in

Denis Villeneuve, Dune’un Yaratıcısına Filmden 3 Sahne İzletmek İstiyor

Denis Villeneuve, Dune filminden serinin yaratıcısı ve yazarı Frank Herbert’e göstermek istediği üç önemli sahneyi anlattı.

Denis Villeneuve, Dune
- Reklam -
- Reklam -

Denis Villeneuve, Dune kitaplarının yazarı Frank Herbert’e yeni film uyarlamasından göstermek istediği üç sahne olduğunu açıkladı.

Geçen günlerde Türkiye’de de gösterime giren yapım hakkında açıklamaların sonu gelmiyor. Pek çok inceleme yazısına konu olan yapım eleştirmenlerden aldığı yüksek puanlarla da dikkat çekiyor.

Denis Villeneuve kaynak materyali başarılı bir şekilde beyaz perdeye aktarmasıyla övgü toplamayı başardı. Ünlü yönetmen filmdeki bütün sahneler arasında serinin yazarı Frank Herbert’ün izlemesini isteği üç sahne olduğunu ifade ediyor.

- Reklam -

İlk defa 1984 yılında David Lynch’in beyaz perdeye taşımaya çalıştığı Dune, yönetmenine başarıyı getirmemişti. Fakat geçen günlerde vizyona giren Denis Villeneuve uyarlaması tüm dünyada oldukça ses getirmeyi başardı. Yapımın dünya çapında yaklaşık 223 milyon dolarlık bir gişe hasılatı elde etmesi de bunun bir göstergesi. Filmin özellikle kaynak materyale sadık kalması ve sinema dilini başarılı bir şekilde kullanmasıyla beğeni topladı.

Denis Villeneuve, Dune - frank herbert izletmek istediği sahneler

Villeneuve’ün bir röportajında yazara göstermek istediği sahnelere verdiği yanıt ise oldukça ilginç. Ünlü yönetmenin seçtiği sahneler hem birebir kitaptan uyarladığı hem de kendi yorumunu kattığı kısımlar. Ayrıca çocukken aklında canlandırdığı sahneleri de Herbert’e göstermek istediğini belirtiyor.

Denis Villeneuve, Dune Filminden Frank Herbert’e Göstermek İstediği Sahneleri Açıkladı

Başarılı yönetmen yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanıyor:

“Sanırım kendisine üç sahne göstermek isterdim. İlki Gom Jabbar ile birlikte Muhterem Anne’nin geldiği sahneyi göstermek ve ne hissettiğini sormak isterdim. Kitaba oldukça benzer bir sahne çünkü! İkinci olarak da sanırım Paul’un Duke ve Gurney ile birlikte çöle ilk yolculuğa gittiği ve ilk defa hasatları gördüğü sahneye dair yorumumu göstermek isterdim. Burası kitaptan birazcık farklı ve sahneye taşıdığımız şekli ile gurur duyuyorum, iyi bir iş çıkardık. Dolayısıyla bu yorumum ile ilgili ne düşündüğünü bilmek isterdim.

- Reklam -

“Ve son olarak filmin son sahnesini paylaşmak isterdim. Paul’un sonunda Fremen ile tanıştığı kısmı. Çünkü bu sahne çocukken zihnimde canlandırdığım sahnenin neredeyse aynısı. Çölde Paul Atreides’in yanında kamera ile birlikte durduğumu, gece karanlığının içinde Stilgar’ı dinlediğimi ve soğuktan titrediğimi hatırlıyorum. O noktada kendi kendime “Aman Tanrım, çocukken aklımda olan şey işte buydu” dedim. Seçtiğim üç sahne bunlar.”

Dune 2. Film Onayını Şimdiden Aldı

Paul Atreides’in çöl gezegeninde yaşadığı maceraları konu alan Dune hız kesmeyecek.  Denis Villeneuve imzalı yapım Frank Herbert’ün kaleme aldığı Dune eserinin şimdiye kadar yapılmış en iyi adaptasyonu olmasıyla öne çıkıyor.

Vizyona girmesinden kısa bir süre sonra Legendary Pictures tarafından ikinci filmin onayı geldi. Yapılan açıklamaya göre Dune: Part 2 filmi 20 Ekim 2023 tarihinde izleyicisi ile buluşacak. Villeneuve ise seriyi bir üçleme yapmak istiyor.

Siz Denis Villeneuve’ün seçtiği sahneler hakkında ne düşünüyorsunuz? Yapımı izleme fırsatınız oldu mu? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum adresi üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Taxi Başrolü Samy Naceri İstanbul taksici kriz

Dünyaca Ünlü Taxi Serisinin Başrolü İstanbul’da “Taksi Bulamadı”

Godzilla uzay NASA nebula

“Godzilla Uzayda” – NASA’nın Kaydettiği Nebula Görüntüleri Dikkat Çekti