in ,

Clayface, “The Batman 2” Filminin Baş Kötülerinden Birisi Olabilir

Clayface, “The Batman 2” filminde yer alacak süper kötülerden birisi olabilir. İddialar, senaryoya büyük bir ekleme yapıldığını öne sürüyor.

Clayface, The Batman 2
- Reklam -

Clayface, The Batman 2 filminde izleyicilerle buluşacak süper kötülerden birisi olabilir. DC evreninin ikonik karakteri, yeni Kara Şövalye filminde önemli bir yer tutacak.

Robert Pattinson’ın başrolünde yer aldığı ve Matt Reeves’in yönetmenliğini üstlendiği The Batman filmi eleştirmenler tarafından olumlu ve olumsuz yorumlar alsa da yapım izleyicilerinden büyük beğeni topladı. 2022 yılında dünya çapında büyük bir gişe geliri elde ederek yapımcıların yüzünü güldürdü. Filmin bu başarısından sonra da ikinci filme yeşil ışık yakıldı. Geçen günlerde açıklama yapan filmin idari yapımcısı Michael Uslan da çekimlerin 2023 yılı sonlarına doğru başlayacağını doğruladı.

Yapımın konusuna dair bir bilgi olmasa da senaryoya dair hayranları heyecanlandıran yeni bir iddia ortaya atıldı.

- Reklam -

Deadline’ın haberine göre, yapıma yakın isimlerden biri Matt Reeves ve yazar Mattson Tomlin’in senaryosuna “büyük bir ekleme” yapılarak Clayface’i dahil ettiklerini söylüyor. Clayface’in senaryoda nasıl bir yer tutacağı belirtilmezken süper kötünün hangi görünüşü ile perdeye aktarılacağı da belirsizliğini koruyor. DC Studios ya da yapımcı Warner Bros. cephesinden de konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Clayface, The Batman 2 Sonrası Kendine Filmine de Kavuşabilir

Clayface’in Matt Reeves’in The Batman 2 filminde yer alacağı iddiası zamanlamasıyla da dikkat çekti. Geçen günlerde Midnight Mass yaratıcısı Mike Flanagan ve yapımcı Trevor Macy’nin DC Studios yöneticisi James Gunn ve Peter Safran ile bir Clayface filmi çekmek için görüştüğü söylentileri yükselmişti. The Batman 2 filmiyle bir bağlantısı olup olmayacağı bilinmeyen yapıma Gunn ve Safran’ın net bir cevap vermediği iddia ediliyor.

Clayface, The Batman 2 DC

Eğer Flanagan ve Macy’nin DC ile görüştüğü haberleri doğruysa bu Doctor Sleep yönetmeninin Clayface filmi için yaptığı ikinci hamleyi işaret ediyor. Flanagan ilk toplantı sonrasında verdiği röportajda Clayface’in korku ögelerini çok iyi işleyebileceğini ve söylemişti:

“Clayface filmini gerçekten yapmak istiyorum. İçeri girdim ve dedim ki ‘Yani, eğer DC’de korku türüne eğilecek bazı işler yapmak istiyorsanız elimde Clayface için çok iyi bir senaryo var. Bu filmi çekmek isterim.’ Eğer olmazsa Scarecrow, Justice League Dark ve Constantine hakkında da konuşabilirim.”

The Batman 2’da Yer Alacağı Öne Sürülen Clayface Kimdir?

Batman çizgi romanlarının süper kötülerinden Clayface, Bruce Wayne’in suçla savaşı sırasında farklı kimliklerle karşısına çıkan karakterlerden birisi. Batman’in yaratıcıları Bill Finger ve Bob Kane tarafından panellere aktarılan karakter ilk defa Detective Comics’in 40. sayısında okurların karşısına çıktı. Alt kimlikleri farklı olsa da bütün Clayface’lerin vücutları şekillendirilebilir bir kil tabakası formunda olduğu biliniyor.

- Reklam -

Orijinal seride yaratılan ilk Clayface kariyeri kötüye giden oyuncu olan Basil Karlo’nun hikâyesini konu almıştı. Film setinden bir canavar olan Clayface’in kostümünü çalarak seri cinayetler işleyen Karlo, Batman ve Robin tarafından yakalanarak Arkham Asylum’a kapatılmıştı.

Clayface, The Batman 2 Filmi

Şekil değiştirebilen Clayface fikri ise 1950’li yıllarda ikinci Clayface olan Matt Hagen ile başlamış ve uzun bir süre boyunca devam etmişti. Hagen radyoaktif bir protoplazma havuzuna düştükten sonra şekil değiştirme gücüne erişmişti.

DC evrenindeki bütün devamlılığı değiştiren DC Rebirth sonrasında Basil Karlo yeniden Clayface olarak duyurulmuştu. Fakat bu sefer Basil bir kaza sonrası yüzünü kaybeden yakışıklı bir aktör olarak panellere taşınmıştı. Kariyerini toparlamak için bir kimyasal ve kil karışımı ile oluşturulan “Re-Nu”yu kullanan oyuncu çeşitli olaylar sonrasında kimyasala maruz kalarak Clayface’e dönüştü. Hâlihazırda Infinite Frontier serisi bünyesinde devam eden 2021 çıkışlı Fear State macerasında yer alan Basil Karlo, Batman’i yenmek için Poison Ivy ile birlikte çalışarak Gotham kentinde kaos yaratmıştı.

Siz Clayface’in The Batman 2 filminde yer alması ihtimali hakkında ne düşünüyorsunuz? Kayıp Rıhtım Forum’da yorumlarınızı paylaşabilir ve içeriklerimizden anında haberdar olmak için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: CBR

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The X-Files Dizisi Yeniden Çekiliyor

“The X-Files” Geri Dönüyor: Yeni Dizinin Başına “Black Panther” Yönetmeni Geçecek

Star Trek: Starfleet Academy Dizisi Duyuruldu

Uzay Yolu’nun Yeni Spin-Off Dizisi Duyuruldu: “Star Trek: Starfleet Academy”