in ,

Disney 2022 Yılı için 33 Milyar Dolarlık Bütçe Ayırdı

Disney 2022 yılı bütçesini açıkladı. Şirket gelecek sene yaklaşık 100 farklı projeye 33 milyar dolar ayırmaya hazırlanıyor.

Disney Plus Türkiye yayın tarihi
- Reklam -
- Reklam -

Disney 2022 yılı için 33 milyar dolar harcamayı planlıyor. Gelecek yılın bütçesini tamamlayan medya devi, bünyesinde bulundurduğu departmanlarda 100 farklı projenin çalışmalarını sürdürecek.

2022 yılı Disney için yoğun bir yıl olacak gibi görünüyor. Şirket Walt Disney Pictures, Walt Disney Animation Studios, Pixar, Lucasfilm, National Geographic, 20th Century Studios, Marvel Studios ve Searchlight Pictures gibi stüdyolarında yeni yapımların hazırlıklarını sürdürüyor. Ayrıca yine aynı çatı altında yapımları izleyici ile buluşturan ABC Entertainment, Disney Channel, FX Networks ve Hulu sayesinde oldukça tercih edilen bir platform oldu. Dolayısıyla firma sektördeki pastadaki payını bir hayli genişletmiş durumda.

12 Kasım 2021 tarihinde dijital yayın platformu Disney Plus’ın ikinci yılına özel düzenlenen özel günde şirket gelecek projeleri için tarihlerini güncellemişti. Şirket Koronavirüs pandemisinin devam eden etkileri yüzünden bazı dizi ve filmlerin çıkış tarihlerini ertelemek zorunda kalmıştı. Şimdi ise önümüzdeki sene için hazırladığı maliyet raporunu açıkladı. The Hollywood Reporter’ın aktardığına göre medya devi ocak ayından itibaren başlayacak olan dönemde projeleri için yaklaşık 33 milyar dolarlık pay ayırmış durumda. Bu da platformun geçen seneden yaklaşık 8 milyar dolar daha fazla bütçeyi içerik üretmek için ayırdığını gösteriyor. Şirket bütçenin artmasına sebep olarak tüketici odaklı satış stratejilerini ve pandemide yaşanan üretim aksaklıklarını gösterdi.

- Reklam -

Disney Önümüzdeki Yıl 100 Farklı İçeriği İzleyicisi İle Buluşturacak

Paylaşılan rapora göre firma 2022 yılında 50 film (sinema ve dijital üzerinden), 35’i komedi, 25’i drama ve 15 tanesi belgesel ve kısa süreli içerik olmak üzere 60 farklı dizi, 10 animasyon ve 5 TV için hazırlanmış özel içerik çıkartacak. Bu içeriklerin çoğunun Marvel Sinematik Evreni içerisinde yer alması planlanıyor.

disney şirketleri 2022

- Reklam -

Diğer şirketler göz önüne alındığında medya devinin sektör için oldukça ciddi adımlar attığı görülüyor. Örneğin içerik üretme konusunda en büyük rakiplerinden olan Netflix 2022 yılı için yaklaşık 14 milyar dolar, WarnerMedia ise yaklaşık 20 milyar dolar harcayacağını duyurmuştu. Böyle bir durumda Disney’in önümüzdeki sene izleyicisine ne kalitede eserler sunacağı konusunda beklentiler değişiyor. 2022 yılı ve pandemi sonrası dönem şirketler için oldukça önemli bir süreç olacak gibi görünüyor.

Siz ayrılan bu bütçeye dair ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant, Collider

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Akuma_Blade Akuma_Blade dedi ki:

    Yarisina yakını token işi olacak 100 projeye 33 milyar harcayacaklarina adam gibi 20-30 işe para yatirsinlar derim. Öyle 33 milyara filan da gerek yok yani.

    En son Netflix sadece anime projelerine bir yılda 2 milyar dolar ayırdığını söylemişti çıkan örneklerin en az yarısı kara para aklama projesi gibi.

  2. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    Umarım kaliteli çizgi filmler, animasyon filmler, normal filmler için iyi bir kaynak olur. Bu yönüyle olumu buldum, gerisini bilemiyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Bülent Akkoç: Bilimkurgu Edebiyatının Usta İsmi Yaşama Veda Etti

Türk Bilimkurgu Edebiyatının Duayen İsmi Bülent Akkoç Hayatını Kaybetti

Aylık Öykü Seçkisi 145. Sayısı "Zümrüdüanka Öyküleri"

Aylık Öykü Seçkisi’nin 145. Sayısı Yayında: “Zümrüdüanka Öyküleri”