in

Disney’in Cruella Filminde Kadro Genişliyor

Disney’in 101 Dalmaçyalı’sında karşımıza çıkan Cruella kendi filmine kavuşuyor. Emma Stone’lu yapımın kadrosuna Cannes Ödüllü Emily Beecham da katıldı.

101 dalmacyali cruella
- Reklam -

The Walt Disney Company tarafından üretilen 101 Dalmaçyalı (101 Dalmatians) çizgi filmini bilmeyen yoktur. İlk olarak Dodie Smith’in 1956 yılında yayımlanan kitabından uyarlanan serinin yolu oldukça uzun oldu. 1961’de animasyon filmi olarak karşımıza çıkan yapım, 1996’da sinema filmi, 97’de çizgi dizi olarak karşımıza çıkmış ve dönemin çocukları arasında hayli popüler olmuştu. Özellikle Cruella karakteri adından sıkça söz ettirmişti.

Böylelikle bir markaya dönüşen 101 Dalmaçyalı’yı pek çok mecrada görmeye başlamıştık. Seride köpeklerin başına bela olan ana kötü karakterimiz ise Cruella idi. 1996 yapımı filmde Glenn Close’dan ikonik bir Cruella canlandırması izlemiştik. Daha sonra bu karakter Disney’in kötüleri arasında hep ayrı bir yerde durmayı başardı.

Şimdiyse serinin kötüsü Cruella için ayrı bir film geliyor. Cruella de Vil rolünde Oscar ödüllü aktris Emma Stone’u göreceğimiz yapımın kadrosu da yavaş yavaş şekilleniyor.

- Reklam -

Cruella Filmine Cannes Ödüllü Aktris

Paul Walter Hauser ve Joel Fry filmde yer aldığı kesinleşmiş olan diğer oyuncular. Bu ikiliyi Cruella’nın ekibindeki Horace ve Jasper olarak göreceğiz. Dalmaçyalıları kaçırma konusunda usta(!) olan ekibimiz haricinde, kadroda bir de Emma Thompson yer alıyor.

Oyuncu listesinde son netleşen isim ise Emily Beecham oldu. Cannes Film estivali’nde Little Joe filmiyle En İyi Kadın Oyuncu ödülünü alan İngiliz aktrisi Daphne, The Thirteenth Tale ve Hail, Caesar! filmlerinden de hatırlıyoruz.

Kadrosundaki güçlü takviyelerle dikkatleri gittikçe üzerine çeken Cruella’nın konusuna dair henüz net bir bilgimiz yok. Ancak filmin 80’lerin punk atmosferinde geçeceği gelen bilgiler arasında.

- Reklam -

Cruella’nın yönetmenliğini The Finest Hours, Lars and the Real Girl ve I, Tonya gibi yapımlardan hatırladığımız Craig Gillespie üstleniyor.

Cruella bir aksilik olmaması durumunda 28 Mayıs 2021 tarihinde vizyona girecek.


* Joker 2 Filmi İçin Fazla Umut Yok

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Nâzım Hikmet

Nâzım Hikmet’in İlk Defa Yayınlanan Görüntüleri

26. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali

26. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali Başlıyor