in

Oscar Ödüllü Chloé Zhao, Bir Marvel Filmi Çekmekten Neden Heyecan Duyduğunu Açıkladı

Nomadland ile Oscar Ödülü de kazanan Chloé Zhao, Marvel Sinematik Evreni filmi “Eternals”ı yönetmenin kendisini neden heyecanlandırdığını açıkladı.

chloé zhao eternals
- Reklam -
- Reklam -

Chloé Zhao, Eternals hakkında konuştu. Nomadland ile En İyi Yönetmen ve En İyi Film dalında Oscar ödülünü kazanan yönetmen, Marvel Sinematik Evreni’nin beklenen filminin başında bulunmasının kendisini ne açıdan heyecanlandırdığını açıkladı.

Marvel Sinematik Evreni, Avengers: Endgame ve Spider-Man: Far From Home ile üçüncü aşamasını sonlandırmış olsa da, Koronavirüs pandemisi nedeniyle gecikmiş olan dördüncü aşamasını hızlı şekilde başlatmaya hazırlanıyor. Çıkışı bir yıldan fazla süreyle ertelenmiş olan Black Widow ile başlayacak dördüncü faz, 3 Eylül’de Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings ile devam edecek ve nihayet 5 Kasım’da da Eternals adlı film gösterime girecek.

Dilimizde Ebediler anlamına gelen film, Marvel adına özel bir proje. Çünkü tıpkı Avengers gibi bir grup kahramanın oluşturduğu yapıda Salma Hayek, Angelina Jolie, Richard Madden, Gemma Chan ve Kit Harington gibi isimler bulunuyor. Ancak filmin oyuncuları olduğu gibi yönetmeni de oldukça özel. Çünkü çok kısa bir süre önce, 93. Oscar Ödül Töreni’nde Nomadland ile En İyi Yönetmen ve En İyi Film ödüllerini kucaklayarak, Akademi’ye adını altın harflerle yazdırmayı başardı. Pek tabii bu başarı ister istemez yönetmenin sonraki projelerinin nasıl olacağına dair merakları da artırdı. Birkaç ay sonra gösterime girecek Eternals da, yönetmenin merakla beklenen işlerinden biri olarak biliniyor.

- Reklam -

Total Film’e konuşan Chloé Zhao, bir dünya inşa etmeyi sevdiğini ve bu nedenle Eternals’ı yönettiği için mutlu olduğunu belirtti.

“Bir dünya inşa etmeyi seviyorum. Birilerini o dünyaya yerleştiriyorsun ve birbirleriyle asla tahmin edemeyeceğin bir kimya yaratıyorlar. Bu kimyayla ortaya çıkan zorlukların üstesinden gelmeniz gerekiyor. Bu benim için heyecan verici.”

Chloé Zhao: “Eternals hiç bitmesin istedim”

chloé zhao eternals oscar

Daha önce Variety’ye de konuşan yönetmen, heyecanını şu sözlerle dile getirmişti:

“Tıpkı heykeltıraşlık yapmak gibi, hiç bitmesin istiyorsun. Onlar sana daha fazla devam edemeyeceğini söyleyene kadar devam etmek istiyorsun… Sanırım beni yakından tanıyan herkes biraz fazla çalıştığımı biliyor. Evet! Bu öğleden sonra Eternals üzerinde çalışmak için Disney’e döneceğim. Bu röportajın hemen ardından. Muhtemelen geç kaldım.”

- Reklam -

Ödüllü yönetmen ayrıca Eternals’ın yaratıcısı olan Jack Kirby ve Marvel Studios hakkında da övgü dolu cümleler kurdu.

“Jack Kirby ve hayal gücü sayesinde bu çalışmanın temellerini atabiliyoruz. Bunun da ötesinde, Marvel Studios’un inşa ettiği ve devam ettirdiği inanılmaz bir yolculuk var. Eh, bir de MCU hayranı olarak benim istediklerim var. Türün hayranı olan ben, aynı zamanda mangalarla, bilimkurgu ve fantastik filmlerle büyüyorum. Peki o zaman bu büyük kapta tadı biraz daha farklı olabilecek nasıl bir şey pişirebiliriz diye düşünüyorum. Bu sadece heyecan verici bir şey olabilir ve tam da bu yüzden bunu yapmak için içeri girdik. Neler olduğunu göreceğiz.”

Zhao’nun heyecanı ve evrene olan yaklaşımı ile Marvel hayranları 5 Kasım 2021’i daha da heyecanla beklemeye başladı.

Peki ya siz Chloé Zhao’nun başında bulunduğu Eternals filminden neler bekliyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Comic Book

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Reservation Dogs 2. sezon taika waititi

Reservation Dogs’un Yayın Tarihi Açıklandı: Taika Waititi Dizisi Geliyor

Avrupalı Kâşifler Türler Yok Oluş Kertenkele

Avrupalı Kâşiflerin Karayipler’i Keşfi, Özel Bir Kertenkele Türünün Sonu Oldu