in

Disney, Bambi Filmini Yeniden Sinemalara Uyarlıyor

Disney bir klasiğini daha yeniden beyaz perdeye uyarlıyor. 1942 tarihli Bambi, yeniden çevrimle bir kez daha sinemalara konuk olacak.

disney bambi
- Reklam -
- Reklam -

Felix Salten’in 1923 tarihli Bambi, Ormanda Bir Hayat kitabından 1942 yılında sinemaya uyarlanan Bambi; ileride Ormanın Prens’i olacak olan geyik Bambi’nin hayatını anlatıyor. 1942’deki çıkışından sonra gişede hayal kırıklığı yaratmış ve eleştirmenler tarafından negatif yorumlar almış olsa da film günümüzde bir Disney klasiği olarak görülüyor.

Disney’in Güzel ve Çirkin’i tekrar uyarlamasından ve 1 milyar dolardan fazla gişe yapışından sonra odaklanmaya başladığı klasikleri yeniden çevrim furyası geçtiğimiz sene Jon Favreu’nun yönettiği The Lion King (Aslan Kral) ve Will Smith’li Aladdin’le gişede tekrar  başarı göstermişti. Live-Action listesinin sırasındaki adımı Mulan, 1998’de yayınlanan orijinal film bir Çin efsanesini anlatıyor. Film mart ayında sinemalarda olacak. Henüz tarihi belli olmayan ama çalışmalara başlanmış uyarlamalar arasında Halle Bailey’li The Little Mermaid (Küçük Deniz Kızı) ve David Lowrey’in yöneteceği Peter and Wendy isimli Peter Pan hikâyesi bulunuyor. Artık Bambi’nin de yeniden yapım furyasının bir parçası olacağı kesinleşti.

disney bambi

- Reklam -

Hollywood Reporter’in haberine göre filmin ipleri 2018 yapımı Tomb Raider ve Captain Marvel filmlerinin de senaristliğini yapan Geneva Robertson-Dworet ve Netflix romantik-komedisi Sierra Burgess Is a Loser’in ve bu yıl çıkacak bilimkurgu filmi Chaos Walking‘in yazarı Lindsey Beer’in ellerinde.

Bambi Filmi Ne Zaman Vizyonda Olacak?

Orman Kitabı veya Aslan Kral’a göre çok daha basit ve sakin bir hikâyesi olan Bambi’nin yeniden çevriminde filmin basitliğinden vazgeçilmeyecek gibi duruyor. Orijinal filmin 70 dakikalık süresini günümüz tam metraj film şartlarını karşılaması için en az 80 dakikaya uzatılacak olması dışında hikâyede pek bir değişiklik beklenmiyor.

Aslan Kral ve Orman Kitabı’nda olduğu gibi bu film de tam manasıyla Live-Action değil fotorealistik CGI olarak karşımıza çıkacak. Filmdeki tek insan olan Avcı’nın kısa rolünü de çıkartırsak; sadece CGI’dan oluşacak olan film Aslan Kral’ın maruz kaldığı ifadesiz, duygusuz CGI eleştirilerine maruz kalabilir. Disney+ yapımı Lady and the Tramp’ta bu sorun CGI’la gerçek köpekleri birlikte kullanarak çözülmüştü ama aynı çözümü bir yavru için de kullanıp kullanamayacakları soru işareti.

- Reklam -

disney bambi

Bambi’nin çalışmaları daha yeni başladığı için ne zaman sinemalarda olacağına dair henüz bir bilgi bulunmuyor. Ancak sıradaki yapımları da göz önüne aldığımız takdirde 2023’ten önce beyaz perdeye gelmesi beklenmiyor.

Çocukluğumuzun eserlerini gerçekçi grafiklerle tekrar görmek sizi memnun ediyor mu? Disney’in bütün filmleri tekrar çekene kadar durma ibaresi göstermediği bu tutumu hakkında ne düşünüyorsunuz? Kayıp Rıhtım Forum’da tartışalım.


* The Lion King Dünyasına Dair Bilmediğiniz 10 Gerçek

Kaynak: Screen Rant

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

le corbusier

Kirigami: Mimarinin Kâğıt Katlama Sanatıyla Buluşması

Makinelerin İmparatorluğu 2

Makinelerin İmparatorluğu Serisi 2. Kitabı “Raven Stratagem” ile Devam Ediyor