in

Del Toro ve Netflix Pinokyo Animasyon Filmi İçin Buluşuyor

Oscar ödüllü yönetmen Guillermo del Toro yeni projesi için Netflix’le anlaşmaya vardı. Pinokyo animasyonu geliyor!

guillermo del toro netflix pinokyo
- Reklam -
- Reklam -

Çoğumuzun kalbini ilk kez Pan’ın Labirenti filmiyle çalan, 2017’de The Shape of Water ile kurduğu tahtı genişleten, fantastik ve felsefi vizyonu her işiyle hem beynimize hem de gönlümüze dokunan del Toro’dan haberler var. 7 senedir planladığı ancak finansal sorunlar nedeniyle sürekli ertelemek zorunda kaldığı Pinokyo uyarlaması Netflix’te yuva buldu. Yeni projesinde del Toro, Bojack Horseman’ın yapımcılığını da üstlenen Shadow Machine şirketiyle çalışacak.

Benito Mussolini diktatörlüğündeki İtalya döneminde geçecek olan film hakkında del Toro şöyle konuştu:

“Hiçbir sanat formu hayatımı ve çalışmalarımı animasyon kadar etkilemedi ve hiçbir tarihi veya kurgusal karakterle de Pinokyo ile kurduğum bağ kadar güçlü bir bağ kuramadım. Bu hikayede, Pinokyo ilgisiz bir babanın masum çocuğu, anlayamadığı bir dünyada kaybolmuş. Babasını ve gerçek hayatı anlamasını sağlayan büyülü bir yolculuğa çıkıyor. Bu filmi kendimi bildim bileli yapmak istiyorum.”

- Reklam -

Pan’ın Labirenti’ni izleyenler faşizm ve küçük çocuğun büyülü yolculuğu kelimelerini okuyunca bile çok heyecanlandığından eminiz. Şu sıralar del Toro’nun elleri Scary Stories to Tell in the Dark adlı filmin yapımcılığıyla dolu olduğu için Pinokyo için en erken 2019 sonu tahminleri yapılsa da, projenin 2011’den beri ertelendiği düşünülünce gelecek olması bile oldukça güzel bir haber.

- Reklam -

Netflix’in basın açıklamasıyla duyurduğu anlaşma şu an için Pinokyo haricinde Trollhunters’ın yeni bölümlerini ve Guillermo del Toro Presents 10 After Midnight adında korku antolojisi türündeki bir seriyi de kapsıyor.

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Stanislaw Lem öngörü kehanet

Stanislaw Lem’in Geleceğe Dair Şimdiden Gerçekleşmiş 10 Öngörüsü

acil gercekdisilikta maceralar ust

“Acil Gerçekdışılıkta Maceralar” ile Prospero Kitaplığı Başlıyor