in

Chairman Spaceman Uyarlaması WALL·E Yönetmenine Emanet Edilebilir

Thomas Pierce’ın Chairman Spaceman adlı kısa öyküsü, WALL·E ve Finding Nemo’nun yönetmeni Andrew Stanton tarafından sinemaya uyarlanabilir.

Chairman Spaceman Film Uyarlama
- Reklam -
- Reklam -

Oscar ödüllü yönetmen Andrew Stanton, Thomas Pierce’ın 2017 tarihli Chairman Spaceman kısa öyküsünden uyarlanacak filmin başına geçebilir.

Andrew Stanton sinemaseverlerin yakından tanıdığı bir yönetmen. WALL·E (2008) ve Finding Nemo (2003) ile Oscar alan, John Carter (2012) ve Finding Dory (2016) gibi yapımların altında imzası bulunan Stanton, aynı zamanda Stranger Things, Better Call Saul, Legion ve Tales from the Loop gibi dizilerde de çeşitli bölümleri yönetmişti. Stanton şimdi yeni bir projeyle gündemde.

Henüz ön görüşmelerin gerçekleştirildiği süreçte Andrew Stanton ve Searchlight Pictures bir araya geldi. Thomas Pierce’ın The New Yorker adlı meşhur ABD dergisinde yer alan Chairman Spaceman öyküsünden uyarlanacak filmin ön hazırlığı devam ediyor.

- Reklam -

Chairman Spaceman Uyarlaması İçin Oscar’lı Yönetmen Andrew Stanton Öne Çıkıyor

Chairman Spaceman öyküsü yakın gelecekte geçiyor ve dünyevi servetinden vazgeçen bir şirket avcısı Dom Whipple’ın macerasına odaklanıyor. Tövbe edip kendisini affettirmek için, Tanrı’nın mesajını gezegenlerarasında yaymak için bir göreve dahil olan Whipple, henüz Dünya’dayken yaşanan çeşitli aksiliklerle birlikte kendisini bir serüvenin ortasında buluyor.

Ocak 2017 tarihinde The New Yorker’da yayınlanan öyküyü okumak için buraya tıklayabilirsiniz. Bu kısa hikâyenin aynı zamanda dijital ortamda sesli kayıtları da bulunuyor. Öykünün henüz Türkçe bir tercümesi yok.

Andrew Stanton Chairman Spaceman

Filmin senaryosu, öykünün yazarı Thomas Pierce’a emanet edilecek. 1982 yılında Güney Carolina, ABD’de doğan Thomas Pierce, The Afterlives, Hall of Small Mammals: Stories, Shirley Temple Three ve Ba Baboon gibi eserlerle tanınıyor.

Uyarlamanın yapımcılığı ise X-Men: Dark Phoenix filmini yöneten Simon Kinberg tarafından gerçekleştirilecek.

- Reklam -

Pixar filmleri ile harikalar yaratan, pek çok çağdaş dizide önemli bölümlerin yönetmenliğini üstlenen ve John Carter gibi büyük prodüksiyonlara girişmekten çekinmeyen Andrew Stanton’ın Chairman Spaceman uyarlaması için en güçlü aday olduğunu söyleyebiliriz.

Chairman Spaceman filminin vizyon tarihi ve oyuncu tercihleri gibi detaylar hakkında konuşmak için ise henüz çok erken.

Andrew Stanton Chairman Spaceman

Peki siz Andrew Stanton’ın yapımlarını nasıl buluyorsunuz? Başarılı ismi böyle bir kısa öykünün uyarlamasında görmek ister misiniz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* Scream 5 Filmi Hazırlıkları Resmen Başlıyor

Kaynak: Deadline

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2019 British Science Fiction Association Awards

2019 British Science Fiction Association Awards Kazananları Açıklandı

İdrak Abbasov Söyleşi

İdrak Abbasov: “Demokrasiden Diktatörlüğe Geçen Bir Ülkede 20 Yıldan Fazla Gazetecilik Yaptım”