in

Harry Potter Yönetmeni Yazdığı Romanını Disney+ için Diziye Uyarlayacak

Harry Potter yönetmeni Chris Columbus, Ned Vizzini ile birlikte yazdığı House of Secrets adlı fantastik roman serisini Disney+ için diziye uyarlayacak.

house of secrets chris columbus harry potter disney plus
- Reklam -
- Reklam -

Harry Potter serisinin ilk iki yönetmeni olarak tanınan Chris Columbus, Ned Vizzini ile ortak yazarı olduğu House of Secrets adlı fantastik roman üçlemesini Disney+ için diziye uyarlayacak. Ünlü yönetmen, daha önce filme de uyarlamaya çalıştığı eserini dizi olarak hayranlarının karşısına çıkartmaya hazırlanıyor.

İlk kitabı 2013 yılında yayımlanan, ardından 2014 yılında Battle of the Beasts ve son olarak 2016 yılında ise Clash of the Worlds ile tamamlanan House of Secrets serisi, sonunda live-action uyarlamasına kavuşuyor. Yönettiği fantastik çocuk türündeki filmler ile adından söz ettiren ödüllü yönetmen Chris Columbus, böylece bizzat kaleme aldığı roman serisini ekrana yansıtma fırsatı bulacak.

Özellikle Müthiş Dadı (Mrs. Doubtfire), Evde Tek Başına, Robot Adam (Bicentennial Man) ve Percy Jackson & Olimposlular: Şimşek Hırsızı gibi filmlere tanınan, senaryosunu kaleme aldığı birçok yapım ile adından söz ettiren Chris Columbus, Harry Potter serisinin ilk iki filmi olan Felsefe Taşı ve Sırlar Odası’nın yönetmeni olarak da tanınıyor. Ned Vizzini ise yazdığı gençlik romanları ile adından söz ettirmeyi başaran ancak genç yaşta geçirdiği depresyon yüzünden intihar eden başarılı bir yazardı. İşte bu ikilinin birlikte yazdıkları seri şimdi de dizi olarak okurlarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

- Reklam -

Eleştirmenlerce de beğeni kazanan fantastik kitap serisi, Chris Columbus önderliğinde dizi olarak Disney Plus’a gelecek. Yönetmen bu süreçte 26th Street Pictures’daki ortakları Michael Barnathan ve Mark Radcliffe ile birlikte çalışacak.

Chris Columbus, House of Secrets Adlı Romanını Daha Önce Sinemaya da Uyarlamaya Çalıştı

house of secrets Chris Columbus

Disney Branded Television’da Yaratıcı Geliştirme ve Stratejiden sorumlu başkan yardımcısı Ayo Davis, yeni dizi ile ilgili şunları söyledi:

“Chris, Michael ve Mark, tanımsal karakterler aracılığıyla bir sihir ve merak duygusu sunan, nesiller ve türler arasında birden fazla izleyicide yankı uyandıran hikâyeler anlatıyor. Beğenilen filmleri arasında çok fazla yakınlık var. Bu nedenle House of Secrets’ı heyecan verici bir Disney+ serisine uyarlamaları için onlarla birlikte çalışmaktan mutluluk duyuyoruz.”

- Reklam -

Aslında seri adına daha öncesinde bir sinema uyarlaması denemesi de olmuştu. Film hakları Rise Entertainment tarafından satın alınan ve Ocak 2014’te yine Columbus önderliğinde çekimlerine başlayacağı söylenen proje hiçbir zaman hayata geçmedi.

House of Secrets serisi, ailesi daha önce okült romancı Denver Kristoff’a ait olan eski bir Viktorya evine taşınan kardeşler Brendan, Eleanor ve Cordelia Walker’ın maceralarını anlatıyor. Yeni komşularının kendileri için kötü planları olduğunu öğrenen Walker’lar, kendilerini büyülü bir evde kapana kısılmış bulurlar. Gizli bir kitap bulma ve ebeveynlerini kurtarma misyonuyla Kristoff’un romanlarının iç içe geçmiş evrenlerinde seyahat etmeye başlarlar.

Şu an için dizide hangi oyuncuların yer alacağı ve çekimlerin ne zaman başlayacağı gibi bilgiler paylaşılmış değil. Ne yazık ki serinin hiçbir kitabı şu anlık dilimize çevrilmedi. Ancak Disney+ uyarlaması ile dünya çapında daha da ünlenecek olan romanların Türkçeye kazandırılma olasılığı da artmış bulunuyor.

House of Secret serisini okuma fırsatınız oldu mu? Chris Columbus’un yapımlarını nasıl buluyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: CBR

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

DC's Legends of Tomorrow 8. Sezon İptal Edildi

DC’s Legends of Tomorrow 7. Sezon Fragmanı: Kahramanların Maceraları Devam Ediyor

Willie Garson Sex and the City Oyuncusu

Sex and the City Oyuncusu Hayatını Kaybetti