in

Deadpool’un Yeni Filmi de +18 Olacak

Deadpool senaristleri, henüz detayları belli olmayan 3. filme dair açıklamalarda bulundu. Buna göre film +18 yaş sınırıyla vizyona girecek.

Deadpool
- Reklam -
- Reklam -

Bu sene Disney adına oldukça kazançlı bir yıl oldu. Çizgi roman uyarlaması filmlerin bel kemiği diyebileceğimiz birçok firmayı satın almayı başaran Disney, geçtiğimiz aylarda 20th Century Fox’u da kendi bünyesine kattı. Şirketin bir kez daha genişlemesiyle beraber, Disney’in artık neredeyse tüm Marvel karakterlerinin yayın haklarına sahip olduğu varsayılabilir hale geldi.

Herkesin bildiği gibi Marvel, yani Disney adı altında beyaz perdeye gelen süper kahraman filmlerinde, şu ana kadar hiç 18 yaş ve üzeri ibaresi bulunmadı. Aksine 20th Century Fox adı altında çıkartılan tüm Deadpool filmlerinde bu yazı kocaman işaretlerle yer alıyordu. Filmin yayın hakları Disney’in eline geçtiğine göre, hayranlar Deadpool filmlerinin de artık genel izleyici kitlesiyle buluşturulacağını; yani karakterin sıkça dahil olduğu argo ve cinsellik gibi kısımların filmden çıkartılacağı varsayılmaya başlandı. Ancak önümüzdeki filmin senaristleri Rhett Reez ve Paul Wernick, sıradaki filmin +18 yaş sınırıyla yayınlanacağını onayladılar.

Temmuz ayında gerçekleşen San Diego Comic-Con sırasında Marvel’ın patronu Kevin Feige, ellerine geçen X-Men, Fantastik Dörtlü gibi yapımlarını yayın haklarını iyi bir şekilde kullanacaklarını dile getirmişti. Planlara göre mülkiyeti kendilerine ait olan bütün isimlerin filmlerine dair projeler başlamıştı ancak filmlerin ne zaman çıkacaklarına veya hangi başlıklarla yayınlanacağına dair detaylar paylaşılmamıştı.

- Reklam -

Senaristler Ryan Reynolds’la Sürekli İletişim Halindeler

Bunca yılın ardından Wolverine’i, Human Torch’u Marvel evreninde görmeyi düşünmek ne kadar heyecan verse de; Disney/Century Fox arasındaki anlaşmadan beri Deadpool hakkında pek çok endişe var. Sonuçta filmde uç noktalarda şiddet öğesi bulunuyor. Hayranlar filmin yumuşatılarak yayınlanması yerine, hiç gelmemesi konusunda taraf olmaya başladılar bile.

- Reklam -

Yine de Reez ve Wernick, filmin kesinlikle R-rated (+18) olacağını söyleyerek hayranları rahatlatıyorlar. Ardından Ryan Reynolds’la sürekli iletişim halinde olarak bu filmi geliştirdiklerini ve herkesin durumdan memnun olduğunu söylüyorlar. Ayrıca ufak çaplı bir şekilde kendi kendilerine eklemeler ve çıkarmalar yapabileceklerinin de onayını almışlar.

Şimdilik Disney çatısı altında vizyona girecek Deadpool filminin ne adı, ne de tarihi hakkında en ufak bir bilgi yok. İzleyici kitlesinin korktuğu kısım filmin eski tadından bir şeyleri kaybetmesiydi. Ancak şu andaki gidişata bakılırsa böyle bir durum söz konusu değil gibi gözüküyor.

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Disney ve +18 ?? Bana pek inandırıcı gelmedi. Mutlaka kesinti yapacaklardır. Ama filmde Wolverine olursa efsane ötesi olur.

  2. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Aksi halde batırılan başka bir filmle daha karşı karşıya kalırız.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Band of Brothers

Band of Brothers’ın Devam Dizisi Geliyor

Martha Wells

Katilbot Günlükleri’nin 3. Kitabı Raflarda