in

Carrie-Anne Moss: “40 Yaşıma Girdiğim Gün Büyükanne Rolü için Teklif Aldım”

Carrie-Anne Moss, Hollywood’da kadınların yaşlarına olan adaletsiz yaklaşıma dikkat çekti. 40 yaşına girdiği gün aldığı büyükanne rolünden bahsetti.

Carrie-Anne Moss
- Reklam -
- Reklam -

The Matrix filmleri ile adını tüm dünyaya duyuran Carrie-Anne Moss, 40 yaşına girdiği gün “değişen” oyunculuk kariyerinden bahsetti. Ünlü aktris, o günden itibaren birden aldığı roller arasında büyükanne karakterlerinin arttığını söyledi. Moss, Hollywood dünyasındaki cinsiyet ayrımına da değindi.

Pek çok sektörde olduğu gibi sinema dünyasında da cinsiyet ayrımı ciddi bir problem. Erkek oyuncuların aldıkları maaşlarla kadın oyuncuların maaşları arasında çoğu zaman önemli farklar yer alır. İşin ekonomik yanıyla birlikte bir de “yaş” meselesi vardır. Erkek oyuncular ilerleyen yaşlarına rağmen genç ve orta yaşlı karakterleri sıklıkla canlandırabilirken kadınlarda bu çeşitlilik kolay bir şekilde azalabilir.

İşte Justine Bateman, 6 Nisan 2021 tarihinde yayımlanan Face: One Square Foot of Skin adlı kitabında bu meseleyi masaya yatırdı. Kendisi de yazar, yönetmen ve yapımcı sıfatlarını taşıyan Bateman, kitabında toplumun kadın yüzlerinin yaşlanmasına karşı gösterdiği agresif tepkiyi inceliyor.

- Reklam -

Carrie-Anne Moss, Hollywood Dünyasının Kadınların Yaşına Olan Bakış Açısını Eleştirdi

Carrie-Anne Moss, eserin tanıtım faaliyetleri kapsamında bir sohbete katıldı. Moss bu sohbet sırasında Hollywood’un kadınların yaşına bakış açısını eleştirdi.

Şimdilerde 53 yaşında olan aktris, “40 yaşıma girdim ve her şey değişti,” diyor. Tam olarak 40. doğum gününün ertesi günü, kendisine gelmiş olan senaryoyu okuyan Moss, orada bir “büyükanne” rolünün kendisine teklif edildiğini ifade ediyor. “Biraz abartıyor olabilirim. Ama bir gecede oldu. Kızlıktan anneliğe, oradan da anneliğin ötesine geçiverdim.”

Carrie-Anne Moss

Moss, Fransız ve Avrupalı kadın oyuncuların Hollywood’daki aktrislere nazaran kendileriyle daha barışık olduklarının altını çizip kendisinin de öyle olmak istediğini dile getirdi. Endüstride, baskıya rağmen ayakta kalmanın kolay olmadığını ifade etti.

- Reklam -

Oyuncu, Hollywood ve popüler kültürü inceleyen Fame: The Hijacking of Reality kitabının devamı niteliğinde olan Face’i kaleme alan Bateman’ı övmekten de geri durmadı. Ünlü oyuncu bu kitabın kadınlara, özellikle de göz önündeki kadınlara yüklenen haksız beklentileri gözler önüne sereceğini savunuyor.

Carrie-Anne Moss, Lana Wachowski’nin yönetmenliğini üstlendiği The Matrix 4 filmi ile sinemalara geri dönecek. Yıllar sonra tekrar Trinity’yi canlandıracak olan oyuncuya Neo rolüyle Keanu Reeves eşlik edecek. Yeni Matrix filmi 22 Aralık 2021 tarihinde hem sinemalarda hem de HBO Max’te olacak.

Moss’ın yaptığı açıklamalar hakkında sizin görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Hollywood Reporter

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Sympathizer Dizi Park Chan-Wook

Park Chan-Wook, Viet Thanh Nguyen’in Sempatizan Kitabını Diziye Uyarlıyor

Dramax Türk dizi film pazarlama

Türk Dizi ve Filmlerini Dünyaya Pazarlayacak Olan Dramax Duyuruldu