in

Atatürk’ün “Gençliğimi Bıraktım Sofya’da” Sözüyle Anlattığı Aşk Hikâyesi Film Oluyor

Dimitrina filmi duyuruldu. Mustafa Kemal Atatürk’ün Dimitrina Kovaçev ile yaşadığı imkânsız aşk hikâyesi sinemaya uyarlanıyor.

dimitrina mustafa kemal ataturk film
- Reklam -

Dimitrina filmi geliyor. Mustafa Kemal Atatürk’ün Bulgar kızı Dimitrina Kovaçev ile yaşadığı imkânsız aşk hikâyesi sinemaya uyarlanıyor.

Türkiye’nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk, yeni bir sinema uyarlamasına kavuşuyor. Atatürk’ün hayatında önemli bir yer edinen ve silinmeyen izler bırakan Bulgar kızı Dimitrina’yla yaşadığı hüzün dolu aşk hikâyesi film oluyor.

Mustafa Kemal, henüz otuzlu yaşlarının başında genç bir subayken Sofya Askeri Ataşeliği’ne atanır. Burada General Stilyan Kovaçev’in kızı Dimitrina ile tanışır birbirlerine âşık olurlar. Bu aşk sonrasında Mustafa Kemal Dimitrina’ya vakit kaybetmeden evlenme teklif eder. Bu teklif güzeller güzeli Dimitrina tarafından büyük bir mutlulukla kabul edilse de, büyük aşk evlilikle sonuçlanmaz. Kısaca Miti olarak da çağrılan Dimitrina ne yazık ki babasından onay alamaz. Bulgar Çarı’nın has adamlarındandan biri olan, savaş generalliği ve savunma bakanlığı da yapmış olan Dimitrina’nın babası, kızını bir Türk askerine vermek istemez ve hatta apar topar bir mühendisle nişanlandırır. Mustafa Kemal de bu acıya dayanamaz ve zaten görev süresi bittiği için hızlıca toparlanarak Sofya’dan İstanbul’a geri döner.

- Reklam -

Atatürk yıllar sonra Bulgar Kooperatif Tiyatrosu’nun oyuncularıyla sohbet ederken, unutamadığı sevgilisi için şunları söylemişti:

“Bir kız sevdim ataşeyken, vermediler. Gençliğimi bıraktım Sofya’da”

İşte bu hüzünlü hikâye, beyaz perdeye de yansımaya hazırlanıyor.

Dimitrina ve Atatürk’ün İmkânsız Aşkını Anlatacak Film Ekim 2023’te Çıkacak

Dimitrina: Atatürk Aşk Hikâyesi Film Oluyor

- Reklam -

Film, Dilerbay’ın da ortak yapımcılarından biri olan Fikri Harika Prodüksiyon tarafından çekilecek. Fikri Harika Prodüksiyon kurucusu Özgür Tari, yapımını üstlendikleri filmle ilgili şunları söyledi:

“İlk filmimiz ’Dilberay’ ile çıtayı en yükseğe koyduk. İzleyiciler de sahip çıktı ve ilk günden beri hep zirvede. Sinema sektöründe kalıcı işler yapmak hedefindeyiz. Bu hedefimize ulaşmak ve izleyicileri hep görmek istedikleri Atatürk filmi ile buluşturmak için çalışmalara başladık. Çok büyük bir sorumluluk olduğunu biliyoruz. Atamıza yakışır bir film ortaya çıkartacağız.”

Dimitrina, 27 Ekim 2023 tarihinde beyaz perdede yer alması bekleniyor.

Dimitrina filmi konusunda heyecanlı mısınız? Mustafa Kemal Atatürk’ü yeniden beyaz perdede görecek olmak nasıl bir duygu? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Cumhuriyet, Hürriyet (Yılmaz Özdil)

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Aman batırmayın sakın.

  2. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    Eğer ki; bana göre senaryonun bileşenlerinden aşk, dönemin genel atmosferi, rahmetli Atatürk’ün görevi ve bulunduğu konum ile ilgili özel atmosfer, dengeli bir şekilde harmanlanırsa güzel bir film ortaya çıkabilir :slight_smile: Umarım iyi olur :neutral_face:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

norad mehmet canpolat yerli bilimkurgu roman

Mehmet Canpolat’tan 25. Yüzyılda Geçen Yıldızlararası Bir Bilimkurgu Macerası: “Norad”

Batman Dunya inceleme

Batman: Dünya İncelemesi – Kara Şövalye ile Devriâlem