in

David Prowse Yaşamını Yitirdi: Darth Vader’a Veda

David Prowse yaşamını yitirdi. Star Wars serisinde Darth Vader’a hayat veren İngiliz aktör 85 yaşında aramızdan ayrıldı.

David Prowse Darth Vader Star Wars
- Reklam -
- Reklam -

Star Wars film serisinde Darth Vader kostümünün altındaki oyuncu olarak da tanınan İngiliz aktör David Prowse 85 yaşında hayatını kaybetti.

Dünya sinemasının en ikonik rollerinden birisi olan Darth Vader’ı canlandırmış olan aktör, seslendirme sanatçısı, vücut geliştiricisi ve halterci David Charles Prowse aramızdan ayrıldı.

Arnold Schwarzenegger gibi vücut geliştirme sporunu icrası ile de bilinen Prowse, 50 yıllık aktörlük kariyerine pek çok yapımı sığdırmayı başarmıştı. Prowse’ın en unutulmaz rolü ise kuşkusuz Darth Vader performansıydı.

- Reklam -

Prowse’ı yitirdiğimiz haberini, oyuncunun menajeri Thomas Bowington şu sözlerle duyurdu:
“Güç hep onunla olsun. Canavar karakterleri canlandırmakla tanınır olsa da benim ve Dave’i tanıyan, onunla çalışma fırsatı bulan herkes için o bir kahramandı.”
David Prowse Darth Vader Star Wars

David Prowse 85 Yaşında Aramızdan Ayrıldı: Darth Vader ise Her Zaman Hatırlanacak

George Lucas’ın popüler film serisi Yıldız Savaşları’nda karanlık taraftan Anakin Skywalker’ın Sith alemindeki yansıması Darth Vader’ı oynayan Prowse, aslında filmde Chewbacca’yı oynama şansına da sahipti. 2013 senesinde BBC kanalına verdiği söyleşide rolü nasıl aldığını aktaran aktör, kendisine hem Chewbacca’nın hem de kötü karakterin sunulduğunu ve onun ise Vader’ı seçtiği bilgisini paylaşmıştı. Bu kararının ardındaki sebebi ise “kötü karakterlerin her zaman hatırlanacak olması” şeklinde açıklamıştı.

David Prowse: “Kötü Karakterleri Daima Hatırlarsın”

“Menajerim beni aradı ve kasabada George Lucas adında bir beyefendinin beni görmek istediğini söyledi. Ben de onu görmeye gittim. Beni bir odaya götürdü ve bana tüm konsept çizimlerini gösterdi. Filmin iki tarafından da bir parçayı bana göstermek istiyordu.

“İlki Chewbacca adında bir karakter. O da neyin nesi, dedim. Goril derisinde üç ay mı? Hayır, çok teşekkür ederim!

“Diğerinin adı ise Darth Vader. O filmin en büyük kötü karakteri, anlıyor musun? dedi. Daha fazla söyleme George, kötü olanı seçiyorum, dedim. İyi ve kötü karakterler içeren tüm filmleri bir düşünün. Kötü karakteri daima hatırlarsın!”

- Reklam -

David Prowse Darth Vader Star Wars

Orijinal Star Wars üçlemesinin Darth Vader’ı dışında da oyuncu pek çok yapımda rol aldı. İlk olarak 1956 yılında The Edge of Night dizisinde Albert karakteri ile karşımıza çıktı. Stanley Kubrick’in 1971 tarihli A Clockwork Orange (Otomatik Portakal) filminde Julian’ı, Robert Young’ın 1972 tarihli Vampire Circus yapımında Strongman’i, ilk Doctor Who dizisinde, 1972 yılında Minotaur’u, 1975 tarihli Little House on the Prairie (Küçük Ev) dizisinde Sawmill Foreman’ı, Terry Gilliam’ın 1977 tarihli Jabberwocky’sinde Red Herring and Black Knights’ı oynadı. Aktörü son olarak 2016 yılında Mission Backup Earth dizisinde gördük.

Peki siz David Prowse’ın Darth Vader performansını nasıl buluyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Comic Book

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

edgar allan poe mektup

Edgar Allan Poe’nun 40 Dolar Telif İçin Editörüne Yakardığı Mektup, 125 Bin Dolara Satıldı

Utopia 2. Sezon İptal Amazon Prime Video

Utopia 2. Sezon İptal Edildi: Amazon, Dizinin Fişini Çekti