in

Esaretin Bedeli’nin Yapımcısı Castle Rock Sinemaya Geri Dönüyor

Castle Rock Entertainment şirketi üretime geri dönüyor. Esaretin Bedeli gibi kült filmlerle tanınan yapımcı, 175 milyon dolarlık yatırım aldı.

Castle Rock Entertainment - esaretin bedeli
- Reklam -
- Reklam -

Castle Rock Entertainment sinemaya geri dönüyor. Özellikle Esaretin Bedeli (The Shawshank Redemption) filmi ile tanınan ünlü yapımcı, aldığı 175 milyon dolarlık yeni yatırım ile yeniden sahalara kavuşuyor. Şirketin sahibi Rob Reiner’ın sıkı bir Stephen King hayranı olduğu biliniyor.

Bir dönemin sinema dünyasına birbirinden ikonik yapımlar kazandıran Castle Rock Entertainment yeniden iş başında. Adını Stephen King eserlerindeki kurmaca bir kasaba olan Castle Rock’tan alan firma, yalnızca ismiyle değil eserleriyle de Kral’ı sık sık bünyesinde ağırlamış bir mecra. Senelerdir IMDb Top100 listesinde birinci sıradan inmeyen Esaretin Bedeli’nin yanı sıra Benimle Kal (Stand by Me) ve Ölüm Kitabı (Misery) gibi King uyarlamalarına da imza atmışlardı.

Bunlara ek olarak This Is Spinal Tap, When Harry Met Sally ve A Few Good Men de şirketin sorumlu olduğu işlerden bazıları.

- Reklam -

Warner Bros. Entertainment’ın bir parçası olan şirket, WarnerMedia ve Discovery INC birleşmesinden sonra Warner Bros. Discovery’nin alt markası olarak hizmete devam edecek.

Şimdi ise Rob Reiner, 20. yüzyıl sonunda sinemada ses getiren yapımlara yenilerini eklemek için piste geri dönüyor. 175 milyon dolarlık destek bulan şirket maceraya kaldığı yerden devam edecek.

Castle Rock Entertainment’tan Rob Reiner Geri Dönüş için Heyecanlı

Logosundaki deniz feneriyle markasını ikonikleştirmeyi başaran şirketin başındaki Reiner, konu hakkında şöyle konuştu:

“Daha fazla heyecanlanamazdım… Castle Rock. Deniz feneri. Yaratıcı topluluk için her zaman güvenli bir limanı işaret etti. Bu yeni çıkışla birlikte film yapımcılarına ellerinden gelenin en iyisini yapmaları için gereken ortamı salama geleneğini sürdürebileceğiz.”

Castle Rock Entertainment logo

- Reklam -

1987 senesinde Rob Reiner ile birlikte Martin Shafer, Andrew Scheinman, Glenn Padnick ve Alan Horn ile beraber kurulan Castle Rock Entertainment bugüne kadar 125 filmin yapımına katkı sağladı.

Bu yapımlar arasında In the Line of Fire, City Slickers, The Polar Express, Miss Congeniality, The Bucket List, The American President, The Shawshank Redemption’ın yanı sıra, ünlü komedi sit-com’u Seinfeld da yer alıyor.

Anlaşma, Castle Rock Entertainment adına Katten Muchin Rosenman, özel sermaye yatırımcıları adına Latham & Watkins ve Cohen Gardner ve borç veren sendikayı temsil etmesi adına O’Melveny & Myers’ın katılımıyla sağlandı.

Ünlü şirketin geri dönüşü hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Favori Castle Rock yapımınız hangisi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Far Out Magazine

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Osman_Sehirli Osman_Sehirli dedi ki:

    Yeni King uyarlamaları için en iyi seçenek geri döndü…

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Edgar Wright James Bond Filmi Çekmek İstiyor

Edgar Wright Bir James Bond Filmi Çekmek İstediğini Açıkladı

Friends Oyuncusu James Michael Tyler

Friends Oyuncusu James Michael Tyler Yaşamını Yitirdi