in

Doctor Strange 2 Filmini Spider-Man Yönetmeni Sam Raimi Yönetebilir

Doctor Strange 2 filminin yönetmen arayışında tanıdık aday! Spider-Man serisinin yönetmeni Sam Raimi, Marvel Evreni’ne geri dönebilir.

Doctor Strange 2 Sam Raimi
- Reklam -
- Reklam -

Doctor Strange 2 filmi için yönetmen arayışı tanıdık bir yerlere gidiyor. Sam Raimi yeni film bir film ile Marvel’a geri dönebilir.

2002 yılında gösterime giren ve başrolünde Tobey Maguire’nin oynadığı Spider-Man serisi yıllar sonra bile konuşulmaya devam ediyor. Yönetmenliğini Sam Raimi’nin yaptığı ve toplamda 3 filmden oluşan bu seri süper kahraman yapımlarının öncülerinden biri olarak gösteriliyor. Raimi o günden bu yana başka herhangi bir süper kahraman filmi yönetmemişti. Şimdiyse bazı kaynaklar, kendisinin Marvel Sinematik Evreni’nin dördüncü faz filmlerinden Doctor Strange in the Multiverse of Madness ile bu sahaya geri döneceğini gösteriyor.

Variety’nin ulaştığı kaynaklara göre Sam Raimi, Doctor Strange’in devam filmi Doctor Strange: Deliliğin Çoklu Evreninde için ilk yapımı yöneten Scott Derrickson yerine gelecek isim olarak konuşuluyor. Hatta Marvel ve Raimi konu hakkında görüşmeye başlamış durumda. İlk filmin yönetmeni Scott Derrickson, geçtiğimiz ocak ayının başlarında Marvel ile bazı “yaratıcı farklılıklar” sebebiyle anlaşamamış ve projeden çekildiğini duyurmuştu.

- Reklam -

sam raimi doctor strange 2 yonetmen

Marvel yetkililerinden şimdilik konu hakkında herhangi bir açıklama yapılmış değil.

Kendine has bir tarzı olan Sam Raimi, aslına bakılırsa 2007 yılında yönettiği Spider-Man 3 filminden bu yana uzun metrajlı çok az yapımda yer aldı. Yönetmenin uzun metrajlı son filmi 2013 yılında çıkan Disney’in Oz the Great and Powerful (Muhteşem ve Kudretli Oz) idi. Ondan önce de 2009’da vizyona giren Drag Me to Hell (Kara Büyü) filmini yönetmişti.

Doctor Strange 2, Raimi’nin Spider-Man Sonrası Yönettiği İlk Süper Kahraman Filmi Olacak

Raimi, pek tabii bu film projeleri haricinde boş durmadı. Birçok filmde yapımcı olarak görev aldı. Bir kısa film yönetti. Poltergeist gibi birçok farklı korku filmi için çalıştı ve ayrıca kendi klasiği olan Ash vs Evil Dead’in yeniden yapımı için hem yürütücü yapımcı hem de yönetmen olarak yer aldı.

Yönetmenin korku yapımlarıyla olan ilgisi aslında yeni çıkacak Doctor Strange in the Multiverse of Madness filmini yönetme iddiasını daha da güçlendiriyor. Bildiğiniz üzere geçtiğimiz yıl yapılan San Diego Comic-Con ile, Doctor Strange 2’nin MCU’nun ilk korku filmi olacağını öğrenmiştik.

- Reklam -

Doctor Strange 2

Doctor Strange 2, yapılan bu değişiklik sebebiyle eretlenmediği takdirde 7 Mayıs 2021’de beyaz perdedeki yerini alacak.

Sam Raimi’nin süper kahramanların dünyasına tekrar dönecek olması sizce nasıl bir karar? Kendisini başka bir Marvel yapımını ve üstelik MCU dünyasına aitken yönetecek olması hoşunuza gider mi? İlk Spider-Man üçlemesini beğenmiş miydiniz?

Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Disney+ Abone Sayısında 28 Milyonu Geçti

Kaynak: ign

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Kotununiyisi Kotununiyisi dedi ki:

    Çok iyi bir tercih. Umarım olur.

  2. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Keşke Jonathan Favreau yönetse filmi. Çok zor bir ihtimal gerçi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Adile Naşit - Oyuncu

Yeşilçam’ın Büyük İsmi Adile Naşit’in Hayatı Kitap Oldu: “Oyuncu”

Dublörün Dilemması Murat Menteş

Murat Menteş’in Dublörün Dilemması Yeniden Raflarda