in ,

Can Evrenol Yeni Filmi “Peri: Ağzı Olmayan Kız” ile Geliyor

Can Evrenol son filmi “Peri: Ağzı Olmayan Kız” ile sinemaseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Peri’nin vizyon tarihi de açıklandı.

Can Evrenol Peri
- Reklam -
- Reklam -

Baskın ve Housewife gibi korku filmleriyle bilinen, Netflix Türkiye’nin ilk yerli dizisi olan Hakan: Muhafız’ın da bazı bölümlerini yöneten Can Evrenol yeni filmiyle karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Yönetmenin son filmi Peri: Ağzı Olmayan Kız (Girl With No Mouth), festival yolculuğunun ardından vizyona için gün saymaya başladı.

Cem Özüduru’nun Marmara Çizgi’den çıkan Perihan adlı çizgi romanından serbest şekilde uyarlanan Peri, Evrenol’un üçüncü uzun metraj filmi olma özelliğini taşıyor.

Türkiye’nin korku sineması anlayışına kısa zamanda büyük katkılar sağlayan Can Evrenol, yeni filminde çocukları odağa oturttuğu bir kıyamet sonrası fantastik bir maceraya imza atıyor.

- Reklam -

Peri: Ağzı Olmayan Kız Tanıtımı

Bir varmış, bir yokmuş…
Dışarda “Büyük Dünya Savaşı” devam ederken,
Kuzeyde, karantina altındaki küçük bir kasabada,
Santral’deki patlamadan 10 yıl sonra…
Ağzı olmayan bir kız ve babası,
ormanın derinliklerinde saklanarak yaşıyorlarmış…

Avrupa galasını Tallinn Black Nights Festivali’nde yapan Peri, !f Ulusal Yarışma Seçkisi’nde yarıştı. Kayseri Film Festivali’nden ise Halk Ödülü ve Jüri Özel Ödülü ile birlikte döndü.

Peri: Ağzı Olmayan Kız Fragman

YouTube video

Peri: Ağzı Olmayan Kız Filmi Konusu

Santraldeki patlamadan 10 yıl sonra, Büyük Dünya Savaşı devam ederken karantina altındaki bir kasabada yaşayan ve patlamadan dolayı ağızsız dünyaya gelen Peri, babası ile birlikte ormanın derinliklerinde yaşamaktadır. Peri, babasını kaybettikten sonra hayatta kalmak için mücadele vermek zorundadır Ama yalnız olmayacaktır.

Filmin açıklanan oyuncu kadrosu ise şu şekilde: Elif Sevinç, Denizhan Akbaba, Özgür Civelek, Kaan Alpdayı, Sermet Yeşil, Mehmet Yılmaz Ak ve Özay Fecht.

peri agzi olmayan kiz can evrenol 2

- Reklam -

Yapımcıları arasında Can Evrenol, Müge Büyüktalaş, Mete Evrenol, Caner Özyurtlu ve Müge Özen gibi isimlerin bulunduğu filmde; senaryo Can Evrenol ve Kutay Ucun’un ellerinden çıkıyor.

Can Evrenol’dan karanlık bir masal cümlesiyle tanıtılan filmin vizyona giriş tarihi de nihayet belli oldu. Festival yolculuğu sırasında en çok sorulan sorulardan birisi de Peri ne zaman vizyona girecek idi.

Peri: Ağzı Olmayan Kız filminin 17 Ocak 2020 tarihinde sinemalara gelmesi bekleniyor.

peri can evrenol poster

Peki ya siz bu filmi izleme fırsatı bulmuş muydunuz? Yapımdan beklentileriniz neler? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Sinema Filmlerinde En Çok Ölen 15 Oyuncu

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Bu da farklı bir şey veremiyor gibi dursa da çabalıyormuş gibi duruyor ama Atiye’ den daha güzel görünüyor. :smiley: :smiley:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kanadı Kırık Melekler Evi

Kanadı Kırık Melekler Evi: Güçlü Bir Aile Destanı

dracula netflix fragman

Dracula Dizisinin Netflix Fragmanı Paylaşıldı