in ,

Corona Virüsü’ne Çare Bulana Jackie Chan’den Para Ödülü

Jackie Chan, Corona Virüsü’ne çare geliştirecek kişiye 1 milyon yuanlık para ödülü vereceğini duyurdu.

Jackie Chan - Corona Virüsü
- Reklam -
- Reklam -

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan Corona Virüsü can almaya devam ediyor. Öyle ki dünya çapında bu virüs nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı bini geçmiş durumda. Çin’in önemli bir kısmında hayat durmuş durumda, ayrıca yalnızca virüsün ortaya çıktığı değil; bütün dünya tehlike altında. Sinemanın yıldız isimlerinden Jackie Chan ise bu virüse panzehir bulan kişiye para ödülü vereceğini açıkladı.

Corona Virüsü için henüz bir çözüm bulunabilmiş değil. Bilim insanları bu dev problemi ortadan kaldırmak için var gücüyle çalışırken aksiyon filmlerinin unutulmaz aktörlerinden Jackie Chan de, Çin’in sosyal medya sitesi Sina Weibo üzerinden açıklamalarda bulundu.

Dövüş ustası, aktör, yönetmen, yapımcı, senarist, dublör, dublör koordinatörü, ses dublajcısı, kameraman ve müzisyen gibi pek çok sıfatı bünyesinde bulunduran Jackie Chan, Corona Virüsü salgınına karşı gerekli tedavinin bulunması için elinden gelen her şeye hazır olduğunu belirtti.

- Reklam -

Chan, bu uğurda 1 milyon yuan (yaklaşık 864 bin TL) para ödülünü gözden çıkarabileceğini de söyledi.

Jackie Chan şu şekilde konuştu:
“Hangi kişi ya da kurumun panzehiri geliştirdiği önemli değil. Eğer başarılı olurlarsa kendilerine 1 milyon yuan vererek teşekkür etmek istiyorum. Bu parayla ilgili değil. Daha önce tıklım tıklım olan sokakları boş görmek istemiyorum. Vatandaşlarımın hayattan zevk almaları gerektiği anlarda ölümle savaştıklarını görmek istemiyorum.”
Jackie Chan - Corona Virüsü

Chan, açıklaması ile dünyanın pek çok yanından övgü alırken başarılı sanatçı daha sonra, “Bilim ve teknoloji virüsün üstesinden gelmenin anahtarıdır. Bence birçok insan benimle aynı düşünceye sahip. Umarım en kısa sürede bir panzehir bulunur,” şeklinde bir açıklama daha yapmıştı.

Jackie Chan’in Yeni Filmi Vanguard da Corona Sonrası Ertelendi

Chan’in son filmi Vanguard, Corona Virüsü sonrası erteleme almıştı. Öte yandan Çin’deki sinema sektörü de virüsten oldukça etkilenmiş pek çok sinema salonu kepenk indirmek durumunda kalmıştı.

- Reklam -

Corona Virüsü yüzünden hayatını kaybeden kişi sayısı, daha önceleri ortaya çıkan bir başka salgın olan SARS’tan ölenlerin sayısını geçmiş durumda. Ancak SARS salgınında ölüm oranı yüzde 10 iken Corona’da bu oran yüzde 2.

Felaketlerle başlayan 2020’nin ne zaman rayına oturacağı merakla bekleniyor.

Habere dair görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


The Walking Dead Evreninde Zombi Virüsünün Kaynağı Belli Oldu

Kaynak: Sözcü

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Birds of Prey

Birds of Prey Gişede İsteneni Veremeyince İsim Değiştirdi

Parasite Dizi

Parasite Dizi Uyarlamasında Başrole Mark Ruffalo Hamlesi