in ,

Corona Virüsü Sonrası Hayalet Kente Dönen Wuhan Şehrini Anlatan Kısa Film

Corona Virüsü nedeniyle hayalet şehre dönen Wuhan kentinin son durumunu gözler önüne seren kısa bir film yayınlandı.

Corona virüsü wuhan the long night
- Reklam -
- Reklam -

Corona Virüsü geçen yılın aralık ayında ilk ortaya çıktığı günden beri yükselen bir ivmeyle tüm dünyayı sarsmaya devam ediyor. Raporlar dünya çapında en az bin onaylanmış vaka olduğunu, Çin’de ise 74 binden fazla kişiye virüs bulaştığını ve 2 binden fazla insanın da öldüğünü gösteriyor. Fakat özellikle 14 milyon nüfusu bulunan ve virüsün çıkış yeri olarak da bilinen Wuhan şehri oldukça zor günler geçiriyor.

Sadece insanları değil, Çin’deki birçok iş sektörünü de etkileyen virüs dolaylı olarak dünya ekonomisine de darbe vurmuş durumda. Ülkede sinema, konser gibi kültürel etkinlikler tamamen askıya alınmış durumda.

Her şeye rağmen Batı dünyasında ve hatta Çin dışında neredeyse bütün ülkelerde hayat normal seyrinde devam etmekte. Fakat özellikle Wuhan şehrinde durum oldukça kritik.

- Reklam -

Corona virüsü wuhan the long night

Wuhan: The Long Night (Wuhan: Uzun Gece) isimli kısa bir belgesel, aslında şehirde yaşanan durumu 4 dakika içinde çarpıcı bir şekilde gözler önüne seriyor.

Film yapımcısı Lan Bo’nun hazırladığı kısa film, projenin başlangıcında uzun metraj olarak tasarlanmıştı. Bo, bu nedenle ekibiyle birlikte Wuhan şehrine gitti. Ancak 23 Ocak’ta alınan kararla birlikte hükûmetin, şehri karantinaya alması sonrasında ekip Wuhan’da mahsur kalmış oldu.

Haliyle uzun metraj olarak planlanan film planları değişti. Lan Bo ile ekibi, zamanlarını ve çabalarını çevrelerinde neler olduğunu belgelemek için kullanmaya karar verdiler. Ve bu sebeple kısa bir film hazırladılar.

- Reklam -

Hazırlanan kısa filme hemen aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Wuhan: The Long Night | Wuhan: Uzun Gece İzle

YouTube video

İlk olarak Çin sosyal medya platformu Weibo’da yayınlanan kısa film, şehrin tüm dünyadan nasıl izole edildiğine dair etkili bir bakış sunuyor. Şehir 14 milyonluk bir nüfusa sahip olmasına rağmen Lan ve ekibi tarafından çekilen cep telefonu görüntüleri adeta bir hayalet kasabayı andırıyor. Dışarıda sadece birkaç insanın gözüktüğü ve halkının neredeyse tamamının maskeyle dolaştığı, boş sokak ve caddelerin gözüktüğü kısa filmin belki de en çarpıcı kısmı; bir adamın penceresinden boş bir sokağa doğru eğilerek My Motherland and Me (Anavatanım ve Ben) şarkısını söylemesi oluyor.

Corona Virüsü’nün son durumu hakkında sizler ne düşünüyorsunuz? Özellikle komşu ülkelere ve haliyle sınırlarımıza kadar dayandığı söylenen virüsün ülkemizde görülme ihtimali var mı? Kısa filmi izledikten sonra neler düşündünüz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Dean Koontz, 39 Yıl Önce Yazdığı Romanla Corona Virüsü’nü Tahmin Etmiş 

Kaynak: Polygon

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Altered Carbon Anime

Altered Carbon: Netflix Animesinden İlk Görseller

Cehennemlik Yürek - Clive Barker - İnceleme

Cehennemlik Yürek: Clive Barker’ın Hiç Susmayan Çanları