in

Dakota Johnson: “Hitchcock, Anneannemi ‘Kariyerini Bitirmek’ ile Tehdit Etti”

Dakota Johnson, Alfred Hitchcock hakkında çarpıcı bir iddiayı yineledi. Ünlü oyuncu, yönetmenin anneannesini “kariyeri” ile tehdit ettiğini açıkladı.

Dakota Johnson Alfred Hitchcock
- Reklam -
- Reklam -

Dakota Johnson, Alfred Hitchcock hakkındaki taciz ve istismar iddialarını yineledi. Ünlü aktris, yönetmenin anneannesini kariyerini bitirmek ile tehdit ettiğini söyledi.

Sinema dünyasında baskı, taciz ve psikolojik şiddet haberlerinin odağı olmayı sürdürüyor. Günümüzde olduğu kadar, geçmişte de benzer olaylar sıkça yaşanmış gibi görünüyor. MeToo Hareketi’nin verdiği güven ile birçok isim, yıllar önce yaşanan korkunç olayları gün yüzüne çıkartmak için artık daha cesur.

Bunlardan birisi de Dakota Johnson oldu. The Social Network filmi ve Fifty Shades of Grey serisi ile tanınan oyuncu, anneannesinin başına gelen korkunç olayları yeniden gündeme taşıdı. Johnson, Alfred Hitchcock’un büyükannesi Tippi Hedren’ı terörize ettiğini ve onun kariyerini mahvettiğini kaydetti.

- Reklam -

Tippi Hedren 1960’lı yıllarda Hitchcock’un The Birds ve Marnie filmlerinde rol almıştı. Hedren, 2016 yılında yayımladığı Tippi: A Memoir adlı kitabında o yıllarda yaşadığı şiddeti anılarında bahsetmişti.

Tippi Hedren Alfred Hitchcock

Hedren, The Birds filminin çekimleri sırasında Hitchcok’un kendisini defalarca taciz ettiğini dile getirmişti. Yönetmenin kendisini arabanın arka koltuğunda öpmeye kalktığını paylaşmış, hislerini ise “korkunç bir andı” şeklinde açıklamıştı.

Dakota Johnson, Alfred Hitchcock Tarafından Tacize Uğrayan Anneannesinden Bahsetti

Dakota Johnson, The Hollywood Reporter’ın Awards Chatter adlı podcast programına konuk oldu. Kendisinin sektöre girişinde, anneannesinin de payı olduğunu kaydeden oyuncu şöyle konuştu:

“Cesaret vericiydi ve her zaman kendini savunma konusunda gerçekten dürüst ve kararlı bir insan oldu.”

Johnson, anneannesinin yaşadığı konu hakkında ise şunları ifade etti:

“Alfred Hitchcock kendisiyle birlikte olmadığı için anneannemin kariyerini mahvetti. Onu korkuttu ve tüm bunlardan asla sorumlu tutulmadı.”

Tippi Hedren - Dakota Johnson

- Reklam -

Johnson sözlerine şöyle devam etti:

“Sektör ne olursa olsun güce sahip olanların bu gücü daha zayıf konumdakiler üzerinde kullanmaya kalkması kesinlikle kabul edilemez. Konuşmak çok zor. O benim anneannem ve anneannenizden faydalanan birisini hayal etmeyi istemezsiniz.”

Tippi Hedren’ın hâlâ göz alıcı bir film yıldızı olduğunu belirten Johnson, anneannesinin sektörün tüm karanlık taraflarına rağmen kendisini cesaretlendirdiğini de sözlerine ekledi.

Dakota Johnson: “Zarar Gören Herkes için Üzgünüm”

Johnson ayrıca Johnny Depp ve Shia LaBeouf gibi oyuncuların cinsel taciz iddialarına dair ise, “Onlarla çalışırken bu tarz olaylara şahit olmadım. Ancak şimdi böyle büyük sanatçıları kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum. Zarar gören veya incinen herkes için üzgünüm,” şeklinde konuştu.

Dakota Johnson son olarak stüdyoların çalışma sistemini eleştirdi:

“Stüdyolardaki işleyiş hâlâ çağın gerisinde kalmış durumda. Hangi filmlerin yapılacağı, yapımlarda kimlerin oynayacağı, insanların ne kadar ödeme alacağı gibi konularda eşitlik ve çeşitlilik açısından çok eskimiş bir zihniyet hakim.”

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: NME

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Halo fragmanı

Halo Dizi Uyarlamasından İlk Tanıtım Fragmanı Paylaşıldı

The Spiderwick Chronicles Dizi disney

The Spiderwick Chronicles Dizi Oluyor: Ünlü Fantastik Seriye Disney+ Uyarlaması