in

Del Toro’nun Yeni Projesi Bizlere Korku, Fantazi ve Bilimkurgu Türlerinde Sayısız Film İzletecek!

Guillermo del Toro, Fox Searchlight ile birlikte hepimizin gönlüne mutluluk tohumları ekecek yeni bir anlaşmaya imza attı!

guillermo del toro fox searchlight
- Reklam -
- Reklam -

Geçtiğimiz yıl En İyi Yönetmen dalında Oscar ödülünün sahibi olan Guillermo del Toro ile ilgili güzel haberler var. Oscar töreninde yaptığı ve kalplerimize taht kuran konuşmasıyla alkışları toplamıştı. İlk olarak o güzel konuşmasından kısa bir bölüm görelim:
“Size şunu söylemek istiyorum: Her kim fantazi janrını kullanarak, dünyamızda bugün gerçek olan şeylere dair hikayeler anlatabileceği bir hikaye hayal ediyorsa: Yapabilirsiniz. Benim aldığım bu ödül bir kapıdır. Siz tekmeyi vurun ve içeriye gelin.”
Gelelim Hollywood’un en çok rağbet gören film yapımcılarından biri olan Guillermo del Toro‘nun büyük hamlesine. Yapılan açıklamada Fox Searchlight Pictures; Del Toro ile fantezi, korku ve bilimkurgu filmlerini yazabileceği, yönlendirebileceği, üretebileceği ve seçebileceği yeni bir alt-marka için anlaşma imzaladığını duyurdu. Bloody Disgusting‘in paylaştığı haberle yeni projeye dair bu güzel bilgileri öğrenebildik. Buyurun konu hakkındaki basın bildirisi:
“Fox Searchlight Pictures Başkanları Stephen Gilula ve Nancy Utley bugün Fox Searchlight Pictures’ın, En İyi Yönetmen dalında Oscar ödülünü alan Guillermo del Toro ile anlaşma yaptığını duyurdu. Bu anlaşma del Toro tarafından yazılacak, üretilecek veya yönetilecek olan live action film projelerini kapsıyor. Fox Searchlight ayrıca, del Toro’nun kendi ürettiği ve küratörlüğünü yaptığı filmler dahil olmak üzere, korku, bilim-kurgu ve fantazi türlerindeki projeler için bir ev gibi hizmet verecek ve adı yakında belli olacak bir alt-marka yaratacak. Filmler Fox Searchlight Pictures tarafından finanse edilecek, pazarlanacak ve dağıtılacak. ”
guillermo del toro kr

Bu da Del Toro’nun açıklaması:
“Uzun süre boyunca özgün tarzda filmler, akıllı yeni sesler yayabileceğim, yetiştirebileceğim ve üretebileceğim bir ortam bulmayı umuyordum. Fox Searchlight’ta, live action üretimi için gerçek bir ev buldum – Bu ortaklık sıkı çalışmaya, birbirimizi anlamaya ve hepsinden önemlisi inanca dayalı. Fox Searchlight’la birlikte The Shape of Water‘da yaşadığım inanılmaz tecrübenin ardından bu ortaklığımızın devam etme fırsatına sahip olduğum için onur duyuyorum. Nancy, Steve, David ve Matthew’a bana olan güvenleri ve bu macerada bana katıldıkları için minnettarım.”
Haberin güzelliğinin farkında mısınız? Geleneksel, düz ve yeni bir şey vadetmeyen filmler yerine, orijinal, farklı, yaratıcı ve sinemanın büyülü tarafını izleyebileceğimiz yapımlar gelecek. Üstelik Guillermo del Toro gibi bir dehanın kontrolü altında! Hatta ilk film de hazır: Antlers! Scott Cooper’ın yöneteceği Antlers, Nick Antosca’nın The Quiet Boy adlı kısa hikayesine dayanıyor. Ölümcül sonuçlarıyla gizemli bir aile sırrına sahip bir öğrenci ile öğretmeninin yaşadıklarını konu alıyor.

Ayrıca bu anlaşmanın en önemli tarafı, Del Toro’ya yapmak istediği filmleri yapmak için harika bir alan ve özgürlük sunuyor olması. Şimdiye kadar iptal edilen birçok film projesinden sonra, Fox Searchlight ile yapılan bu ortaklık kendisine inanılmaz bir fırsat veriyor. Bize de gelecek olan filmleri büyük bir keyifle beklemek ve izlemek düşüyor.

- Reklam -

Biz kendisine Oscar kazandıran The Shape of Water‘ı gördükten sonra, gelecek filmler için heyecan duymaya başladık bile. Peki siz ne düşünüyorsunuz? Beklentileriniz ne seviyede?

- Reklam -

Emin Özçay

94 yılında hayata gözlerini açan ben, yaşamanın amacını farklı dünyaları keşfetmede buldum. Halihazırda uzatmalı üniversite öğrenciliğine devam ederken, günlük yaşamın rutininden büyülü dünyalarda geçirdiğim zamanlarla kurtulmayı başardım. Çocukluğumda bilgisayar oyunları ve çizgi dizilerle başlayan serüvenim, şu zamanki hayatımın temelini oluşurdu. Keşfettiğim dünyaların büyüsüne kapıldığımdan, bu dünyayı pek sevmiyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Ishamael Ishamael dedi ki:

    Del Toro animasyon çekse anlamadığımız bir şekilde film bizi gerebilir. Dokunduğu her şey sanatsal oluyor birden.

  2. Avatar for Muhammed_Deger Muhammed_Deger dedi ki:

    Azksban tutanağını o ćekmedi ki onu Alfanso birşey birşey çekti (soy aunuttumdını şimdi )

    Edit Cuaron muş

  3. Avatar for Nemo Nemo dedi ki:

    Del Toro’yu seviyorum, böyle bir projenin heyecan uyandırmaması mümkün değil. Ancak son filmi Shape of Water yüzünden kendisine biraz kızgınım. :stuck_out_tongue: Ne olursa olsun böyle bir projede görev alması her türlü sevindirici.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

dusmus melekler ust

Değiştirilmiş Karbon’la Başlayan Macera “Düşmüş Melekler” ile Devam Ediyor

ikinci vakif ust

Isaac Asimov’un Kült Bilimkurgu Serisinde “İkinci Vakıf” Zamanı!