in

Disney Stüdyoları X-Men, Deadpool ve Fantastik Dörtlü’nün Haklarını Satın Aldı

Disney, 20th Century Fox stüdyosunun büyük bir bölümünü satın alarak X-Men, Deadpool ve Fantastic Dörtlü’nün kullanım haklarının yeni sahibi oldu.

Disney Stüdyoları X-Men, Deadpool ve Fantastik Dörtlü
- Reklam -
- Reklam -

Walt Disney stüdyolarının durdurulamaz büyüyüşü devam ediyor. 2006’da Pixar’ı, 2012’de LucasFilm’i (Star Wars, Indiana Jones), 2015’te de Marvel Comics’i bünyesine katan medya devi şimdi de dünyanın en büyük film stüdyolarından biri olan 20th Century Fox‘un neredeyse tamamını 71,3 milyar dolar karşılığında satın aldı.

Bu anlaşmanın sonucu olarak çok uzun bir zamandır Fox’un elinde bulunan X-Men ve Fantastik Dörtlü markaları yeniden evlerine, Marvel Comics’e geri dönmüş oldu. Disney bunun yanı sıra Fox’un elindeki tüm film ve dizi haklarını, FX kanallarını, National Geographic‘i ve Hulu‘nun %30’unu da bünyesine katmış oldu. Anlaşma gereği Avatar, Alien, Predator, Zor Ölüm (Die Hard), Buz Devri (Ice Age), Maymunlar Gezegeni, Evde Tek Başına ve Labirent (Maze Runner) gibi film serileri ve Gotham, X-Files, 24, Legion, Buffy, Futurama ve Simpsonlar gibi diziler de el değiştirerek Disney’e geçti.

Deadline’ın haberine göre iki kanalın yetkilileri arasında gerçekleştirilen toplantı sadece on dakika sürdü ve Fox hissedarlarının %99 bu satışa onay verdi. Fox bundan böyle yayın hayatına sadece Fox News ve Fox Sports kanallarıyla devam edecek.

- Reklam -

Peki bu bizim için ne anlama geliyor? Şöyle ki, bundan böyle X-Men, Fantastik Dörtlü, Silver Surfer ve Deadpool gibi süper kahramanlar ile Galactus, Apocalypse, Dr. Doom ve Magneto gibi süper kötüleri Avengers başta olmak üzere diğer Marvel filmlerinde görebileceğiz. Bu da gelecekte X-Men vs Avengers gibi çok ses getiren çizgi roman serilerini de beyazperdede izleyebileceğimiz anlamına geliyor.

- Reklam -

Görünüşe göre Marvel karakterlerinin film haklarından geriye bir tek Sony’nin elinde olan Örümcek Adam kaldı. Geçen yıl Disney ve Sony geçici bir ortaklık anlaşması yapmış, biz de bu sayede ağ-kafayı son Avengers filminde izleme fırsatı bulmuştuk. Bildiğiniz gibi Sony şu sıralar Tom Hardy’nin başrolünü oynayacağı bir Venom filmi üzerinde çalışıyor. Bakalım gelecek günler bize neler gösterecek?

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Nemo Nemo dedi ki:

    Çooook büyüdüler. Üzücü haber…

  2. Avatar for Agape Agape dedi ki:

    Bir an sanki evime gelip benim kitapları da alacaklarmış gibi hissettim ve gözüm kapıya çarptı. Ä°çim ürperdi. :grimacing: Hayırlısı olsun diyelim artık. Fox’u alan stüdyoları geçmiş artık… (BKZ: Atı alan Üsküd…)

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Lord Voldemort - Great Wizarding War

Lord Voldemort’un Yükselişini Anlatan Radyo Tiyatrosu “Great Wizarding War” Geliyor!

Daybreak - Netflix

Netflix’ten Zombi Komedisi Geliyor: “Daybreak”