in

Doctor Sleep, The Shining’den Uzun Olacak

Stephen King uyarlaması The Shining filminin devamı niteliğindeki Doctor Sleep ufukta gözüktü. Yapımın süresi de belli oldu.

Doctor Sleep
- Reklam -
- Reklam -

1977’de yayınlanan Stephen King’in The Shining isimli kitabı, Jack Torrance adlı zihnen rahatsız bir yazarın hikâyesini anlatıyordu. Bu öykü takvimler 1980’leri gösterdiğinde sinemalardaki yerini aldı. Filmin efsanevi yönetmeni Stanley Kubrick idi. King’in film hakkındaki itirazlarına rağmen, tıpkı onun kitabının klasikler arasına girmesi gibi; Kubrick’in filmi de klasik korku filmleri arasındaki yerini aldı.

Bu kitap sadece Jack’i değil, aynı zamanda psişik güçlere sahip, babası tarafından dehşete düşürülmüş ancak hayatta kalmış bir oğlanı da okuyuculara tanıttı: Danny Torrance. 2013 yılında King bu karaktere Doctor Sleep kitabıyla geri dönüş yaptı. Buradaki hikâyede Danny yaşlanmıştı ve tıpkı kendisi gibi güçlere sahip bir oğlanla karşılaşmıştı. Bu sene içerisinde vizyona girmesi beklenen Doctor Sleep filmi ise bize usta aktö Evan McGregor aracılığıyla Danny’nin hikâyesini anlatacak.

Doctor Sleep’in Süresi Belli Oldu

AMC Theaters isimli internet sitesinin yaptığı açıklamaya göre, Doctor Sleep filminin süresi 152 dakika olarak belirlendi. Bu da onu 146 dakika süren The Shining filminden 6 dakika daha uzun yapıyor. Yapımın yönetmeni Mike Flanagan ise filmin süresini onaylamış gibi gözüküyor.

- Reklam -

Doctor Sleep hayli uzun bir film olacak olsa da, bu senenin diğer bir Stephen King uyarlaması olan 169 dakikalık IT: Chapter Two kadar uzun değil. Stephen King’in sinemalara uyarlanan en uzun soluklu filmi ise 189 dakika ile The Green Mile.

- Reklam -

Korku filmleri genellikle iki saati geçmemeye özen gösterirler. Çünkü iki saati aşkın bir süre boyunca filmi izlenebilir hale getiren en büyük unsur olan gerilimi çekilebilir noktada tutmak, filmde emeği geçen herkes için hayli zorlu bir iş.

Doctor Sleep’in piyasaya tanıtılırken izlenen yollara bakacak olursak, filmin iyi ya da kötü her türlü yoruma açık olan bir yapım olduğunu kestirebiliriz. King’in kendisi de Doctor Sleep konusunda yaptığı yorumla bu filmin aklımızı uçuracağını söylemişti. Doctor Sleep ülkemizde 22 Kasım’da vizyona girecek.

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    2,5 saat çok uzun değil mi ya ? Rose Red Konağı gibi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Neil Patrick Harris

Neil Patrick Harris, Matrix 4 Kadrosunda!

Band of Brothers

Band of Brothers’ın Devam Dizisi Geliyor