in ,

Warner Bros. Discovery CEO’su Açıkladı: DC Sinematik Evreni’nin Yol Haritası Neredeyse Tamamlandı

Warner Bros. Discovery CEO’su David Zaslav, DC Sinematik Evreni’nin gelecek projeleriyle ilgili çıkarılacak yol haritasının tamamlanmaya yakın olduğunu açıkladı.

DC Sinematik Evreni Yol Haritası Belli Oldu
- Reklam -
- Reklam -

DC Sinematik Evreni filmlerinin gelecek projeleri için hazırlanan planlar neredeyse tamamlandı. Warner Bros. Discovery CEO’su David Zaslav’ın açıklaması, stüdyonun başına getirilen Guardians of the Galaxy ve The Suicide Squad filmlerinin yönetmeni James Gunn ve Aquaman filminin yapımcısı Peter Safran ile yapılan toplantıdan sonra geldi.

The Hollywood Reporter’a verdiği röportajda DC evreninin geleceği hakkında konuşan Zaslav, yaratıcı ekibin yol haritasını çıkardığını söyledi. Sinematik Evreni’nin en merak edilen konularından birine de açıklık getiren isim, evrende dört farklı Batman’in olmayacağını da söylüyor. Robert Pattinson ve Ben Affleck’in yanı sıra Michael Keaton’ın da role geri dönecek olması evrendeki zaman dilimlerini karmaşıklaştırmıştı. David Zaslav şunları söyledi:

“Sanıyorum gelecek yıllarda DC nezdinde hatırı sayılır büyüme ve gelişmeler göreceğiz ama dört Batman olmayacak. Stratejimizin bir bölümü, James (Gunn) ve Peter (Safran)’ın yapacağı DC’nin altını üstüne getirmek olacak. Galiba hayranları oldukça heyecanlandırdılar ve izleyicileri de ilerleyen süreçte heyecanlandırmayı başaracaklar.”

- Reklam -
James Gunn ve Peter Safran DC Studios başkan
Peter Safran ve James Gunn

Yönetmen James Gunn ve yapımcı Peter Safran’ın geçen ay DC Studios’nun başına geçtiği duyurulmuştu. İkili yaptıkları açıklamada yeni isimleri ekrana getirme fırsatını bulduklarından dolayı oldukça heyecanlı olduklarını dile getirmiş ve sinematik evrende farklı hikâyeleri dile getireceklerinin altını çizmişti.

James Gunn ve Peter Safran Sonrası DC Sinematik Evreni Nasıl Devam Edecek?

İkilinin evrenin başına geçmesi ise olumlu tepkiler almıştı. DC’nin uzun zaman boyunca Feige benzeri bir ismi yönetici olarak aradığı söylemleri vardı. Dolayısıyla Gunn ve Safran’ın stüdyonun başına getirilmesi televizyon, sinema ve animasyon alanında tek bir anlatım dilini yakalaması ve evren içinde birlik sağlaması açısından oldukça önemli bir hamle olarak görülüyor.

İkilinin her ne kadar oldukça dağılmış DC evrenini tek çatı altında toplaması uzun zaman alacak gibi gözükse de bütün evrenini baştan başlatması pek olası görünmüyor. Ayrıca David Zaslav’ın da açıklama ihtiyacı hissettiği farklı oyuncuların canlandırdığı aynı karakterlerden sadece birisi ile yola devam edileceği de neredeyse kesin. Matt Reeves’in üzerinde çalıştığı The Batman 2 evrenin farklı bir devamlılığı içinde yer alabilir.

DC Sinematik Evreni geleceği

- Reklam -

James Gunn ise bölümün koltuğuna getirilmeden önce de tutarlı yapımlara imza atmıştı. The Suicide Squad içerisinde evrenin en sevilen kahramanlarından Harley Quinn’e yer vermesinin yanı sıra Peacemaker karakterini de sonrasında gelen ve ikinci sezon onayını alan dizisi ile daha derin bir anlatıma sokmayı başarmıştı. Davis Waller’ın Black Adam’ın jenerik sonrası sahnelerinde gözükmesi de Gunn’ın evren planlarının bir parçası olabileceği söyleniyor.

Hanry Cavill’in Superman karakterine yeniden hayat vereceğinin kesinleşmesiyle birlikte Ben Affleck’in Batman’inin döneceğinin duyurulması, DC evreninde tutarlı bir döneme girildiğini işaret ediyor olabilir. Dolayısıyla hayranları şimdiden Gunn ve Safran’ın ilerleyen süreçte neler başaracağını merakla bekliyor.

Siz DC Sinematik Evreni’nin geleceği hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz. Ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Movie Web

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for silence silence dedi ki:

    James Gunn kaç DC filmi çekti bilmiyorum ama Guardians of Galaxy’de gördüğüm sinemanın hiç birini DC filmlerinde görmedim. Bir taraf kendinden önce evreni ile alakasız çekilmiş filmlere bile evreninin içinde yer bulmaya çalışır. Diğeri ise yok saymaya. Neyi yok saydıklarını bile nasıl tanımlayacağını bilemedim. DC çizgi roman dışı sinemacıların şikayetlerine çözüm olmaya gelmiş gibi duruyor; çizgi roman filmlerini bitirmeye çalışıyorlar sanki.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

yeni narnia günlükleri filmleri netflix yönetmen

Netflix’in Yeni “Narnia Günlükleri” Filmlerinin Başına, “Barbie”nin Yönetmeni Greta Gerwig Geçebilir

Sihirli Aynalar Buda Tasvir

15. Yüzyıldan Kalma Aynanın, Buda’nın Gizemli Bir Tasvirini Sakladığı Ortaya Çıktı