in

David Lynch, Koronavirüs Sonrası İnsanların Daha Kibar Olacağını Öngörüyor

David Lynch, Koronavirüs günlerinden sonra insanların daha kibar olacağını ve maneviyata önem vereceğini öngörüyor.

David Lynch - Koronavirüs
- Reklam -
- Reklam -

Usta yönetmen David Lynch, geçen günlerde verdiği röportajda koronavirüs salgını ve yeni çalışmaları hakkında konuştu.

Mulholland Drive, Twin Peaks, The Elephant Man ve Eraserhead gibi yapımların altında imzası olan başarılı yönetmen, karantina sürecini Los Angeles’ta geçirirken günlük rutininde pek bir değişiklik olmadığını anlattı.

“Uyguladığım rutin eskiden nasılsa şimdi de az çok aynı. Kalkıyorum, kahvemi içiyorum. Sonra meditasyonumu yapıp işe koyuluyorum.”

- Reklam -

David Lynch’in bahsettiği iş ise ne bir film projesi ne de televizyonla alakalı. Yönetmenin söylediğine göre şu sıralar, içinde polyester reçinenin olduğu, ufak lambalardan oluşan iki duvar apliği yapıyor. Elektrik, Lynch’in filmlerinde sıklıkla kullandığı bir motif. Dünyanın karantinada olduğu bu zamanlarda da yönetmen, insanların birbirleriyle etkileşim halinde kalması gerektiğini düşünerek bu motife daha çok değer biçiyor.

David Lynch - Karantina

“Bazı sebeplerden ötürü dünya yanlış yönde ilerliyordu, Toprak Ana da çıkıp bize, ‘Artık yeter, tüm bunlara bir son vermemiz gerek.’ dedi. Yeni bir düşünce yapısı ortaya çıkana kadar bu salgın sürmeye devam edecek.”

David Lynch, Koronavirüs Sonrası için Umutlu

Karantina sürecinin sonunda insanların daha maneviyatçı ve kibar olacağını vurgulayan 73 yaşındaki yönetmen gelecek için hâlâ umutlu.

“Diğer taraftan baktığımızda dünya daha farklı, aklın daha fazla hâkim olduğu bir yer haline gelecek. Bu problemlere çözümler bulunacak ve hayat daha güzel olacak. Filmler geri gelecek. Her şey çok daha iyi bir şekilde yeniden yeşerecek.”

- Reklam -

David Lynch - Corona Virüsü

David Lynch röportajında, insanların dışarıdan izole oldukları bu günlerde neler yapabilecekleri sorusunu ise bazı aktiviteler önererek yanıtlamaktan geri durmadı.

“Boyama yapsınlar, resim çizsinler, ufak tefek şeyler inşa etsinler, şarkı sözü yazsınlar, şiir yazsınlar, sonradan filme uyarlanabilecek hikayeler yazsınlar, oyun oynasınlar, oyun yapsınlar. Ufak bir alanda yapılabilecek o kadar çok şey var ki. Yeni yemek tarifleri bulup, onları pişirsinler. Bu süreç, bir çok deneyim elde etmek için bir fırsat.”

Başarılı sanatçının sözlerine dair sizin görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın!


* Yan Lianke: “Koronavirüs Sonrasında Ne Olacak?”

Kaynak: Indie Wire

Ensar Çırak

İzmir'de doğdu. İlkokulda dramayla uğraştı, futbol oynadı. Sonra basketbola sardı ve daha çok sevdiğini anladı. Küçüklüğünden beri oyunlara hasta. Fantastik edebiyat sever. Ortaokulda arkadaşıyla başarısız bir bilim kurgu denemesi oldu. Zamanında bir sürü balığı vardı ama şimdi hiçbiri yok. Şu sıralar İstanbul'da, üniversiteyle uğraşıyor.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for EmrecanDogan EmrecanDogan dedi ki:

    Tabii tabii…

    (Ah şu 20 karakter kuralı)

  2. Avatar for anon6571210 anon6571210 dedi ki:

    Daha doğrusu şu, doğaya zarar verdik hata yaptık. Şimdi normale dönme vakti. Gerekenler yapılsaydı bir şey olmayacaktı. (Eğer sebep olanlar buysa)

  3. Avatar for Rwenzori Rwenzori dedi ki:

    Dünya değişecek filan deniyor, aynı şekilde devam edeceğini düşünüyorum.

  4. Avatar for anon6571210 anon6571210 dedi ki:

    Aslında şöyle olabilir, insanın başından bir felaket veya kaza gelip geçer. Sonra insan kendi önceliklerini yeniden belirleyip yola devam eder fakat bu değişim uzun vadede gerçekleşir. Bir başlangıç falan olur. Her felaket veya kötü olay bu etkiyi yapmaz tabi, hele de başına kalıcı bir şeyler gelmediyse insanın. Dünya’da bu tip bir felaketler sonrası elbet değişimler olmuştur, bazen küçük bazen büyük. Bunu öngörmek çok zor değil. Bence teknolojik olarak büyük şirketler atılım yapmak için fırsat kolluyor olabilirler herşey geçince. Yeni bir bahar havası oluşur bu sırada da şirketler öne çıkmak isteyecek. Bundan kaynaklı beni ağız birliği var gibime geliyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

the batman matt reeves

The Batman Çekimlerinin Dörtte Biri Tamamlandı

Koray Sarıdoğan Röportaj

Koray Sarıdoğan: “Fantastik Yazmak, Gerçekçi Yazmaktan Çok Daha Zor”