in

Corona Virüsü Nedeniyle Çin’de Kapanan Sinemalar Yeniden Açılıyor

Çin’de, Corona Virüsü nedeniyle kapanan sinema salonlarından 500’ü yeniden açıldı. Ancak ilk rakamlar, salgın sonrası henüz kimsenin sinemaya gitmeye hazır olmadığını gösteriyor.

Çin Sinema Corona Virüsü Koronavirüs
- Reklam -
- Reklam -

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa süre içinde binlerce insanın ölümüne neden olan Corona Virüsü, eğlence sektörünü de olumsuz etkilemişti. Ülke genelinde sıkı bir tedbir uygulanmaya başlamış ve bu kapsamda ilk olarak bütün sinema salonları kapatılmıştı. Şu anda Türkiye de dahil olmak üzere birçok Avrupa ve Amerika ülkesinde benzer tedbirler uygulanıyor.

Variety’nin Çin medyasından aldığı bilgilere göre sıkı önlemler sonrasında yavaş da olsa normale dönmeye başlayan ülkede bazı sinema salonları yeniden açıldı. Şimdiye kadar toplamda 507 sinema salonunun tekrar faaliyete geçtiğini söyleyen yetkililer, bu sinemaların özellikle virüsün görüldüğü ve fazla sayıda etki ettiği yerlerden uzakta olduğunu gösteriyor.

Sinema Corona Virüsü

- Reklam -

Özel sektör biletleme firması Maoyan’dan elde edilen veriler, sinema salonlarının şimdilik beş ilde açıldığını gösteriyor. Bunlar Sincan Uygur Özerk Bölgesi, Pekin ve Şanghay arasında uzanan bir kıyı bölgesi Shangdong, güneyde karayla çevrili eyalet Sichuan ve Hong Kong sınırındaki iki kalabalık kıyı bölgesi, Fujian ve Guangdong.

Ancak pek tabii salonlar açılmış olsa da ülkeyi kırıp geçiren virüs salgını sonrası henüz kimse sinemaya gitmeye hazır değil. Cuma gününden bu yana açılan salonlardan Fujian ve Guangdong’da bulunanlarda tek bir bilet bile satılamadı. Ülke çapındaki gelirin cuma günkü hasılatı da 2.000 dolardan daha az olarak kayda geçti. Bu sayılar sinema sektörü adına oldukça düşük. Normal bir zamanda, en kötü günde dahil hayal edilemeyecek derecede düşük rakamlar.

Çin’de Sinema Salonlarına İlginin Artması Adına Popüler Filmler Tekrar Vizyona Girecek

Koronavirüs Çin Harry Potter

- Reklam -

Bununla birlikte ülkenin önde gelen ve neredeyse tüm Hollywood filmlerinin distribütörü olan China Film Group, Green Book ve A Dog’s Purpose gibi birçok ünlü filmi yeniden vizyona sokacağını açıkladı. Ayrıca Warner Bros. da geçtiğimiz hafta Çin sinema piyasasını canlandırmak adına Harry Potter filmlerini 3D ve 4K formatlarda yeniden beyaz perdeye getireceğini açıklamıştı.

Bir süredir virüsü kontrol altına almayı başaran Çin hükûmeti bugün içinde yerel virüs vakasının olmadığını vurguladı. Ancak Wuhan’da denizaşırı ülkelerden gelen 39 kişinin testlerinin pozitif çıktığını ve dokuz ölümün daha olduğunu doğruladı. Virüsün merkez üssü olarak bilinen Wuhan, art arda beş gün boyunca yeni bir Covid-19 vakası kaydetmedi.

Sizce sinemaları tekrar canlandırmak adına ülkemizde ne gibi önlemler alınabilir? Kayıp Rıhtım Forum’da yorumlarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Netflix ve Youtube’dan Koronavirüs Hamlesi: Yayın Kalitesi Düşüyor

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kılıçlar Çağı

İlk İmparatorluğun Efsaneleri, Kılıçlar Çağı ile Devam Ediyor

La Casa de Papel 4. Sezon İçin Yeni Tanıtım Fragmanı

La Casa de Papel 4. Sezon İçin Yeni Tanıtım Fragmanı