in

Cloverfield Devam Filmi Çalışmaları Sürüyor

Cloverfield 2 için çalışmalar devam ediyor. J.J. Abrams tarafından geliştirilen devam filmi ilk maceranın kaldığı yerden ilerleyecek.

Cloverfield 2
- Reklam -
- Reklam -

Cloverfield 2 çalışmaları resmen başladı. J.J. Abrams, ilki 2008 yılında çıkan maceranın devam filmi için uğraşıyor.

Buluntu film tarzıyla hazırlanan Cloverfield, on yıldan uzun bir süre önce ortaya çıktığında farklı yaklaşımıyla hatırı sayılır bir izleyici kitlesi kazandı. Matt Reeves tarafından yönetilen yapım dünya çapında yaklaşık 170 milyon dolarlık bir gişe hasılatı elde etti. Yine de harcanan bütçeye oranla oldukça iyi bir başarı sağlayan yapımın devam filmi bir türlü gelmedi. Yapımcı J.J. Abrams ve yapım şirketi Bad Robot, Cloverfield devam filmi yerine yan maceralarla uğraştılar.

Bunlardan ilk 2016 yılında gösterime giren ve başlangıçta seri ile alakasız tasarlanan 10 Cloverfield Lane ile gerçekleşti. Dan Trachtenberg’ün yönettiği film izleyiciler tarafından sevildi ve hiçbir zaman gerçekleşmeyen devam filmi tartışmalarını yeniden alevlendirdi. Ancak devam macerası yerine 2018’deki Super Bowl’dan hemen sonra Netflix’te sürpriz bir gelen Cloverfiel Padradox yapıldı. Ne yazık ki bu film önceki iki yapım kadar ilgi görmedi ve şimdi seri tekrar özüne dönmeye hazırlanıyor.

- Reklam -

Cloverfield 2 devam filmi

The Hollywood Reporter’ın haberine göre J.J. Abrams ve Bad Robot, şimdi orijinal yapımın devamı olarak Cloverfield 2 filmini geliştiriyor. Halihazırda The Batman film serisi ile uğraşan Matt Reeves bu sefer projeye dahil olmayacak. Onun yerine senaryoyu yazması için iBoy ve Giri/Haji gibi yapımlarla tanınan Joe Barton’la anlaşıldığı söyleniyor. Abrams ilk filmde olduğu gibi yine yapımcılık koltuğunda oturacak.

Devam Filmi Olan Cloverfield 2, Buluntu Film Tekniğini Kullanmayacak

Şimdilik senaryonun nasıl ilerleyeceği konusunda bir bilgi yok ancak ilk yapımda olduğu gibi buluntu film tekniği kullanılmayacağı söyleniyor.

Aslında devam filmi ile alakalı ilk haberler 2018 yılında çıkmıştı. Paramount Pictures, üç yıl önce çalışmaların başladığı haberini yaymıştı. Fakat duyurunun yapılmasının üzerinden geçen bunca süreye rağmen herhangi bir gelişme yaşanmadı.

- Reklam -

Cloverfield’ın yeni macerası henüz erken geliştirilme aşamasında olsa da, hayranlar orijinal canavar filminin devamının gelecek olması konusunda oldukça heyecanlılar. Buluntu film tekniğini tekrar kullanmayacak olmak mantıklı bir karar gibi gözükse de, ilk filmi döneminin diğer yapımlarından ayrılmasının en önemli nedenlerinden biriydi.

Cloverfield

Buluntu film tekniği, filmin tamamının ya da önemli kısımlarının sanki amatör el kamerası ile kayda alındığı anlamına geliyor. Bu da bolca sallantılı ve gerçekçi bir hissiyat veriyor. Ancak tüm süre boyunca beyaz perdede bu tarz görüntülere maruz kalmak pek çok izleyiciyi hasta ettiği için bir daha yapılması düşünülmüyor.

Devam macerası konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Deadpool 3 Wolverine

Deadpool 3, Wolverine Odaklı Olabilirdi: İptal Edilen Filmin Konusu Ortaya Çıktı

The Matrix 4: Resurrections

The Matrix 4’un Tam Adı “Resurrections” Olabilir