in

David Fincher, Gary Oldman’lı Netflix Filmi “Mank”in Başına Geçti

David Fincher uzun süren sessizliğini Netflix filmi “Mank” ile bozuyor. Sinema efsanesi “Citizen Kane”in de senaristi Herman Mankiewicz’in hayatını anlatacak film hakkında ilk detaylar geldi.

David Fincher
- Reklam -
- Reklam -

David Fincher sinemaya gönül veren her izleyicinin öyle ya da böyle bir şekilde duyduğu bir isim. Kendisinin beyin yakan filmlerine hayranlık duymak ya da söylenmek sık karşılaşılan tavırlar. Seven, Fight Club, Zodiac, Gone Girl gibi filmlerde ve Mindhunter, House of Cards, Love, Death & Robots gibi dizilerde parmağı var. Şimdiyse Fincher yeni bir projeyle karşımıza çıkıyor.

Orson Welles’in en meşhur filmlerinden Citizen Kane’in de senaristliğini yapmış Herman Mankiewicz’in hayatını anlatan bir film gündemde. Netflix yapımı bu film “Mank” adıyla çağrılıyor. Siyah- beyaz bir formatta karşımıza çıkacak Mank’te, Herman Mankiewicz karakterini ise Gary Oldman canlandıracak.

1941 yapımı ve senaryosuyla Oscar ödülüne de layık görülen Citizen Kane’in senaristi Herman Mankiewicz’in hayatını konu alacak film, bir sinema efsanesi olan Citizen Kane’in yazım macerasını konu alacak.

- Reklam -

2014’teki Gone Girl filminden sonra sinema açısından uzun süre sessiz kalan Fincher’ın yeni filmi, önümüzdeki kasım ayında Los Angelas’ta çekilmeye başlanacak. David Fincher aslında bu filme 1997 tarihli The Game’i çektikten sonra girişmek istemiş ancak bir türlü projeyi hayata geçirememişti.

2020 yılında vizyona girmesi beklenen “Mank“, Fincher’ın uzun yıllar içinde yaşadığı bir hayali gerçekleştirmesi anlamına da gelecek.

- Reklam -
Gary Oldman
Gary Oldman

Filmin başrolünde Harry Potter, The Dark Knight, Darkest Hour ve Tinker Tailor Soldier Spy gibi filmlerden tanıdığımız Oscar ödüllü aktör Gary Oldman yer alacak.

Filmin Netflix’te yayınlanmadan önce sinemalara girip girmeyeceği ise henüz belirsiz. Ancak Netflix’in, filmi Oscar yarışına sokmak için kısıtlı bir süre de olsa yapımı vizyona sokma ihtimalinin olası olduğunu hatırlatabiliriz.

Fincher’dan yeni bir filme siz ne dersiniz? Yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın!
Kaynak: Deadline


* Türkiye’de Sinemaya Gitme Oranı Neredeyse Yarı Yarıya Düştü

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Gary Oldman 2 saat otursun bi yerde hiç konuşmasın ben yine izlerim. Bu adam efsane.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

La Casa de Papel

La Casa de Papel 3. Sezonuna Katılacak Yeni ‘Şehirler’ Belli Oldu!

Görünmez Kentler

KR Kitap Kulübü #10 Italo Calvino – Görünmez Kentler