in

Captain Marvel’i Oynayacak Oyuncu Belli Oldu!

Marvel uzun zamandır konuşulan dedikoduyu doğruladı. Captain Marvel kostümünü giyecek isim Brie Larson olacak.

captain marvel logo
- Reklam -
- Reklam -

Comic-Con’dan önemli haberler gelmeye devam ediyor. Heyecanla beklediğimiz birçok filmin fragmanlarının yanı sıra stüdyolar yapım aşamasındaki projelerinin de oyuncu seçimlerini ve karakter bilgilerini paylaşarak merakımızı canlı tutuyorlar. Marvel panelinden gelen bir haber bunlardan en büyüğü olabilir: Captain Marvel’i kimin oynayacağını biliyoruz artık!

Lenny Abrahamson’un yönettiği Room (Oda) ile bu sene En İyi Kadın Oyuncu Oscar’ı alan Brie Larson’un ismi bayadır ön plandaydı zaten. Marvel Studios, Comic-Con panelinin sonunda Larson’u sahneye çıkararak söylentilere son vermiş oldu. Haberin duyurulmasının ardından Brie Larson, Twitter hesabından şu paylaşımı yaptı:

Bana Captain Marvel deyin.

- Reklam -

Karaktere biraz yakından bakarsak: Carol Danvers Amerikan Hava Kuvvetleri’nde pilottur. O zamanlarki Captain Marvel ise Kree ırkından Mar-Vell adında bir uzaylı askedir. Danvers Mar-Vell ile tanışır ve aralarında romantik bir ilişki başlar. Mar-Vell’in Yon-Rogg isimli bir başka Kree’li ile yaptığı mücadelede gerçekleşen radyoaktif bir patlamayla Mar-Vell’in genetik yapısı Danvers’in DNA’sına karışır. Artık Carol Danvers insanüstü güce sahiptir, uçabilmektedir ve ellerinden enerji atışları yapabilmektedir.

Danvers bir süre Ms. Marvel adıyla Marvel dünyasında yer alır. Captain Marvel kostümünü giymesi ise 2012 yılında yazar Kelly Sue DeConnick ve çizer Dexter Soy imzalı yeni seriyle olur. Bir sene sonra çıkan ve G. Willow Wilson’ın kaleme aldığı seriyle Ms. Marvel ünvanı da Kamala Khan’a geçer. Ülkemizde Arkabahçe’nin yayınladığı bu yeni Ms. Marvel çizgi romanı için M. İhsan Tatari’nin yazdığı eleştiriyi buradan okuyabilirsiniz.

Tabi Carol Danvers’in hikayesinin beyazperdeye nasıl aktarılacağını hala bilmiyoruz. Captain Marvel’in solo filmi 8 Mart 2019’da gelecek olsa da kendisini ilk olarak daha önce yayınlanacak bir Marvel filminde -belki jenerik sonrasında- görmemiz oldukça muhtemel.

Burak Mermer

1993’te Sivas'ta doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu, ODTÜ Bilim ve Teknoloji Politikası Çalışmaları'nda yüksek lisans öğrencisi. Edebiyatı, sinemayı ve bilgisayar oyunlarını çok sever. Hayatın anlamının Radiohead şarkılarında gizli olduğuna inanmakta, başka dünyalara duyduğu tutku sayesinde yaşamayı sürdürmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

90'lar Korku

Doksanların Korku Şöleni

Dirk Gentlys Holistic Detective Agency SDCC BBC America

Dirk Gently Dizisinden Yeni Trailer!