in

Daha: Hakan Günday Uyarlaması Film Netflix’te

Daha, artık Netflix’te! Hakan Günday’ın sevilen romanından Onur Saylak tarafından uyarlanan yapım dijital ortamda izleyiciyle buluşuyor.

Daha Filmi Netflix Hakan Günday
- Reklam -
- Reklam -

Hakan Günday imzalı Daha romanı, 2017’de Onur Saylak tarafından sinemaya uyarlanmıştı. Başrollerinde Hayat Van Eck, Ahmet Mümtaz Taylan ve Tuba Büyüküstün’ün yer aldığı yapım şimdi Netflix kütüphanesindeki yerini aldı.

Onur Saylak’ın ilk filmi olma özelliğini taşıyan Daha, 16 Ekim 2020 tarihinden itibaren Netflix’te dijital erişime açıldı. Böylece yapım, 190’dan fazla ülkede toplamda 193 milyon kullanıcının erişimine açılmış oldu.

Hakan Günday’ın ilk olarak 2013 yılında Doğan Kitap’tan yayımlanan romanı, mültecileri Ege’den Avrupa’ya kaçıran 14 yaşındaki Gaza ve babasının yaşamını konu alıyor. Karanlık bir babanın elinde yetişen çocuğun, hayatla sınavını işleyen kitap Prix Médicis Etranger’a (Médicis Ödülü) da layık görüldü.

- Reklam -

Daha, sonrasında pek çok farklı dilde ve çeşitli edisyonlarda okurun karşısına çıktı.

Onur Saylak’ın Daha Uyarlaması Artık Netflix’te

Senarist koltuğunda Saylak’a Hakan Günday ve Doğu Yaşar Akal’ın eşlik ettiği yapımın oyuncu kadrosunda Ahmet Mümtaz Taylan, Tuba Büyüküstün ve Hayat Van Eck yer alıyor.

Daha’nın görüntü yönetmenliğini Feza Çaldıran, müziklerini Uygur Yiğit gerçekleştiriyor. Ay Yapım tarafından çekilen filmin süresi ise 115 dakika.

https://www.instagram.com/p/CGSa6jOHoUo/?utm_source=ig_web_copy_link

- Reklam -

24. Uluslararası Adana Film Festivali’nde Yılmaz Güney Ödülü, Adana İzleyici Ödülü ve SİYAD En İyi Film Ödülü’ne layık görülen Daha; 7. Malatya Uluslararası Film Festivali’nde ise Ulusal En İyi Film, En İyi Erkek Oyuncu (Ahmet Mümtaz Taylan), Umut Vadeden Erkek Oyuncu (Hayat Van Eck) ve Kristal Kayısı Jüri Özel Ödülü (Hayat Van Eck) ile başarılı bir çıkış yaptı.

Çekimleri Antalya’da yapılan Daha, uluslararası galasını 52. Karlovy Vary Uluslararası Film Festivali’nde gerçekleştirdi. Yapımın ülkemizdeki vizyon tarihi ise 12 Ocak 2018 olarak kayıtlara geçti.

Daha Filmi Netflix Hakan Günday

Filmin yönetmeni Onur Saylak’ı, Güz Sancısı, Sonbahar gibi filmlerde ve Babil, Kuzgun, Çukur, Çarpışma, Vatanım Sensin, Hatırla Gönül gibi dizilerde oyuncu olarak tanıyoruz. Ayrıca Saylak, Ay Yapım’ın Blutv’de yayınlanan ödüllü dizisi Şahsiyet’in de yönetmeni. Şahsiyet, Haluk Bilginer’in performansıyla Uluslararası Emmy Ödülleri’nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü ülkemize getirmişti. Yapımın kadrosunda Haluk Bilginer’e Cansu Dere, Metin Akdülger ve Şebnem Bozoklu gibi isimler eşlik ediyordu.

Peki siz Hakan Günday’ın Daha’sını okumuş muydunuz? Film uyarlaması hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


* Şahsiyet Dizisi Meksika’da Televizyona Uyarlanıyor

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for murgul murgul dedi ki:

    Sinemada izlemiştim ve çok beğendiğim bir film olmuştu. Rahatsız edici sert bir film ama çok kaliteli, Ahmet Mümtaz Taylan müthiş oynamış. İzlemenizi tavsiye ederim.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Sihirli Annem Yeniden Exxen

Sihirli Annem Yeniden Çekiliyor: Dizi Exxen’de Yayınlanacak

Teen Wolf Tyler Posey Batman

Teen Wolf Yıldızı Batman’i Canlandırmak İstiyor