in

Christopher Nolan, Filmlerinin Telefondan İzlenmesini Problem Etmiyor

Christopher Nolan, Martin Scorsese’nin aksine filmlerinin telefon ekranından izlenmesini problem etmiyor.

Christopher Nolan Filmleri Telefon
- Reklam -
- Reklam -

Christopher Nolan, kendi filmlerinin küçük ekranlarda izlenmesinden dolayı rahatsızlık duymuyor.

Film yapımcılarının, yönetmenlerin veya bu sektörde yer alanların genel anlamda filmin beyaz perdede izlenmesi taraftarı olduğu düşünülüyor. Son olarak 2019 yılında Netflix’te yayınlanan Martin Scorsese imzalı The Irishman sonrası, Scorsese filmini telefon ekranından izleyenlerden duyduğu rahatsızlığı dile getirmişti.

Ancak görünüşe göre Christopher Nolan’ın böyle bir ısrarcı tutumu yok. Amerikalı film eleştirmeni Tom Shone’un yeni kitabı The Nolan Variations’ta yazılanlara göre ünlü yönetmenin, filmlerinin daha küçük ekranlarda izlenmesi konusunda herhangi bir sorunu yok.

- Reklam -

Christopher Nolan’ın konuya dair açıklaması da şu şekilde:
“Dunkirk’ü insanların telefonumda izlemesinde bir sorun var mı? Bence yok. Filmler, sinema salonlarına asıl halleriyle giriyor. Mesela iPad’inizde filmi izlerken deneyim farklılaşıyor, gittiğiniz yere bilgiyi taşıyabiliyorsunuz. Yani bir televizyon gösterisini iPad’te izlerken zihninizde yaşadığınız deneyim tamamen farklı. Filmlerin ne için yapıldığını biliyorsunuz. Analog bir dünyada yaşıyor ve çalışıyoruz. Koltukların dolmasına ihtiyacımızın olduğu doğru. İnsanların sinemaya gelip filmle etkileşime girmesi gerek.
Christopher Nolan Filmleri Telefon

Açıklama daha çok, Nolan’ın farklı cihazlarda film izlemesine karşı olmadığı fakat asıl deneyimin de beyaz perdede yakalanabileceğini düşündüğü yönünde. Genel olarak bakıldığında filmin sinema salonundan istediğini aldığı sürece, sonrasında hangi cihazda izlendiğinin büyük bir sorun olmadığı düşünülüyor. Diğer bir deyişle Nolan, filmlerini küçük cihazları hesaba katmadan çekiyor. Beyazperde onun için asıl platform.

Christopher Nolan Hakkında Yeni Bilgiler İçeren The Nolan Variations Kitabı Yayımlandı

Tom Shone’un The Nolan Variations isimli kitap 2020 yılında yayımlandı. Eser, yönetmenin başarısını nasıl yakaladığını irdelemekle kalınmıyor, aynı zamanda onun hayal dünyasına da inmeye çalışılıyor. Yönetmenin filmleri hakkındaki düşünceleri, çocukluk anıları, hayalleri ve duygusal bakış açılarına da yer verilmiş. Kitabın Türkçe çevirisi konusundaysa henüz bir bilgi paylaşılmış değil.

Tenet Türkiye Vizyon Tarihi - Christopher Nolan

- Reklam -

Usta yönetmeni son olarak bu sene, Koronavirüs pandemisine rağmen vizyona sokmakta ısrar ettiği Tenet filmi ile izleme fırsatı bulmuştuk.

Christopher Nolan gibi bir filmin asıl deneyiminin ancak beyaz perdede yaşanabileceğini düşünenler çoğunlukta olabilir. Peki ya siz başarılı yönetmenin The Nolan Variations kitabındaki açıklamaları hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bizimle Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Indie Wire

Peren Ercan

1995 Çanakkale doğumlu, hayali olan yazarlığın peşinden koşan bir üniversite mezunuyum. Üniversitede beş yılımı geçirdiğim Japonca Öğretmenliği bölümünün bana kattığı kültürel farkındalıkla beraber yeni diller öğrenmeye olan açlığım devam ediyor. Bazıları ödüllü olmak üzere kısa öykü ve roman çalışmalarım var. Büyülü gerçekçiliğin cazibesine yazdıkça kapıldım. O kadar kapıldım ki gerçek hayatta da büyüyü aramaya başladım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

İspanyol Uydusu İngenio

İspanyol Uydusu İngenio, Uzaya Çıktıktan Hemen Sonra Kayboldu

9 Kere Leyla Fragmanı Netflix Türkiye Film Haluk Bilginer

9 Kere Leyla Fragmanı: Haluk Bilginer’li Netflix Filmi Aralık Ayında Yayında