in ,

Caravaggio İmzalı Tek Duvar Resmini Barındıran Ev Açık Artırmaya Çıkıyor

Caravaggio imzasını taşıyan tek duvar resmini barındıran ev, açık artırma ile satışa çıkıyor. Müzayedenin başlangıç fiyatı 471 milyon avro.

Caravaggio imzali duvar resmi ev
- Reklam -
- Reklam -

Caravaggio imzasını taşıyan bir duvar resmini barındıran ev açık artırma ile satışa çıkıyor. Müzayedede açılış fiyatı 471 milyon avro olarak belirlendi.

1571 yılında doğan İtalyan ressam Michelangelo Merisi da Caravaggio, Barok sanat akımının ilk büyük sanatçılarından birisi olarak anılıyor. Adını doğduğu kasabadan alan sanatçı, 39 yıllık hayatında eserleri ve tarzıyla pek çok kuşağı etkilemeyi başarmıştı.

Şimdi ise sanatçıya ait olan tek duvar resmini içinde bulunduran ev, açık artırma ile alıcısını bekliyor. 18 Ocak 2022 tarihinde gerçekleştirilecek müzayede kapılarını 471 milyon avro (yaklaşık 5.2 milyar Türk lirası) üzerinden açacak.

- Reklam -

Dünyada eşi benzeri olmayan bir yer,” olarak tanımlanan ev İtalya’nın başkenti Roma’da bulunuyor. Villa Aurora olarak da bilinen Casino di Villa Boncompagni Ludovisi, tahminen 1597 yılında Caravaggio tarafından dekore edilmişti.

Caravaggio İmzalı Duvar Resmine Paha Biçmek Oldukça Zor

Roma mitolojisindeki Jüpiter, Neptün ve Plüton’un tasvirlerini içeren resim 2,75 metre uzunluğunda. Çalışmayı sipariş eden kişi ise Francesco Maria del Monte adını taşıyan bir kardinaldi. 16. yüzyıldan kalma mülk daha sonra Ludovisi Ailesi’ne satılmıştı.

Mülkün toplam değerini tespit etmek için çalışmalar yapan tarih profesörü Alessandro Zuccari, çalışmanın barok dönemi ressamı Caravvaggio’nun tek duvar resmi olduğu için söz konusu eserin fiyatını belirlemenin zorluğunu vurguladı.

Caravaggio duvar resmi

Karşılaştırabileceğimiz hiçbir şey yoktu,” diye söze başlayan Zuccari, sanatçının 20’li yaşlarında yaptığı resme en az 310 milyon avro (yaklaşık 3,5 milyar Türk lirası) değer biçti. Bir diğer barok ressam Guercino’nun fresklerini de içeren mülkün toplam değeri en az 471 milyon avro oldu.

- Reklam -

Zuccari mülk hakkında, “Dünyada eşi benzeri olmayan bir yer,” tanımlamasında bulundu.

Bununla birlikte yapı İtalya Kültür Bakanlığı’nın koruması altında. Böylece devlet, eğer isterse açık artırmada karar verilen fiyatın aynısına mülkü satın alma hakkına sahip. Ancak Zuccari, böyle sıkıntılı bir dönemde gelebilecek yüksek bir tutarın devlet için problem yaratabileceğini olabileceğini düşünüyor.

Ek olarak evi satın alan kişinin restorasyon çalışmaları için 11 milyon avro (yaklaşık 12. milyon Türk lirası) daha harcaması gerecek.

Siz böyle bir evde yaşadığınızı hayal edebiliyor musunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: The Independent

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Gri Yosun Yanıyor - Thor Vilhjalmsson

Thor Vilhjalmsson’ın İskandinav Mitolojisi Esintili Adalet Öyküsü “Gri Yosun Yanıyor” Yeniden Türkçede

Tatavla Hikâyeleri İncelemesi

Tatavla Hikâyeleri İncelemesi: Unutulmuş Semtin Unutulmuş Öyküleri