çizimleri

Kafka’nın Yıllardır Kayıp Olan El Yazması Eserleri ve Kişisel Mektupları Dijital Erişime Açıldı