in

Daniel Craig, James Bond’a Dönüş Biletini Kendi Elleriyle Yaktığını Açıkladı: “Karakterimi Öldürün”

Daniel Craig, James Bond rolüne veda ederken yapımcılarla yaptığı sıkı pazarlığı açıkladı. Yıldız aktör, karakterin neden ölmesi gerektiğini iki maddeyle anlattı.

Daniel Craig: James Bond Neden Ölmeliydi?
- Reklam -
- Reklam -

Daniel Craig, No Time to Die filmi ile James Bond rolüne veda etti. Ünlü oyuncu, 007’nin neden ölmesi gerektiğini iki nedenle savundu.

Daniel Craig’in James Bond versiyonu, 25. Bond filmi Ölmek İçin Zaman Yok’un sonunda ölmemiş olsaydı, aktör bir kez daha 007 serisine dönüp rolünü altıncı kez oynayabilir miydi? Oyuncuya göre bu sorunun cevabı ne evet ne de hayır. İşte Craig’e göre tam da bu nedenle kendi Bond versiyonunun ölmesi gerekiyordu.

İngiliz aktör, 15 yıl boyunca beş filmde efsanevi MI6 ajanını oynadı ve son macerasını da Cary Joji Fukunaga’nın yönettiği 2021 filminde gerçekleştirdi. Rol birkaç on yıl içinde defalarca el değiştirmiş olsa da, No Time to Die filmi Craig’in 007 versiyonunu final dakikalarında öldürmek için benzeri görülmemiş bir karar verdi ve seride yer aldığı dönemi tartışmasız şekilde sona erdirdi.

- Reklam -

Daniel Craig: James Bond Neden Ölmeliydi?

Los Angeles Times’ta yakın zamanda yayınlanan bir röportajda oyuncu, karakterinin ölümüne hazır olduğunu açıkça ortaya koydu. Craig, son filmin yayınlanışının üzerinden bir yıldan biraz fazla bir süre geçmişken, karakteri oynadığı zamanla ilgili konuştu. Oyuncu, geçmişte James Bond’u oynamanın kendisine yüklediği fiziksel zarar hakkında lafını sakınmamıştı ve bu bakış açısını röportajda genişleterek, bitmesine hazır olduğunu açıkladı. Bunun da iki nedeni olduğunu söyledi:

“İki sebebi var; biri kendim, diğeri de seri için. Rolü ilk aldığımda seri benimle birlikte sıfırlanmış ve yeniden başlamıştı. Ben de ‘Pekala, tekrar sıfırlamanız gerekiyor,’ dedim. O halde hadi karakterimi öldürelim ve başka bir Bond ve başka bir hikâye bulalım. 23, 25 ya da 30 yaşında biriyle başlayın.”

Daniel Craig, James Bond’un Ölme Gerekliliğinin En Çok da Yoluna Devam Edebilmesi için Olduğunu Söyledi

Daniel Craig, diğer sebebini de şu sözlerle açıkladı:

- Reklam -

“Diğer neden de kendi yoluma devam edebilmem içindi. Artık geri dönmek istemiyorum. Bana rolü tekrar almam gibi bir teklifle gelirlerse kendimi çok şanslı sayarım. Fakat gerçek şu ki, bundan sonra farklı bir yolda devam etmem gerekiyor. Karaktermin filmde yaptığı fedakarlık aşk içindi ve bundan daha büyük bir fedakarlık olamaz. Bu yüzden bitirmek iyi bir şey gibi görünüyordu.”

James Bond Daniel Craig Casino Royale

Daniel Craig’in James Bond rolü kısa bir süre önce sona erdiği için hayranlar bir yenisi adına en azından birkaç yıl daha bekleyecekler gibi duruyor. Yine de, filmin haklarını elinde bulunduran MGM’i satın alan Amazon, bu süreçte boş durmuyor ve James Bond temalı ödüllü yarışma programı gibi farklı projeleri de hayata geçirmeye çalışıyor.

Daniel Craig’in açıklamalarını doğru buluyor musunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizleri Google Haberler üzerinden takip etme şansına sahipsiniz.

Kaynak: Entertainment Weekly

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Hızlı ve Öfkeli 10 Filminin Bütçesi Kontrolden Çıktı

Yeni “Hızlı ve Öfkeli” Filminin Bütçesi ‘Kontrolden Çıktı’: Neredeyse “Avengers: Endgame” Kadar Masraflı Olacak

İçimdeki Melodi - Sharon M. Draper

Sharon M. Draper İmzalı İçimdeki Müzik’in Devam Kitabı “İçimdeki Melodi” Türkçede