in

Dune 2 Filminde Padişah İmparator’u Christopher Walken Canlandıracak

Christopher Walken, Dune 2 filminde Padişah İmparator’u canlandıracak. Ünlü oyuncu son olarak Severance dizisinde rol almıştı.

Christopher Walken Dune 2 padişah imparator
- Reklam -
- Reklam -

Christopher Walken, Dune 2 filmi kadrosuna katıldı. Yıldız aktör yeni Çöl Gezegeni yapımında Padişah İmparator’a hayat verecek.

Frank Herbert’ın bilimkurgu destanı Dune serisinden Denis Villeneuve imzasıyla sinemaya uyarlanan Dune, devam filmi ile izleyicilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Dune: Part Two’nun oyuncu kadrosuna yeni eklenen isim ise birçok hayranı şimdiden heyecanlandırdı.

Dune evreninde önemli bir yere sahip olan Padişah İmparator, son olarak Apple TV+’ın Severance dizisindeki performansıyla takdir toplayan, Oscarlı aktör Christopher Walken’e emanet edildi.

- Reklam -

Christopher Walken, Dune 2 Filminde Kritik Bir Role Sahip Olacak

Şimdilik üç film olarak tasarlanan Dune’un ilk adımı Çöl Gezegeni, Frank Herbert’ın ilk kitabının yalnızca yarısını konu alıyordu. Dune: Part Two, kitabın kalan yarısına odaklanacak. Padişah İmparator olarak anılan Shaddam IV de hikâyenin kalanında önemli role sahip olan karakterler arasında yer alıyor.

Legendary Entertainment, Dune serisinin yeni yapımına dair birçok detayı saklı tutuyor. Ancak Deadline, filme dair yeni bir oyuncunun ortaya çıkmasını sağladı.

Christopher Walken’in, Paul Atreides’in babası Leto’yu Arrakis gezegenine gönderen Padişah İmparator Shaddam IV karakterini canlandırmak üzere Dune: Part II’ya imza attığı bildirildi.

Christopher Walken Severance - Dune 2

79 yaşındaki Amerikalı aktör Christopher Walken, 1979 yılında Michael Cimino imzalı The Deer Hunter filmindeki performansıyla En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Oscarı’na layık görülmüştü. Walken 2003 yılında ise aynı kategoride Catch Me If You Can filmi ile Oscar’a aday gösterilmiş ve BAFTA’yı kazanmıştı.

- Reklam -

Oyuncu şu sıralar Severance dizisindeki Burt rolü ile adından söz ettiriyor. Walken ayrıca Hairspray ve The Prophecy yapımlarıyla tanınıyor.

Dune 2 Senaryosu Tamamlandı

Yeni Çöl Gezegeni filmi Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Zendaya ve Stellan Skarsgård gibi isimleri yeniden Arrakis’e konuk etmeye hazırlanıyor. Kadroya son olarak Florence Pugh ve Austin Butler ikilisi dahil olmuştu.

Senaryo aşaması tamamlanan ikinci filmin ağırlıklı olarak Zendaya tarafından canlandırılan Chani karakterine odaklanacağı öne sürülüyor.

Dune 2 filmi, herhangi bir erteleme almaması durumunda 20 Ekim 2023 tarihinde vizyondaki yerini alacak.

Siz bu oyuncu tercihini nasıl karşılıyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Verge

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Kitabı okurken zihnimde böyle bir sima canlanmamıştı ama filmde belki güzel durur. :İlkiyle aynı kıvamda bir Dune 2 olsun da başka ihsan istemem. :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

disney plus abone sayisi yukseliyor

Netflix’te Kayıp Sürerken Disney Plus İlk Çeyrekte 8 Milyon Yeni Abone Kazandı

Legacies 5. sezon iptal

The Vampire Diaries’in Spin-off’u “Legacies” Dizisi İptal Edildi