in

Christopher Nolan, Warner Bros. İş Birliği Sona Ermiş Olabilir

Christopher Nolan, Warner Bros.’un son dönemdeki kararlarından ötürü yapım şirketi ile 18 yıldır süren iş birliğini sonlandırabilir.

Christopher Nolan Warner Bros. Ayrılık
- Reklam -
- Reklam -

Christopher Nolan imzalı yeni bir filminin Warner Bros. çatısı altında çıkması artık çok küçük bir ihtimal. Ünlü yönetmen ile devasa stüdyo arasındaki ilişki 2002’de Nolan henüz iki filmi çıkmış umut veren bir gençken başlamıştı. Sonraki 18 yıl boyunca Kara Şövalye üçlemesi, Inception, Interstellar, Dunkirk ve son olarak da Tenet gibi çok büyük filmler ortaya çıkmıştı.

Tenet, WB’nin 2020 yazında seyirci çekeceği en büyük film olacaktı fakat 2020 yazı hiç de sıradan bir yaz olmadı. Koronavirüs pandemisi yüzünden neredeyse bütün filmler ertelenir ya da yayın platformlarında gösterilirken Christopher Nolan ayağını diretti. Ünlü yönetmen hem “sinema salonu” kavramına büyük önem verdiğinden hem de yeni yapımlar gelmemesine rağmen açık olan salonların sürekli kan kaybetmesi yüzünden filmini çıkartmak istiyordu.

tenet gişe

- Reklam -

Böylece ağustos ayı itibarıyla her ülkede uygun olduğu anda filmin çıkartılması kararı verildi. Türkiye ve salgının yumuşadığı diğer Avrupa ülkeleri filmi eylül olmadan izledi, Amerika kıtasında da sonbahar boyunca film gösterildi.

Yönetmenin inandığı salon büyüsü ise izleyicilerde çok karşılık bulamamıştı ve film Amerika’da 58, dünya genelinde 363 milyon dolar gişe yaptı. Warner Bros., ilerleyen aylarda filmleri hem sinemada hem de HBO Max’ta yayınlama sebeplerini Tenet’in düşük gişesine bağlamıştı.

Christopher Nolan, Tenet Sonrası Warner Bros. ile Yollarını Ayırabilir

Christopher Nolan’ın filmlerin salonda izlenmesi gerektiği yönündeki düşünceleri ise değişmemişti. WB, yeni yayın stratejisini açıkladıktan sonra ilk eleştiri ünlü yönetmenden gelmişti:

“En büyük yapım stüdyolarından birisiyle çalıştığımızı düşünerek yatağa girdik ve sabah olduğunda en kötü yayın platformuyla çalıştığımızı öğrendik.”

Christopher Nolan’ın ilk eleştirisinden sonra diğer yönetmenlerden de ses gelmişti. Dune filminin yönetmeni Dennis Villeneuve, bir yazı kaleme almış, Warner Bros.’un “sinema sanatına sevgi beslemediğini” iddia etmişti. Karardan etkilenen nispeten daha az ünlü yönetmenler ise genellikle sessizliğini korudu. James Gunn tarafından resmi bir açıklama gelmedi fakat yakınlarından gelen haberler hiç mutlu olmadığını söylemişti.

Christopher Nolan HBO Max Açıklaması

HBO Max projesinin ilk filmi olan Wonder Woman 1984 filminin yönetmeni Patty Jenkins, karar duyurulduğunda destek bile sunmuştu. Stüdyo ve yönetmene yakın kaynaklardan, Jenkins ve filmin yıldızı Gal Gadot’a yeni sistemi desteklemeleri karşılığında ekstra birkaç milyon dolar verildiği bile konuşulmuştu. Pattty Jenkins ise son zamanlarda tonunu biraz değiştirmiş, Wonder Woman serisinin üçüncü filmi de HBO Max’te yayınlanacaksa kendisinin yönetmenlik koltuğunda oturmayacağını söylemişti. Sonrasında, Jenkins’in üçüncü film için döneceği, filmin de sadece sinemalarda yayınlanacağı açıklanmıştı.

Christopher Nolan, Gelecekte Hangi Yapım Şirketi ile Çalışacak?

Christopher Nolan’ın ağır eleştirilerinden sonra ilk eylem de gelmiş gibi duruyor. The Wall Street Journal’da çıkan ve kaynağı açıklanmayan bir habere göre, Nolan yeni filminde Warner Bros.’la çalışmayacak:

Warner Bros.’un en büyük isimlerinden birisi olarak geçen uzun bir sürenin ardından, Tenet yönetmeni Christopher Nolan’ın yeni projesi için stüdyoyla çalışması düşük bir ihtimal olarak görülüyor. Bu karar hem stüdyoya hem de yönetmene yakın kaynaklardan öğrendiğimize göre stüdyonun 2021 için uyguladığı ikili yayın politikasından kaynaklanan hayal kırıklığı yüzünden.”

- Reklam -

Warner Bros.’un kararları hakkında yoğun eleştiriler gelse de, resmen harekete geçen hiçbir yönetmen olmamıştı. Nolan’dan sonra stüdyoyla ilişiğini kesecek başka yönetmenlerin olup olmadığını hep birlikte göreceğiz.

Christophe Nolan Filmleri Video Oyun Uyarlaması

Nolan gibi büyük bir ismin ise yeni projesi için stüdyo bulmakta zorlanması bir olasılık değil. Sadece ismiyle milyonları salona sürükleyebilen yönetmen için bütün büyük stüdyolar sıraya gelecektir. Nolan için ise yeni stüdyosunu seçerken en önemli olacak kriter filmlerin salonda yayınlanmasına önem gösterilmesi gibi duruyor.

Nolan’ın Sonraki Durağı Metro-Goldwyn-Mayers Olabilir

Bu konuda da henüz hiçbir kaynağın doğrulamadığı bir teorimiz var: Christopher Nolan’ın yeni stüdyosu MGM olabilir. Son aylarda MGM tarafından gelen haberler hiç iyi değildi. Asırlık stüdyo, son yıllarda borç üstüne borç çekerek dönüyor, düze çıkabilmek için No Time To Die’dan gelecek parayı bekliyordu. No Time To Die ise Koronavirüs salgını yüzünden ertelenen ilk filmlerden olmuştu. Film, orijinal tarihinden bir buçuk yıl sonrasına kadar ertelenip, 8 Ekim 2021’de yayınlanacak.

MGM’nin böyle bir karara varması çok cesur duruyor. Stüdyonun geçen aylarda No Time To Die’ı yayınlayacak servis aradığı, istediği 600 milyon doların yarısını bile teklif eden kimsenin olmadığı ortaya çıkmıştı.

metro golden mayer studios logo

Bir yayın servisine sahip olmayan en büyük stüdyo olan Metro-Goldwyn-Mayers’in No Time To Die’ı bir kez daha erteleyecek gücü Christopher Nolan’la kapalı kapılar ardında yapılan bir anlaşmayla bulduğunu söylemek çok da ihtimal dışı durmuyor.

Christopher Nolan’ın Warner Bros.’tan ayrılması hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Sizce ünlü yönetmenin yeni evi neresi olacak? Teori ve yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    MGM ile anlaşır kaybeden Warner Bros olur.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Uğur Mumcu TRT Arşiv Videoları

Uğur Mumcu Videolarının TRT Arşiv’den Kaldırıldığı İddia Edildi

GTA 6 Yapay Zeka NPC

GTA 6 Yeni Bir Yapay Zekâ Teknolojisi ile Gelebilir