in ,

David Fincher, Netflix ile 4 Yıllık Anlaşma İmzaladı

David Fincher, 4 yıl boyunca Netflix için film ve dizi üretmeye devam edecek. Başarılı yönetmen yeni projeler için imzayı attı.

David Fincher Netflix
- Reklam -

Sinemanın usta ismi David Fincher, dijital yayın platformu Netflix ile 4 yıl sürecek bir anlaşmaya imza attı. Başarılı isim, daha önce aynı mecra için House of Cards, Mindhunter ve Love, Death & Robots dizilerinde görev almıştı.

Netflix’in ses getiren yönetmen ve yapımcılarla çalışması yeni bir olay değil. Platform, daha önce Game of Thrones (Taht Oyunları dizisinin yaratıcı yazarlarından David Benioff ve D.B. Weiss ikilisi için çalışmak için 200 milyon dolarlık anlaşma imzalamıştı. Öte yandan Netflix orijinal filmi olarak yayınlanan Roma (2018) Alfonso Cuaron, The Irishman (2019) Martin Scorsese imzası ile gelmişti. Platform, bünyesindeki A sınıfı isimleri elinde tutmaya kararlı gözüküyor.

Öyle ki Fincher, Mindhunter 3. sezon için kamera başına geçmeyecek olsa bile Netflix’teki yerini korumaya devam ediyor.

- Reklam -

Mindhunter

Se7en, Fight Club, The Social Network gibi yapımlarla tanınan David Fincher, sinemada en son 2014 yılında Gone Girl filmi ile karşımıza çıkmıştı. Dijital ortamda ise yönetmenin yeni filmi Mank, 4 Aralık 2020 tarihinde Netflix üzerinden yayınlanacak.

David Fincher İmzalı Netflix Filmi Mank’i Beklerken Yeni Projeler İçin de Anlaşma Sağlandı

Halihâzırda izleyiciler Mank’i beklerken David Fincher da yönetmenlik kariyerini nasıl şekillendireceğine dair kararlar veriyor. Fincher, önümüzdeki 4 yıl boyunca Netflix platformu için dizi ve film üretmeye devam edecek.

Fincher, geçen günlerde verdiği bir söyleşide büyük stüdyoların Mank benzeri yapımlara pek de fırsat vermediğinden bahsetmiş ve stüdyoların paragöz bakış açısını eleştirmişti. Öte yandan Fincher, Netflix’in kendisine sağladığı imkânlardan da memnun gözüküyor.

- Reklam -

Bununla birlikte Koronavirüs salgınının da uzun bir süre daha hayatımıza etki edeceğini düşünürsek, yola bir süre daha çevrim içi bir kanal ile devam etmek mantıklı geliyor.

David Fincher Netflix

Ödüllü yönetmenin yeni dönemde Netflix için hangi projelerde görev alacağı ise şimdilik belli değil. Şimdilik bilinen mutfaktaki tek yapım, Chinatown (1974) filminin öncesini konu alacak yeni bir Netflix dizisi gibi gözüküyor.

Peki siz Fincher’ın yola Netflix ile devam etme kararına nasıl yaklaşıyorsunuz? Yönetmenin platformdaki işlerini nasıl buluyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşarak sohbete katılabilirsiniz.

Kaynak: Indie Wire

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for W4YNE W4YNE dedi ki:

    Mindhunter yeni sezonu görsek ne güzel olur.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yeni Gossip Girl Dizisi HBO Max

Yeni Gossip Girl Dizisi: İlk Bakış Fotoğrafları

Karanlık Madde Gözlem

Karanlık Madde Gözlemi İçin Yeni Bir Yol Bulundu