in

Yeni Star Wars Filmlerindeki Belirsizlik Sürüyor: Lost ve Watchmen’in Yapımcısı Projeden Ayrıldı

Damon Lindelof, senaryosunu yazacağı yeni Star Wars film projesinden ayrılma kararı aldı. Yıldız Savaşları sinema cephesinde kan kaybetmeye devam ediyor.

Damon Lindelof Star Wars Film
- Reklam -
- Reklam -

Damon Lindelof, henüz ön geliştirme aşamasındaki yeni Star Wars filmi projesinden ayrıldı. Disney’in Yıldız Savaşları markası sinema yolculuğunda birbiri ardına ayrılıklar yaşıyor.

Yönetmenliğini Sharmeen Obaid-Chinoy’un yapması beklenen, henüz ismi ve detayları belli olmayan Star Wars projesi senaristsiz kaldı. Damon Lindelof ile birlikte Justin Britt-Gibson da projeden çekilme kararı aldı.

Bilimkurgu türünün kült serileri arasında yer alan Star Wars evreninde yaşanan değişikler devam ediyor. Geçen günlerde Marvel yöneticisi Kevin Feige ve Wonder Woman serisinin yönetmeni Patty Jenkins’in çekeceği Yıldız Savaşları filmlerinin iptal edildiği duyurulmuştu. Buna karşın The Daniels olarak bilinen Everything Everywhere All At Once yönetmenleri Daniel Scheinert ve Daniel Kwan ise Jude Law’ın başrolünde yer aldığı Skeleton Crew dizisi için kamera başına geçeceği ortaya çıkmıştı.

- Reklam -

Diğer taraftan Sharmeen Obaid-Chinoy’un yöneteceği ve Damon Lindelof ile Justin Britt-Gibson’ın yazarlığını yapacağı yeni Star Wars filmi söylentileri hayranları heyecanlandırmıştı. Ancak iddialara göre Lost’un yazarı şubat ayında Lucasfilm’e son senaryo çalışmasını verdikten sonra projeden ayrılmış. Stüdyonun yeni bir yazar kadrosu ile anlaştığı ancak bu kadronun nasıl ilerleyeceğinin bilinmediği söyleniyor. Kanadalı ödüllü yönetmen Obaid-Chinoy’un ise projede yer almaya devam edeceği bildiriliyor.

Damon Lindelof Yeni Star Wars Film

Lucasfilm 2025 yılında vizyona girecek film için resmi bir açılama yapmasa da The Rise of Skywalker sonrasını anlatacak yeni bir eser olacağını ve filmin Skywalker Saga’sının dışında yer alacağını söylüyor.

Damon Lindelof: “Star Wars Filmi Mükemmel Olmazsa Hiç Olmamalı”

Damon Lindelof yakın zaman öncesinde filme dahil olduğunu ve konuyla ilgili endişelerinin olduğunu söylemişti. Verdiği röportajda çalıştığı projenin “çok, çok, çok zor” olduğunu söyleyen yapımcı, “eğer mükemmel olmazsa, hiç olmaması gerektiğini” açıklamıştı. Ayrıca Star Wars evreninin kendisi için önemli olduğunu ve bu evrenin hikâyelerini dinleyerek büyüdüğünü de eklemişti.

“Bugün açıkça belirtemeyeceğim şeyler olsa da bu projenin çok ciddi bir zorluğu olduğunu söyleyebilirim. Mükemmel olmazsa hiç olmaması gerekir. Söyleyebileceğim şey bu. Bu filmlere ben de en az sizin kadar düşkünüm. İlk filmi 1977 yılında, daha dört yaşındayken babamın kucağında izlemiştim. Ama bir şeyi bu kadar yüksek bir değerle ele alıyorsanız o zaman mutfağa gidip kendi kendinize diyorsunuz ki, ‘Belki de ben bir şey pişirmemeliyim, sadece yemeliyim.’ Burada da bırakmalısınız.”

- Reklam -

Damon Lindelof Star Wars

2004 yılında ekranlarda yer alan ve oldukça yüksek izlenme sayılarına ulaşan Lost dizisinin yaratıcısı ve yapımcısı Lindelof, 2019 yapımı HBO dizisi Watchmen’e de imza atmıştı. Çeşitli Star Trek bölümlerinde ve 2013 yılında beyaz perdeye çıkan Into Darkness filminde de çalışan usta isim yer aldığı projelerle adından söz ettirmişti.

Yıldız Savaşları evreni Disney+’taki dizi ve animasyonlarla genişlemeyi sürdürürken markanın beyaz perdedeki yakın gelecek planları bolca belirsizlik içermeye devam ediyor.

Siz David Lindelof’un Star Wars evreninden ayrılması hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir ve içeriklerimizden anında haberdar olmak için bizi Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: CBR

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Akuma_Blade Akuma_Blade dedi ki:

    Bence elini sürdüğü her dalı kurutan gerçek bir bela bu adam. Gerçekten bu habere sevindiğimi söyleyebilirdim ama sequel üçleme malum yolla retconlanana değin herhangi bir Star Wars eserine, şey parson, herhangi bir Star Wars ürününe yönelik beklentiye girmeme kararım sürüyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Alan Moore "Yüzüklerin Efendisi" ve "Taht Oyunları"nı Neden Sevmediğini Açıkladı

Alan Moore “Yüzüklerin Efendisi” ve “Taht Oyunları”nı Neden Sevmediğini Açıkladı

2023 BAFTA Televizyon Ödülleri Adayları

2023 BAFTA Televizyon Ödülleri’nde Adaylar Açıklandı