in

Çin’de Açılan Sinemalar İthal Koronavirüs Vakaları Nedeniyle Yeniden Kapatıldı

Çin’de bir hafta önce açılan sinema salonları, dışarıdan gelen yeni Koronavirüs vakaları nedeniyle tekrar kapandı.

Çin Sinema Koronavirüs
- Reklam -
- Reklam -

Açılışlarının üzerinden henüz bir hafta geçmiş olmasına rağmen, ithal Koronavirüs vakaları nedeniyle Çin’deki sinemalar bir kez daha kapandı.

Çin’de alınan sıkı tedbirler doğrultusunda ülkede yeni vaka ve ölüm oranlarında düşüş yaşanmasıyla birlikte hayat normale dönmeye başlamıştı. Analistler, düşüşün aynı oranda sürmesi ve ölümlerin yaşanmaması durumunda Nisan ayı sonunda veya Mayıs başında sinema salonlarını yeniden açabileceğini bildirmişti. Şaşırtıcı bir şekilde bu açıklamadan birkaç gün sonra belli sayıda sinema salonu kapılarını yeniden açmaya başladı. Hatta insanların tekrar sinemalara ilgi göstermesi adına Avengers, Avatar ve Harry Potter gibi birçok ünlü Hollywood yapımını vizyona sokmayı planladılar. Ancak görünen o ki tüm bu planlar bir kez daha ertelendi.

Sinema Corona Virüsü

- Reklam -

Deadline’ın haberine göre Çin’deki ulusal film bürosu, açılan tüm sinema salonlarının tekrar kapanmasını emretti. Yeniden ne zaman açılacakları konusunda da herhangi bir tarih vermedi. Başlangıç olarak 507 sinema salonunun açıldığı ülkede eğer herhangi bir sorun yaşanmasaydı, Şangay eyaletinde 205 tanesinin daha açılması planlanıyordu. Ancak denizaşırı ülkelerden gelen yabancılardan 53 yeni koronavirüs vakasının tespit edilmesi tüm planların ertelenmesine yol açtı.

Corona Virüsü ile ilgili Çin’de Son Durum Ne?

Ülkede şimdiye kadar onaylanmış 81 bin 439 vaka var ve günlük olarak bildirilen yeni vakalarda bir düşüş görüyorlar. Ancak dış ülkelerden gelen yabancılar ile, kontrol altına alınmış olan salgın hastalığın yeniden yayılabileceğinden endişe ediliyor. Yaşanan son 5 ölümle birlikte ülkede hastalık sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 300’e yükseldi. Çin’e en çok ziyaretçi akışının sağlandığı Amerika Birleşik Devletleri gibi diğer ülkeler, salgın hastalığın zirvesine henüz ulaşmadı ve vakalar her gün çoğalıyor.

Çin Sinema Corona Virüsü Koronavirüs

- Reklam -

Geçtiğimiz hafta itibarıyla Çin’de açılan sinemalar hayatın tekrar normalleştiği ve yakın zamanda virüs salgını tehditinin yok olacağı konusunda birçok insana umut olmuştu. Ancak bir hafta sonra alınan bu tedbir kararıyla aslında durumun ne kadar korkutucu olduğu anlaşılıyor. Hayatın normale dönmesi ve sinemaların tekrar açılması için birkaç hafta daha beklememiz gerekiyor.

Peki ya sizlerin bu konuda yorumları nelerdir? Sinema salonlarının açıldığı gibi kapanmasıyla birlikte sizce daha ne kadar süre bu durumda kalacağız? Kayıp Rıhtım Forum’da fikirlerinizi paylaşabilirsiniz.


* Kapanan Rexx Sineması İçin Kadıköy Belediyesi Devrede

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Yakarsa Dünya’yı garipler değil Çinliler yakacak.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yüzüklerin Efendisi Star Wars Işın Kılıcı

Yüzüklerin Efendisi Filmindeki Moria Savaşı Işın Kılıçları ile Yapılsaydı?

Yazarının Kaleminden: Garibanların Şampiyonu - Erdoğan Küçükçelik

Yazarının Kaleminden: Garibanların Şampiyonu – Erdoğan Küçükçelik