in

Christopher Nolan: “HBO Max, Dünyanın En Kötü Dijital Yayın Platformu”

Christopher Nolan, Warner Bros.’un 2021’deki bütün filmlerini sinema ile eş zamanlı olarak HBO Max’te de yayınlaması kararını eleştirdi.

Christopher Nolan HBO Max Açıklaması
- Reklam -
- Reklam -

Dijital yayın platformlarının aralıksız yükselişi sürerken bu mecraların aldıkları kimi kararlar ciddi eleştirileri beraberinde getiriyor. Son olarak Warner Bros.’un 2021 yılında vizyona sokmayı planladığı tüm filmleri, kendi dijital yayın servisi HBO Max’te de beyaz perde ile eş zamanlı göstereceği açıklandı. Bu karara tepki gösterenlerin arasına Christopher Nolan da katıldı.

Netflix ile birlikte yükselişe geçen çevrim içi akış servislerinin sayısı her geçen gün artıyor. WarnerMedia HBO Max’i, The Walt Disney Company Disney+’ı ve Amazon da Amazon Prime Video’yu yayına sokarak yarışı iyice kızıştırdı. Küresel Koronavirüs salgını ise kuşkusuz hayatın önemli bir kısmını dijitale taşımak konusunda bu platformları daha değerli bir hale getirdi. Mecralar da yatırımlarını artırmayı sürdürüyor.

Birçok film sinema perdesi görmeden doğrudan dijitale gelmek üzere anlaşma imzalamaya başladı. Ancak işleri ciddi anlamda kızıştıran Warner Bros. oldu. Şirket, gelecek yıl vizyona girmesi beklenen bütün filmlerini vizyona soktuğu gibi HBO Max’e de taşıyacağını duyurdu.

- Reklam -

tenet warner bros

The Matrix 4, Dune, The Suicide Squad, In the Heights, Godzilla vs. Kong ve Wonder Woman 1984 gibi filmleri içeren bu karar; geniş çapta tepki gördü. Birçok sinemasever bu kararın “sinema salonlarının sonunu getireceğini” iddia etti.

Görünüşe göre tepkilere, bu yılın tek büyük filmi olan Tenet’i vizyona sokan Christopher Nolan da dahil olmuş durumda. Tenet, dünya çapında 357 milyon dolarlık bir gişe hasılatı elde etti. Bu, yönetmenin görece pek sevilmeyen son filmi Dunkirk’ün 526 milyon dolarlık gişesinin bile altında bir rakam.

- Reklam -

Christopher Nolan, HBO Max Hakkında Ağır Konuştu

Christopher Nolan, alınan kararın filmlerde emek verenlere danışılmadan alındığını savundu.
“Konu hakkında çok tartışma var, çünkü Warner Bros. öncesinde bunu kimseye söylemedi. Her şey çok karmaşık. Yönetmenler, yıldız oyuncular ve film için emek veren onca insanın nasıl davranılmamasının gerçek bir örneği.”
Nolan, sözlerine şöyle devam etti:
“2021 yılında dünyanın en iyi yapımcılarından bazılarının, yıllarca emek verilmiş projelerin, bu filmlerde çalışmış dünyaca ünlü yıldızların beyaz perdeye gelmesi gerekiyordu. Bu yapımları, mümkün olan en geniş izleyici kitlesi izlemeliydi. Şimdi ise kimseye danışmadan, yeni yayın platformlarını zararlarını kurtarmak için kullanacaklar.

“Sektörün en büyük isimleri, en büyük film stüdyosu ile çalıştıklarını düşünerek gece yatağa yattı. Uyandıklarında ise en kötü yayın servisi için çalıştıklarını öğrendiler.”
Christopher Nolan HBO Max Açıklaması

HBO Max, Eylül 2020 verilerine göre toplamda 73 milyon aboneye sahip ve henüz dünyanın önemli bir kısmında hizmete başlamış değil.

Peki siz Christopher Nolan tarafından yapılan bu açıklamayı nasıl değerlendiriyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: Cnet

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for abkaen abkaen dedi ki:

    Adam aslında haklı. Önce netflix gibi bir çok yerde gerekli altyapıyı kurup çoğu kişiye ulaşmaları gerek. Böyle yaparlarsa Hbo hizmeti ülkesinde olmayan kişiler ister istemez korsan izlemeye yönelir.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Lord of the Rings: Gollum oyun Türkçe Dil Desteği

The Lord of the Rings: Gollum Türkçe Dil Desteği ile Geliyor

Uzaylılar var donald trump

Uzaylılar Var, Biz Hazır Değiliz: Eski Uzay Güvenlik Şefi Açıkladı