in

Stephen King’in “Christine” Romanı Hannibal Yaratıcısı ile Yeniden Sinemaya Uyarlanıyor

Korku ustası Stephen King imzalı katil araba romanı Christine yeniden sinemaya uyarlanıyor. Hannibal dizisinin yaratıcısı Bryan Fuller filmi yazıp yönetecek.

Christine film
- Reklam -
- Reklam -

Christine yıllar sonra yeniden sinemaya uyarlanıyor. Korku ustası Stephen King’in kaleminden çıkan roman, Hannibal dizisinin yaratıcısı Bryan Fuller’a emanet edildi.

Stephen King imzalı Christine, ilk olarak 1983 yılında raflardaki yerini aldı. Roman, asıl sahibinin habis ruhunu taşıyan ve 1958 Plymouth Fury model bir araba olan Christine’in yaptıklarına odaklanıyor. Arabayı hurda haldeyken alan Arnie, önlenemez olaylar zinciri yeniden başlatır. Christine adını verdiği araca sahip olduktan sonra Arnie bir dönüşüm geçirir ve ele geçirilen aracın kendisi ölümcül bir öfkeye girer. Christine sahibinin tüm zaaflarını sonuna kadar kullanarak etrafına ölüm saçar.

Kitap piyasaya girdikten çok kısa süre sonra efsanevi korku yönetmeni John Carpenter tarafından aynı yıl içinde Katil Otomobil adıyla sinemaya da uyarlandı. Filmde Arnie rolünde Keith Gordon ve en iyi arkadaşı Dennis rolünde John Stockwell oynadı. 10 milyon dolarlık bir bütçe ile çekilen yapım 21 milyon dolar gişe hasılatı elde etti ve şimdilerde kült klasik yapım olarak anılıyor.

- Reklam -

Stephen King Uyarlaması “Christine” Filminde Oyuncu Kadrosu ve Çıkış Tarihi Konusunda Henüz Bir Bilgi Yok

stephen king christine

Christine’in beyaz perdede kendini göstermesinden bu yana yaklaşık 40 yıl geçti ve şimdi bir kez daha sinemalara konuk olmaya hazırlanıyor. Deadline’ın haberine göre Hannibal dizisinin yaratıcısı Bryan Fuller yapımın hem senaryosunu yazacak hem de yönetmenlik koltuğunda oturacak. Ayrıca Jason Blum, Vincenzo Natali ve Steven Hoban ile birlikte Blumhouse Pictures adına yapımcı olarak da görev alacak. Yeni uyarlamanın orijinal romanı ve filmin 1980’lerdeki ortamını koruyacağı söyleniyor.

Söz konusu haber her ne kadar taze olsa da, Fuller geçen aralık ayında katıldığı bir podcast yayınında hem romandan bahsetmiş hem de Carpenter’ın uyarlaması hakkında konuşmuştu. Ayrıca söyledikleriyle Christine’i bir kez daha sinemaya kazandırmak istediğini belli etmişti.

- Reklam -

Özellikle son yıllarda birçok Stephen King uyarlaması hem sinema hem de dizi formatında gelmeye devam ediyor. Bu uyarlamaların birçoğu Lisey’s Story ve The Outsider gibi daha yeni çalışmaları ele aldı. Ancak film yapımcıları aynı zamanda eski King eserlerini de yeniden sinemaya kazandırmak için hevesliler. Firestarter bunların başında geliyor ve şimdi Stranger Things’de de kendisine gönderme yapılan Christine aralarına katılıyor.

Siz Christine kitabının bir kez daha sinemaya uyarlanacak olması konusunda neler düşünüyorsunuz? İlk uyarlamayı izlemiş miydiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

leyla ile mecnun exxen yeni deniz ışın

Yeni Leyla ile Mecnun Dizisinde Leyla’yı Canlandıracak İsim Belli Oldu

Rurouni Kenshin: The Final netflix

Rurouni Kenshin: The Final Canlı Aksiyon Filmi Netflix’te Yayınlanacak