in ,

“Death Stranding” Filme Uyarlanıyor: Hideo Kojima Yapımcı Koltuğunda

Death Stranding live action film uyarlaması ile geliyor. Oyunun yaratıcısı Hideo Kojima, filmin yapımcılığını üstlenecek.

Death Stranding Film Uyarlaması Geliyor
- Reklam -
- Reklam -

Popüler Death Stranding oyunu, ünlü yaratıcısı Hideo Kojima’nın yapımcılığını üstleneceği bir uzun metrajlı filme uyarlanacak.

Hideo Kojima, kariyerine 1980’lerde Japon video oyun endüstrisinde Konami için çalışarak başladı. 1987 MSX2 gizli aksiyon oyunu Metal Gear’ı geliştirerek kısa sürede adını duyurdu. Kojima, kariyerinde Snatcher ve Policenauts dahil olmak üzere başka oyunlar yaratmış olsa da, Metal Gear onun en büyük başarısı olduğunu kanıtladı. Marka, bir düzineden fazla devam oyunu ve yan ürün ortaya çıkardı ve 2015’te Metal Gear Sold V: The Phantom Pain ile sona erdi. Konami’den tartışmalı bir şekilde kovulmasının ardından Kojima Productions’ı kurdu ve eleştirmenlerce beğenilen ödüllü bilimkurgu aksiyon oyunu Death Stranding’i PlayStation 4 için geliştirdi.

Şimdi de, kısa süre önce ikinci oyunu geleceği duyurulan Death Stranding, büyük bir sinema filmi olmaya hazırlanıyor. Kojima’nın stüdyosu Kojima Productions, filmi geliştirmek ve üretmek için Hammerstone Studios ile ortaklık kurdu. Filmin konusunun orijinal oyuna sadık kalıp kalmayacağı belli olmasa da Death Stranding evrenine yeni unsurlar ve karakterler eklenecek. Hammerstone Studios’tan Alex Lebovici, Kojima ile çalışmaktan “heyecan ve onur duyduğunu” ve “yaratıcı ve sanatsal özgürlüğe sahip olduğunuzda bir video oyunu uyarlamasının ne olabileceğini yeniden tanımlamak” istediğini söyledi. Lebovici filmi “gerçek bir Hideo Kojima yapımı” olarak nitelendiriyor.

- Reklam -

Death Stranding Film Uyarlaması Geliyor

Death Stranding Film Uyarlaması Vizyon Tarihi Henüz Açıklanmadı

Kojima ise film uyarlamasıyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Hammerstone Studios ile olan bu yeni ortaklıktan daha fazla heyecan duyamazdım. Bu, seri için çok önemli bir an ve Death Stranding’i beyaz perdeye taşımak için onlarla işbirliği yapmayı gerçekten dört gözle bekliyorum.”

Oyun, Death Stranding (Ölüm Kıyısı) adı verilen olay sonrası medeniyeti yeniden inşa etme umuduyla kıyamet sonrası Amerika Birleşik Devletleri’ne dağılmış hayatta kalanları birbirine bağlamakla görevli bir kapıcı olan Sam Bridges üzerinden ilerliyor. Başroldeki karakteri ise The Walking Dead yıldızı Norman Reedus canlandırıyor.

- Reklam -

Oyunda Reedus’a No Time to Die’dan Léa Seydoux, Nightmare Alley yönetmeni Guillermo del Toro, Hannibal oyuncusu Mads Mikkelsen, Once Upon a Time in Hollywood oyuncusu Margaret Qualley ve The Last of Us’ın Troy Baker’ı gibi isimler eşlik ediyordu. Yıldız kadronun canlı aksiyon filminde de karakterlerini canlandırıp canlandırmayacakları şimdilik bilinmiyor.

Death Stranding Film Oluyor

Death Stranding’in filme uyarlanacak olması konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kemal Tahir Kitapları - Ketebe Yayınları

Kemal Tahir Külliyatı Uzun Yıllar Sonra Gözden Geçirilmiş Yeni Baskılarıyla Ketebe’de

A Good Person fragmanı

Florence Pugh ve Morgan Freeman’lı “A Good Person” Filminden İlk Fragman