in

Christopher Nolan’ın Yeni Filminin Tarihi Açıklandı

Christopher Nolan’ın 2017’deki Oscar kazandıran yapımı Dunkirk’in ardından yavaş yavaş yeni projeleriyle ilgili duyumlar gelmeye başladı.

christoper nolan yeni film
- Reklam -
- Reklam -

Warner Bros.’un geçtiğimiz cuma yaptığı açıklamada sadece filmin tarihi ve bir ‘olay filmi’ (event movie) olduğu açıklandı. Olay film’ler sadece geliyor olmasıyla bile kamuoyunda büyük heyecan yaratan, uzun zamandır beklenen bir devam filmi, devasa bir kadroya sahip veya çok üst düzey efektlerin kullanımıyla merak uyandıran filmler olarak tanımlanıyor. Açıklamada verilen tek detay olmasına rağmen, bu bile heyecan uyandırmak için son derece yeterli.

iMAX kameralarla çekilen film için 17 Temmuz 2020 tarihi verildi. Nolan’ın 2008 yapımlı filmi The Dark Knight’tan beri 2014’teki Interstellar hariç bütün filmlerinin aynı haftada yayınlandığını göze alırsak ortada Nolan için büyük bir sürpriz yok gibi gözüküyor.

Nolan’ın takıntılı biçimde önem verdiği gizlilik söz konusu olunca da maalesef elimizde başka pek detayın olmadığını söylemek zorundayız. Oyuncular, senaryo, bütçe gibi bilgilerin hiçbirisi elimizde yok ama önümüzdeki 18 ay boyunca sık sık filmden haber getirmemizi bekleyebilirsiniz. (Birkaç güne Tom Hardy’yi duyururlar zaten.)

- Reklam -
- Reklam -

Aynı tarihte çıkması duyurulan diğer filmlerin SüngerBob filmi ve Dwayne Johnson’un başrolünde oynadığı Jungle Cruise olduğunu, filmin pek büyük bir rekabete maruz kalmadan bütün yaz boyunca konuşulacak bir film çıkartacağı tahminimizi yazının sonuna iliştirirken yeni haberler için takipte kalmanızı da ekliyoruz.

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Husey Husey dedi ki:

    Binlerce filimden kim bilir hangisinin devamı olacak acaba.

    (Birkaç güne Tom Hardy’yi duyururlar zaten.) burada dunkirk’in devamını mı çekecek ima edildi?

  2. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Bu adam mükemmel bir yönetmen umarım muhteşem bir devam filmi olur.

  3. Avatar for okanakinci okanakinci dedi ki:

    Christopher Nolan’ı severim ama hayran kitlesinden yana biraz rahatsızım. Batman serisi, Yıldızlararası, Inception, Prestij güzel filmlerdi. Her yönetmen bu kadar çok efsane filme imza atamaz.

    Öte yandan hayranları işi fanatikliğe vardırıp beğenmeyen herkese ateş püskürebiliyorlar. Mesela ben Dunkirk’i beğenmemiştim. Bunda anormal bir şey yok. Bir yönetmenin her filmi mükemmel olacak diye bir şey yok. Olsa bile herkes her filmi beğenmek zorunda değil. Fakat o günlerde sosyal medyada Nolan hayranları tarafından nasıl linç edildiğimi, hatta sadece benim değil, filmi beğenmeyen pek çok kişinin nasıl linç edildiğini hiç unutmam. Hâlbuki tavrım genel olarak Nolan’a bile değildi, sadece bu filmeydi.

    Başka yazarlar ve yönetmenlerin hayran kitlelerinde de bunu görüyorum. Bazı yazarların, yönetmenlerin, müzisyenlerin her eserini koşulsuz beğenen ve aynı düşüncede olmayanları beğenmeye zorlayan ve bunu başaramadığında karşısındakini aşağılayan tipler yüzünden edebiyat ve sinema üzerine konuşamaz hâle gelebiliyoruz.

    Peki bunun bu haberle ne ilgisi var? Aslında pek ilgisi yok. Fakat Nolan’ın adını görünce içimi dökmek istedim. Nolan’ı severim, büyük olasılıkla da yeni filmi ilgiyle izleyeceğim.

  4. Avatar for Husey Husey dedi ki:

    Dunkirk’i sevmemem veya sevememen normal bence bende ancak 4 denememde filimi tamamen izleme isteği doğdu. Açıkçası film o kadarda ahım şahım değildi biraz kurtarma,biraz asker sevkiyatı hadi müttefikler bizi bekliyor ayağı,birazda vatansever perver İngiliz şovenizm filmde agırlık toplamış. Yani christopher nolan filmleri arasında bu film izlensede olur izlenmesede ama bana göre izlenmeli ve izleyici kendi gözüyle görmeli her filmi muhteşem deyilmiş diyebilmeli.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

batman ben affleck

Ben Affleck, Batman Rolünü Bıraktı

sari duvar kagidi inceleme

Sarı Duvar Kâğıdı: Feminizm Bir Zamanlar Kibardı