in ,

America Chavez’in Yaratıcısı, Marvel’ın Aşağılayıcı Teklifi Hakkında Konuştu

Joe Casey, Doctor Strange 2 filminde yer alacak olan America Chavez karakteri ve Marvel’ın aşağılayıcı teklifi hakkında konuştu.

Joe Casey America Chavez Doctor Strange Marvel Teklif
- Reklam -
- Reklam -

Çizgi roman yazarı Joe Casey, Doctor Strange 2 filminde yer alacak America Chavez karakteri hakkında konuştu. Marvel Comics’te yazar olarak çalışan Casey, yarattığı karakter için şirketin kendisine hiçbir şekilde güven ve değer vermediğini söylüyor.

America Chavez son zamanlarda Marvel’ın ekran işlerinde sıklıkla kendisini gösteren karakterler arasında. Çizgi roman stüdyosunun son animasyon yapımlarında, video oyunlarında ve kutu oyunlarında kendisine yer buluyor. Şimdi de çoklu evrenlerin kapısını sonuna kadar açacağı Doctor Strange in the Multiverse of Madness filminde de yer almasıyla birlikte sinematik evrende de önemli bir noktaya taşınıyor.

Joe Casey: “Marvel Yazarlara Gereken Değeri Vermiyor”

America Chavez’in yaratıcısı Joe Casey, Marvel’ın hâlihazırda birçok yapımda kullandığı karakter için kendisinin yeterince değer görmediğini söylüyor. The Hollywood Reporter için verdiği röportajda şunları söylüyor.

- Reklam -

“Marvel bana America Chavez için hiçbir şey ödemedi. Ne Doctor Strange’in devam filmi için, ne sayısız defa gösterildiği animasyon bölümleri için ne yaptıkları aksiyon figürleri için ne de yer aldığı oyunlar için. Bundan rahatsız gibi de görünmüyorlar. Bu para ya da saygı meselesi değil, bir şirket tarafından saygı görmeyi beklemem de zaten.

“Bana yapılan aşağılayıcı bir teklifi geri çevirebilecek ve bunun hakkında konuşabilecek bir noktadayım. Ancak başka kişiler, hayatlarını idame ettirmek için gerekeli bir miktarı alabilmeliler.”

Joe Casey America Chavez Doctor Strange Marvel Teklif

2011 yılında Vengence serisinin ilk sayısında okurların karşısına çıkan America Chavez, Joe Casey tarafından yazılmış ve Nick Dragotta tarafından çizilmişti. Verdiği röportajda serilerde yar almasına dikkat çeken Casey sözlerine şunları da ekliyor:

- Reklam -

“Marvel’ın America Chavez’in haklarına sahip olduğunu biliyorum, bununla ilgili olarak hiçbir itirazım yok. Ancak demek istediğim yaratıcıların saygı gördüğü ya da ödüllendirildiği bu sistem içinde hâlâ sıkıntıların olduğu.

“Ben mutlu birisiyim. Üzgün ya da kızgın değilim çünkü bu işlerin nasıl yürüdüğünü biliyorum. Fakat şunu da biliyorum ki bir şeyleri değiştirmek için bunu konuşmalı ve ortaya getirmelisiniz.”

Doctor Strange in the Multiverse of Madness 6 Mayıs’ta Sinemalarda

Doctor Strange in the Multiverse of Madness beyaz perdeye gelmek için gün sayıyor. Patrick Stewart’ın kadroda yer aldığını doğrulamasının ardından yapıma dair beklentiler oldukça yükselmişti. Stewart’ın yanı sıra The Power of the Dog filmindeki performansı ile Oscar’a aday gösterilen Benedict Cumberbatch Dr. Steven Strange rolüyle, Elizabeth Olsen Scarlett Witch rolüyle ve Xochitl Gomez de America Chavez karakteri ile kadroda yer alıyor. Film, 6 Mayıs 2022’de vizyonda olacak.

Marvel yazarının konu hakkındaki söylemlerini nasıl buluyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Independent

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Akahige Akahige dedi ki:

    Marvel hakkında benzer şeyleri Winter Solider (Kış Askeri) karakterini yaratan Ed Brubaker da söylüyordu. Şirketin bu tavrını sevmiyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Casper Dizisi Geliyor: Peacock Çalışmalara Başladı

Sevimli Hayalet Casper’ın Live-Action Dizisi Geliyor: Çalışmalar Başladı

Lilith'in Dölü - Octavia E. Butler | Haftanın Kitabı #217

Lilith’in Dölü – Octavia E. Butler | Haftanın Kitabı #217