in

Cruella ve Pinokyo Filmleri Doğrudan Disney+’a Geliyor

Cruella ve Pinokyo filmleri doğrudan Disney+’a gelecek. Koronavirüs pandemisi büyük bütçeli yapımları dijitale taşımayı sürdürüyor.

Disney Plus Türkiye
- Reklam -
- Reklam -

Emma Stone’lu Cruella ve Tom Hanks’li Pinokyo (Pinocchio) filmleri doğrudan Disney+’ta yayınlanacak. Disney, merakla beklenen yeni yapımlarının rotasını çizdi.

Koronavirüs salgınının sinema ve dizi sektörüne olan büyük ve olumsuz etkisine şahit olmuştuk. Bu süreçte yapım aşamasındaki filmlerin durdurulduğunu, çekimi tamamlanmış filmlerinse vizyona girmek için bekletildiğini görmüştük. Bunun en büyük örneklerinden biri de Disney’in vizyona sokmak için ısrarla beklettiği ve sonradan pes ederek belli bir ücret karşılığında kendi yayın platformu olan Disney+’ta yayınladığı Mulan olmuştu.

Yapılan duyurulara göre Cruella ve Pinokyo filmleri salgının son kurbanı oldu. Disney’in Black Widow, Shang Chi ve Eternals gibi yüksek bütçe filmlerinin akıbetiyse henüz bilinmiyor. Bu filmlerin doğrudan Disney+’ta yerlerini alma ihtimali olduğu gibi öncesinde kısa bir süre için de olsa vizyona girme ihtimali de mevcut.

- Reklam -

Disney İmzalı Cruella ve Pinokyo Doğrudan Dijitale Geliyor

Cruella, Disney’in kült serisi 101 Dalmaçyalı’dan tanıdığımız kötü karakterin hikâyesini anlatıyor. Özellikle 90’lı yıllarda büyük bir popülerlik yaşamış olan serinin kötü karakterini Oscar ödüllü oyuncu Emma Stone canlandırıyor. Ayrıca Cruella’nın yanında yer alan Horace ve Jasper ikilisini Paul Walter Hauser ve Joel Fry’ın oyunculuğuyla izleyeceğiz. Yapımda Cannes ödüllü oyuncu Emily Beecham’in rol alacak olması da dikkat çekici bir başka nokta.

cruella 2021

Kadro olarak gayet güçlü görünen film için hikâye açısından net bir bilgi olmasa da filmin 80’lerde geçeceğine dair bazı söylentiler mevcuttu. Filmin başında ise yönetmen Craig Gillespie (Million Dollar Arm, Finest Hours, Real Girl ve I, Tonya) yer alıyor.

Cruella filminin 28 Mayıs 2021’de yayınlanması bekleniyor.

Disney hayranlarını heyecanlandırmış bir başka yapım olan Pinokyo’nun yeniden yapım animasyon filmi de doğrudan Disney+’a gidecek bir diğer film oldu. Bu yeniden yapım projesinde Tom Hanks’in yer alacağı da açıklanmıştı. Filmin başında ise Guillermo del Toro ve Mark Gustafson ikilisi yer alıyordu.

- Reklam -

Pinocchio 2021 yılı içerisinde yayınlanacak.

pinokyo disney plus

Ayrıca yeniden çevrim olan Peter Pan filmi, Enchanted’ın devamı olan Disenchanted ve Sister Act 3 filmlerinin de doğrudan stüdyonun yayın platformunda yer alacağı açıklandı.

Disney, salgından etkilenen tek stüdyo değil. Geçen hafta WarnerMedia yaptığı açıklamada Wonder Woman 1984, Dune ve The Matrix 4 gibi yüksek bütçeli filmlerinin vizyona girdiği günden itibaren kendi yayın platformu olan HBO Max’te de ulaşılabilir olacağını söylemişti. Filmleri HBO Max’ten izlemek isteyen seyirciler de herhangi bir ek ücret ödemeyecek. Bu karar kimi kesimlerce tepkiyle karşılanmıştı.

Heyecanla beklenen birçok filmin salgın sebebiyle yayın platformlarında yer alacak olması hakkında ne düşünüyorsunuz? Özellikle Cruella ve Pinokyo filmleri hakkındaki beklentileriniz neler? Tüm düşüncelerinizi bizimle Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Cnet

Peren Ercan

1995 Çanakkale doğumlu, hayali olan yazarlığın peşinden koşan bir üniversite mezunuyum. Üniversitede beş yılımı geçirdiğim Japonca Öğretmenliği bölümünün bana kattığı kültürel farkındalıkla beraber yeni diller öğrenmeye olan açlığım devam ediyor. Bazıları ödüllü olmak üzere kısa öykü ve roman çalışmalarım var. Büyülü gerçekçiliğin cazibesine yazdıkça kapıldım. O kadar kapıldım ki gerçek hayatta da büyüyü aramaya başladım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Y: The Last Man dizisi

Y: The Last Man Dizisi Disney+’ta Yayınlanacak

Büyük İstanbul Tarihi

Büyük İstanbul Tarihi Dijital Ortama Aktarıldı: Antik Çağ’dan Günümüze İstanbul