in

Dean DeBlois, Define Adası Filmi Çekecek

Robert Louis Stevenson’ın Define Adası romanından uyarlanacak yeni filmin başına, Ejderhanı Nasıl Eğitirsin serisinden tanıdığımız Dean DeBlois geçti.

Dean DeBlois
- Reklam -
- Reklam -

Dünya çapında 1.64 milyar dolar gişe yapan Ejderhanı Nasıl Eğitirsin (How to Train Your Dragon) serisinin Kanadalı yönetmeni Dean DeBlois, Universal Pictures ve Mandeville’ın yeni filmi Define Adası’nı yönetecek ve yapımcılığını üstlenecek.

Film Robert Louis Stevenson’ın 1883 yılında yayımlanan ünlü romanından uyarlanacak. Roman ise Jim Hawkins isimli İngiliz bir çocuğun bir define haritası keşfettikten sonra; o defineyi bulmak adına miço olarak denizciliğe başlayışını anlatıyor. Fakat gemi Define Adası’na vardığında tayfaların çoğunun korsan olduğu anlaşılıyor. Bunu bir isyan takip ediyor ve olaylar karışıyor.

Define Adası Daha Önce de Sinemaya Uyarlanmıştı

Elbette roman daha önce de birçok kez beyaz perdeye aktarılmış. Bunlardan en eskisi ise Wallace Beery ve Jackie Cooper’ın rol aldığı 1934 versiyonu. Tekrar günümüze dönecek olursak, 2017 tarihli Güzel ve Çirkin (Beauty and the Beast) filminden tanıdığımız yazar Evan Spiliotopoulos hikâye üzerinde DeBlois ile çalışarak Define Adası’nın senaryosunu oluşturacak. Ayrıca yine Güzel ve Çirkin filminin yapımcıları olan Todd Lieberman ve David Hoberman, DeBlois’in yanında yapımcı koltuğunda yer alacaklar.

- Reklam -

Yakın zamanda Paramount ve Hasbro için Micronauts filmini yöneteceği ve yazacağı haberleri çıkan DeBlois bu iş yükünün altından hakkıyla kalkabilecek mi merak konusu. Umarız başarılarını devam ettirirken üzerine koyarak devam eder.

- Reklam -

Dean DeBlois, yönetmenliğin yanı sıra senaristlik, animatörlük ve film yapımcılığı da yapmaktadır.


* Matrix 4’te Genç Neo da Olacak

Halil Oğulcan Karamağara

Bir sürpriz yumurtanın içinde, 1994 yılında, İstanbul'da düşmüşüm annemin karnına. Mesela ağlamamışım doğduktan sonra. Tabii sonradan arayı kapattım. Şu anda Tekirdağ, Namık Kemal Üniversitesinde İngiliz Dili ve Edebiyatı okuyor, kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Anime, dizi ve film izlemeyi çok severim. Okumayı da. Arada kendimi oyun oynamaya kaptırdığım da olmuyor değil. En çok da büyünce yazar olmak istiyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Eddie Murphy Beverly Hills Cop

Beverly Hills Cop’un Devamı Geliyor

Yüzüklerin Efendisi

Yüzüklerin Efendisi Dizisine Kadın Gandalf Önerildi