in

Oscar Ödüllü Chloe Zhao’dan Bilimkurgu – Western Türünde “Dracula” Filmi Geliyor

Chloe Zhao imzasını taşıyan yeni bir “Dracula” filmi geliştiriliyor. Benzerlerinden farklı olacak yapım, fütüristik bir bilimkurgu ve western işi olarak tasarlanıyor.

Chloe Zhao Dracula Filmi
- Reklam -
- Reklam -

Chloe Zhao yeni bir Dracula filmi için çalışmalara başladı. Nomadland ve Eternals ile tanınan Çinli yönetmen, Bram Stoker klasiğini yeni bir açıdan ele almaya hazırlanıyor.

Hakkındaki haberler ilk defa 2021 yılında paylaşılan Dracula filmi için Chloe Zhao’nun çalışmaları hâlâ sürdürdüğü ortaya çıktı. Bram Stoker’ın ünlü vampir anlatısına fütüristik bir bilimkurgu western yorumu getirmeye hazırlanan Zhao, filmin hem senaristi hem yönetmeni hem de yapımcısı olacak.

Bugüne dek bilimkurgu türündeki bu yeni Dracula yapımı hakkında pek fazla detay bilinmiyordu. Geçen sene, Dracula karakteri Mina Harker’a odaklanan ayrı bir yapım için Karyn Kusama işin başına geçmişti. Ancak bu yapım haftalar öncesinde iptal edildi.

- Reklam -

Chloe Zhao Dracula Filmi Bilimkurgu Western

Şimdi ise yakın gelecekte ünlü kontu doğrudan perdeye taşıyacak tek alternatif iş, Oscarlı yönetmen Chloe Zhao ellerinde tasarlanıyor.

Chloe Zhao’nın “Dracula” Filmi Senaryo Aşamasında

2021 yılında En İyi Film ve En İyi Yönetmen Oscar’larını alan Chloe Zhao; sonrasında başına geçtiği Marvel yapımı Eternals ile farklı çizgilere açık olduğunu tüm sinemaseverlere göstermişti.

Yönetmenin sıradaki projesi ise yeni bir Kont Dracula yapımı oldu. Dracula filmi için, “Evet, şu anda senaryosunu yazıyorum,” ifadesini kullanan yönetmen daha önce Variety’ye verdiği bir demeçte karmaşık karakterleri keşfetmeyi ne kadar sevdiğinden bahsetmişti.

“Dracula’da hangi özü bulabileceğimi görmek ve ardından gerçekten çok sevdiğim bu karakteri yeniden hayal edebilmek istedim. Karmaşık karakterleri severim. Bu benim için önemli bir kitaptı. Ölümsüzlük, Eternals’ta keşfetmeye başladığım ama daha fazla sorgulamak ve anlamak istediğim bir şey.”

- Reklam -

Chloe Zhao Dracula Filmi Western Bilimkurgu

Bu yıl vampir temalı filmler arasında Nicolas Cage’in başrolünde yer aldığı korku-komedi türündeki Renfield yer alıyor. André Øvredal’ın The Last Voyage of the Demeter filmi ise 11 Ağustos’ta vizyona girecek. Yapım, Stoker’ın romanının yalnızca Demeter gemisinde geçen belirli bir kısmına odaklanıyor.

Chloé Zhao’nun uyarlamasında oyuncu kadrosu ve vizyon tarihi gibi detaylar henüz bilinmiyor.

Siz bu tip bir Dracula yorumunu nasıl değerlendiriyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşmayı, daha fazla sinema içeriği için bizleri Google News’ten takip etmeyi unutmayın.

Kaynak: Movie Web

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    bored-anime

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Room Yeniden Bob Odenkirk

‘Dünyanın En Kötü Filmi’ Tekrar Çekiliyor: Yeni “The Room”un Başrolünde Bob Odenkirk Var

Kuzey Kutbu Virüsler

Bilim İnsanları Kuzey Kutbu’ndaki 48.500 Yıllık Donmuş ‘Zombi’ Virüsleri Yeniden Canlandırdı